Kamp Čikat čez celo leto vabi na dopust na Mali Lošinj

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Čikat - Mali Lošinj je eden najboljših in nudi odlično senco, lepo urejene parcele, možnost najema mobilnih hišic, prikolic in glamping šotorov. Kamp Čikat je odprt celo leto, gostom pa ob dveh prodnatih plažah nudi tudi aquapark z bazeni in tobogani.

Kamp Čikat je pri kampistih priljubljen zaradi lepe lokacije z veliko sence borovcev, odlične kamp Čikat - avtokampi.siurejenosti in bližine mesta. Kamp je odprt čez celo leto, saj ima ob urejenih parcelah tudi ogrevane sanitarije, pozimi pa gostom ob doplačilu omogoča tudi uporabo bazena in wellnessa v hotelu Aurora.

V zadnjih letih so na novo uredili kamping parcele ob morju in v osrednjem delu kampa. Gre za prostorne parcele opremljene z elektriko in vodo, kjer je omogočen lahek dostop tudi večjim avtodomom ter počitniškim prikolicam. V planu za leto 2019 je ureditev dodatnih parcel, gornji del kampa pa bo še vedno ostal neparceliran in tako tudi cenovno dostopnejši.
kamp Čikat -  avtokampi.si

Sanitarije so lepo urejene in v zadnjih letih so prenovili dva objekta - letos so nove sanitarije št. 3, ki so po sedaj precej bolj prostorne. Tik ob sanitarijah so uredili otroško igrišče, za avtodome pa imajo urejeno oskrbovalno postajo z možnostjo izpusta odpadne vode.

Najem mobilnih hišic v kampu Čikat
V kampu Čikat lahko najamete tudi mobilne hišice različnih tipov. Najboljšo pozicijo in najlepši razgled imajo mobilne hišice tipa Freed Home (40m2 – 5 oseb), ki so postavljene nad samim zalivom. Gre za zelo moderne hišice, ki goste navdušijo z velikimi terasami in steklenimi površinami, ki nudijo odličen pogled na morje ter sončne zahode. 
najem mobilnih hišic - avtokampi.si

Na desnem delu kampa so postavili mobilne hiške Tip C, ki so skorajda povsem bele barve in so malce manjše (36m2 – 5 oseb).

Lahko pa se odločite tudi za najem agencijskih mobilnih hišic in počitniških prikolic Gebetsrotiher, ena agencija pa omogoča tudi najem glamping šotorov.

Majhna prodnata plaža, težavo rešuje velik aquapark
Plaža v kampu Čikat je dokaj majhna in omejena na dva prodnata zaliva, del plaže pa je tudi betoniran. V sosednjem zalivu (5 minut hoje) je tudi mivkasta plaža, ki je primerna predvsem za otroke.

Ti pa seveda najbolj uživajo na enem največjih aquaparkov z bazeni in tobogani na Jadranu, ki je urejen v bližini recepcije. Gosti kampa imajo brezplačen vstop na bazene, ki so odprti od junija do sredine septembra. V bazenih je morska voda, otroci pa se lahko igrajo na dveh večjih in nekaj manjših toboganih, na vodnih igralih ter v otroškem bazenu z nizko vodo. Urejen je tudi plavalni bazen in bazen z lokalom.
Kamp Čikat - avtokampi.si

V kampu so letos uredili dve otroški igrišči, na voljo je igrišče za odbojko na mivki, omogočajo pa tudi najem koles. Otrokom je v poletnih mesecih na voljo animacija, mini klub in notranja igralnica.

V samem kampu je tudi večja trgovina, pekarna, restavracija in lokal na plaži, za lastnike manjših čolnov pa omogočajo tudi privez v samem zalivu.

Možnosti izletov na Lošinju
Gostom kampa Čikat priporočamo sprehod do samega Malega Lošinja in ogled Apoksiomenovega muzeja, kjer boste izvedeli celotno zgodbo o bronastem antičnem kipu atleta, ki so ga našli v morju v bližini Lošinja.

Nad samim krajem je lepa razgleda točka, kjer se vidi vse do Cresa in Raba, ob morju pa je urejena sprehajalna pot, ki je primerna tudi za kolesarjenje. Planinci pa se bodo odpeljali v Nerezine in se tam povzpeli na najvišji vrh na otoku – hrib Osorščica (598 m nad morjem). Priporočamo tudi izlet z ladjico na bližnje otoke Ilovik, Susak in Unije.
aquapark - kamp Čikat - avtokampi.si

Cene kampiranja in najema mobilnih hišic
V kampu Čikat bosta v glavni sezoni dve osebi, ki kampirata na neparceliranem delu z elektriko plačali 39€, na parceli v osrednjem delu pa je ta cena od 41 do 49€. Kampiranje ob morju pa je seveda najdražje in stane od 52 do 57€. Skorajda 50% nižje so cene od sredine aprila do sredine junija in od sredine septembra do sredine oktobra.

Zimsko kampiranje bo v letu 2018 na voljo od 21. oktobra do 13. aprila, ko bo veljala posebna cena 14€, ki vključuje dve odrasli osebi ter parcelo ob morju z elektriko in vodo, otroci do 13. leta pa bivajo brezplačno.

Cene najemov mobilnih hišic so zelo različne od terminov in tipov hišic. Najcenejši je najem spomladi in jeseni, ko lahko mobilno hišico najamete že za 50 – 60€, v juliju in avgustu pa so cene od 190 do 210€, najbolj prestižne mobilne hišice ob morju pa imajo ceno tudi 280€.

Lahko pa v kampu Čikat najamete mobilno hišico tudi v zimskem terminu, kar je še posebej dobrodošlo za krompirjeve počitnice in božično – novoletne praznike. Cene mobilnih hišic so takrat 72€ za hišice Tipa C oz. 110€ za hišice Freed Home.

Več informacij o kampu Čikat dobite na spletni strani www.camps-cres-losinj.com