Teden restavracij - od 14. do 23. oktobra
- Datum objave
- Kategorija
- Info
- Statistika
Jesenski Teden restavracij 2022 bo potekal od petka, 14. oktobra, do nedelje, 23. oktobra. Gre za promocijo vrhunske slovenske kulinarike. Rezervirajte mizo v eni od 107 restavracij in uživajte v gurmanskih dobrotah po ugodnih cenah. Veseli smo, da je med ponudniki tudi nekaj restavracij, ki so povezane tudi s kamping / glamping turizmom. Predstavljamo restavracije Termika v kampu Lijak, Marina Portorož, kje je urejen camper stop, ter Pikol in Pr Bizjak, kjer imajo glamping hišice.
V Tednu restavracij lahko sodelujejo le najboljše slovenske restavracije, v 10 dneh pa gostom po posebnih cenah od 21 do 27 € nudijo določene menije.
Gostilna Termika – kamp Lijak, Ozeljan
Vipavska dolina ima številne odlične restavracije in ena od njih je tudi gostilna Termika, ki deluje kar v okviru kampa Lijak v Ozeljanu.
Zakaj ne bi ob kampiranju in po aktivnem dnevu šli zvečer še na fino večerjo. Samo nekaj korakov od avtodoma ali počitniške prikolice in že boste v prijetnem ambientu Termike, kjer so za Teden restavracij pripravili dva posebna menija ter odlično vinsko ponudbo lokalnih vinogradnikov.
Gostilna Termika je odprta sreda - nedelja med 12.00 - 22.00, termini za rezervacije v sklopu Tedna restavracij pa so ob 12.00, 14.30, 17.00 in 19.30.
Menija v času Tedna restavracij - mesni in ribji po ceni 21 €
Mesni meni:
Pozdrav iz kuhinje: krompirjev souffle s kaviarjem BelugaGoveji tartar, dijon fraiche omaka, drobnjakovo olje, limetina emulzijaKrompirjev millefoglie, fondi roquefort sira, beurre blanc s postrvjim kaviarjem, bučna kremaGoveja lička, krompirjeva krema, demi-glace, figova marmelada s čokolado, pop corn krompirja
Ribji meni:
Pozdrav iz kuhinje: krompirjev souffle s kaviarjem BelugaMandljev tart z marinirano postrvjo v soku rdeče pese, mascarpone, limonin gel, črna sol ter dim lesa jablaneOcvrta ostriga, olje vijolične bazilike, ovčji jogurt, air bag svinjineWellington morske žabe, pistacijev pesto s suhim paradižnikom, krema zelene, prah dehidrirane klobase s sipinim črnilom
Dodatna ponudba:
Vinska spremljava avtohtona vina iz Vipavske doline in Goriških Brd (3 kozarci) 15 €
Zeleno jabolko 10 €
Restavracija Marina Portorož
V Marini Portorož imajo na otoku, tik ob morju, urejeno postajališče za avtodome, ki gostom nudi vso potrebno oskrbo in kar iz avtodoma pogled na morje.
Restavracija Marina Portorož je pred kratkim dobila novo ekipo, ki bo vašo kulinarično izkušnjo popestrila z različnimi specialitetami
izpod rok izvrstnih kuharjev in žlahtne kapljice istrskih vinarjev, ki jih lahko preizkusite v novo odprti vinoteki.
Restavracija je odprta ponedeljek - nedelja med 13.00 - 22.00, termini za rezervacije v sklopu Tedna restavracij pa so ob 13.00, 16.00 in 19.00.
Za teden restavracij so pripravili dva menija - mesni in ribji po ceni 23 €
Mesni meni:
Pozdrav iz kuhinje: kostanjev kruh / sladka skuta / lešniki
Jelenova sekanica / ženof / ocvrt rumenjak
Kremni riž / kostni mozeg / lisičke / koruza
Telečja lička / zelišča / buča / topinambur
Ribji meni:
Pozdrav iz kuhinje: kostanjev kruh / sladka skuta / lešniki
Brancinova sekanica / granatno jabolko / oljčna emulzija
Kremni riž / žafran / kaneštrele
Ribji “wellington” / osočnik / pire
Dodatna ponudba:
Vinska spremljava (5 kozarcev) 19 € - Vinarji: Uroš Rojac, Gažon; Uroš Klabjan, Osp; Matej Zaro, Izola, vsi Slovenska Istra
Kaki / bela čokolada / brusnice 6 €
Gostilna Pr' Bizjak - Preddvor
Gostilna Pr' Bizjak v vasici Zgornja Bela pri Preddvoru deluje že več kot 200 let. Pred kratkim so ob restavraciji uredili tudi glamping z lesenimi hišicami z lesenimi kadmi z vročo vodo in savno za romantičen oddih.
Pristna gorenjska gostilna, ki navduši s tradicionalnimi jedmi s pridihom modernega. Okusno domačo hrano popestrimo z vrhunskim odprtim vinom. Ob gostilni je tudi terasa s travnikom in ribnikom, ob robu pa so postavljene glamping hiške
Gostilna Pr Bizjak je odprta torek - sobota med 12.00 - 20.30. Rezervacija je obvezna.
Meni v času Tedna restavracij po ceni 21 €
Meni:
Pozdrav iz kuhinje
Kremna juha iz hokaido buče, pena limonine trave, polnjen trikolin z mladim sirom, orehi in kostanjem
File smuča, bela polenta s parmezanom, suhim paradižnikom in mediteranskimi zelišči, šampanjska omaka, olje kopra, rižev čips, pečen češnjev paradižnik, zelenjava
ali
Telečji hrbet, pire polnozrnate gorčice, pommes duchesse z drobnjakom, glazirana zelenjava, vinska omaka z brusnicami
Mousse lešnika in karamele, lešnikov piškot, jogurtov sladoled z limeto, gel manga, mandljev biskvit
Dodatna ponudba:
Vinska spremljava - vinar: Santomas, Šmarje pri Kopru, Slovenska Istra
Pikol – Nova Gorica
Ob robu Nove Gorice deluje vrhunska restavracija Pikol, kjer je tudi glamping resort Jezerska vasica z lesenimi hišicami ob jezeru.
Pikolova kuhinja se prepleta med več navdihi iz Goriških Brd in Vipavske Doline. Verjamejo v trenutni navdih, zato spontani jedilniki nastajajo tudi med vsakodnevnimi obiski lokalnih ponudnikov. V kuhinji uporabljajo sezonske surovine iz vrta in gozda. Pestra paleta nabranih sestavin ponuja nešteto možnosti za ustvarjanje pravih vilinskih obrokov, ki jih spremljajo vrhunska domača vina Silveri in penine pridelane po klasični metodi.
Pikol odpiralni čas torek - sobota med 19.00 - 22.0, nedelja med 13.00 – 16.00 uro. Rezervacija je obvezna, termini za rezervacije torek – sobota ob 19.00, nedelja ob 13.00 uri.
Meni v času Tedna restavracij po ceni 27 €
Meni:
Pozdrav iz kuhinje: jesen na dlani
Gamberi v skorjici rdeče pese, topinamburjev pire s cedrovim sokom
Zapečen krompirjev flan z jurčki in dehidriran Vipavski pršut
Kaki, burbonska vanilja in turški med
Dodatna ponudba:
Vinar: Vinska hiša Silveri, Neblo, Goriška Brda
Vinska spremljava (3 kozarci) 18 €
Peneča spremljava: Silveri Blanc de Blancs Extra Brut, Silveri Rose Cuvee Brut, Silveri Nature Zero Dosage Vintage Collection 2011
Vinska spremljava: Silveri Rebula Single Wineyard 2020, Silveri Sauvignon vert 2020,Silveri Rdeči Tenor 2018
Pikolov brancinov carpaccio (za dve osebi) 30 €