Italija s 1. majem ukinja covid potrdila za storitve, zaščitne maske ponekod še obvezne

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Italiji so sprejeli odločitev, da od 1. maja naprej za storitve po državi ne bo več potrebno imeti covid potrdil, ukine se tudi izpolnjevanje elektronske prijave PLF ob vstopu v državo, zaščitne maske pa ostajajo obvezne v javnem prometu, gledališčih, kinematografih in zaprtih športnih dvoranah.

Italija je v aprilu še vedno zahtevala PCT covid potrdila za vstop v državo, notranjost restavracij in regionalni javni prevoz.

Ker pa se situacija izboljšuje, so se odločili, da s 1. majem covid potrdila ukinejo za vse storitve znotraj države, ukinejo se tudi  digitalna potrdila prijave oseb pri vstopu v državo, še vedno pa bodo covid potrdila potrebna za tujce, ki vstopa v Italijo. V zadnjih mesecih sicer na mejnih prehodih ni bilo kontrol, se pa lahko vedno zgodi, da lahko potrdila kontrolirajo tudi v notranjosti države.

Po novem zaščitne maske ne bodo več potrebne v notranjih prostorih restavracij in lokalov, v trgovinah in muzejih. Bodo pa do 15. junija potrebne še v javnem prevozu (letala, vlaki, avtobusi, trajekti), gledališčih, kino ter športnih dvoranah.

Ob tem opozarjamo, da v Italiji niso dovolj medicinske maske, ampak večinoma zahtevajo FFP2 maske. Še posebej so glede tega dosledni na letališčih oz. pri letalskih prevozih.

Poskrbite za varnost na potovanju - 30% popust na celoletno zavarovanje >>

Kampi Italija >>