Hrvaška za naslednji teden napovedala omilitev covid ukrepov

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Hrvaškem je bilo do sedaj z enim odmerkom cepljenih več kot 70 % prebivalcev. Trenutni ukrepi glede vstopa v državo veljajo do konca marca, vendar pa je hrvaška vlada danes napovedala njihovo skorajšnjo omilitev.

Za vstop na Hrvaško brez karantene je trenutno potrebno imeti PCT pogoj, kar pomeni, da mora biti oseba ali cepljena, prebolela ali pa mora imeti negativni hitri test, ki velja 24h od odvzema brisa.

Pomembno je, da Hrvaška kot potrdilo o prebolelosti sprejema tudi pozitiven hitri test, ki je bil narejen v državi EU in s tem tudi slovenske pozitivne hitre teste.

Slovenija je ukrepe na meji ukinila že 19. februarja. Na današnji tiskovni konferenci so hrvaški vladni predstavniki napovedali, da bodo zaradi ugodnih epidemioloških razmer verjetno že naslednji teden omilili ukrepe, ki se nanašajo na zbiranje ljudi, gospodarstvo in tudi mejne prehode.

Natančne informacije zaenkrat še niso znane, že sedaj na Hrvaškem nimajo posebnih ukrepov za obisk kampov ali hotelov, lahko pa pričakujemo, da za vstop na Hrvaško ne bodo več potrebna covid potrdila.

Že od ponedeljka pa otrokom v šolah na Hrvaškem ne bo več potrebno nositi zaščitnih mask.

Več o trenutno veljavnih ukrepih na mejnih prehodih med Slovenijo in Hrvaško >>