Savinjsko – Šaleška regija vabi na kolesarski festival - 17. do 23. junij

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Zgornji Savinjski in Šaleški dolini bo letošnji junija kolesarsko obarvan. Potekal bo Festival SAŠA kolesari, ki bo regijo povezal z aktivnostmi na dveh kolesih. Nova je tudi mobilna aplikacija Savinjska2Go, ki bo odlična pomoč in vodnik po kolesarskih poteh v tem delu Slovenije.

Uvodni dogodek festivala, ki ga organizirajo Razvojna agencija Savinjsko - šaleške regije (Razvojna agencija SAŠA) in občine SAŠA regije, bo potekal v petek, 17. junija, ko bo v Šmartnem ob Paki potekal pogovorom z župani vseh občin SAŠA regije na temo kolesarskih pridobitev in seznanitvijo o aktivnostih za izgradnjo državne kolesarske povezave Velenje–Šoštanj–Šmartno ob Paki–Mozirje.

Po konferenci se bodo župani odpravili na skupinsko kolesarsko vožnjo po Šmartnem ob Paki, dogajanje pa se bo nadaljevalo pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki, kjer bo potekalo tudi navijanje za kolesarje na tretji etapi Dirke po Sloveniji.

Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo že naslednji dan, v soboto, 18. junija, ko bo ekipa skrbela za animacijo navijačev ter promocijo kolesarjenja in regije v občinah Ljubno in Luče - tako v dolini kot pred ciljem kraljevske etape na Veliki planini.

V tednu od ponedeljka do četrtka (20. - 23.6.), bodo vsak dan s pričetkom ob 16.30 uri potekale vodene kolesarske ture med občinami Velenje – Šoštanj (ponedeljek), Mozirje – Nazarje (torek), Rečica ob Savinji – Gornji Grad (sreda) in po občini Solčava (četrtek).

Celoten program je priložen v spodnjih fotografijah

Kampiranje v Regiji SAŠA

Regija SAŠA je vse bolj zanimiva tudi za ljubitelje aktivnih počitnic in kampiranja. Z izgradnjo novih kolesarskih poti, ki bodo potekale izven glavnih cest, bo destinacija še bolj priljubljena pri družinah, prav tako pa se bo tudi turistična sezona podaljšala v pomlad in jesen, ko so temperature zelo primerne za kolesarjenje.

Kar nekaj zanimivih kampov imamo od npr. kampa Menina, ki omogoča tudi najem hišk, do lani prenovljenega kampa Savinja in v bližini Mozirja tudi kampa Forest Mozirje.

Prvega julija bo odprt popolnoma prenovljen kamp Velenje, ki je odlična lokacija tako za kolesarjenje kot tudi za aktivnosti na Velenjskem jezeru. Nov kamp bo ob urejenih parcelah omogočal tudi najem modernih mobilnih hišic Adria.

V zadnjih letih je prava kamping destinacija postalo tudi Ljubno, kjer imamo tri manjše kampe - kamp Loka, kamp Na otoku in kamp Naturplac, dodatno pa še moderno urejen Herbal glamping, kjer lahko gostje prespijo v glamping šotorih. 

Če pa se boste odpravili proti Logarski dolini, pa imamo v Lučah še kamp Šmica, v okviru turistične kmetije Ambrož Gregorc pa je urejen tudi prostor za parkiranje avtodomov.

Nova kolesarska aplikacija Savinjska2Go

Če boste prišli na počitnice v regijo SAŠA, potem si lahko na mobilni telefon naložite novo aplikacijo Savinjska2Go, ki pokriva vse občine od Velenja do Solčave in ob turističnih znamenitostih vključuje tudi informacije o 54 označenih kolesarskih poteh.

V mobilni aplikaciji so kolesarske poti prikazane s podrobnimi informacijami - dolžina, trajanje, težavnost, višinski profil, opis poti in katere zanimive lokacije si je dobro ogledati med kolesarjenjem. Poti si lahko ogledate na podrobni topografski karti (Monolit kartografija, ki se uporablja v številnih GPS navigacijskih napravah in programski opremi).

Podatke o posamezni poti skupaj z zemljevidom lahko shranite v mobilne naprave, tako da je zemljevide mogoče uporabiti tudi kadar ni na voljo ustrezne omrežne povezave.

Več o mobilni aplikaciji Savinsjka2GO  > visitsavinjska.com