Obiščite Brežice že spomladi in uživajte v aktivnostih, ogledih ter kampiranju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Pomlad je čas, ko začnemo razmišljati, kam bi se odpravili na vikend oddih ali med prvomajskimi prazniki. Destinacija Brežice vas vabi z zanimivo zgodovino, kulturnimi znamenitostmi, čudovito naravo in odlično kulinariko. Privoščite si sproščene praznike, preživete malo drugače.

Prenočite v bližini narave in hkrati zabave

Terme Čatež so priljubljena izbira za družine in imajo kamp prostor v bližini bazenov in nudijo možnost uživanja v vodnih radostih vse dni v letu. Izkoristite tudi priložnost za obisk prenovljenih savn, kjer se razstrupite in napolnite z energijo. Če bo vreme lepo, lahko pričakujete otvoritev dela zunanje termalne riviere že konec aprila.

Med počitnicami pripravijo tudi animacijo, urejeni so športni objekti, od kampa pelje kolesarska pot.

V Termah Čatež lahko najamete mobilno hišico za 4 - 6 oseb, ki so opremljene s kuhinjo, kopalnico, dvema spalnicama in teraso, so pa na voljo tudi agencijske hišice in glamping šotori. Več  avtokampi.si/kampi/kamp-terme-catez

Terme Paradiso v Dobovi so bolj umirjene in popolne za vse, ki iščejo miren oddih. Prostor za avtodome se nahaja poleg term in ponuja odlično izhodišče za kolesarjenje po okoliških poteh, hkrati pa zagotavlja hiter dostop do termalnih bazenov.

Imajo pa v sklopu term tudi glamping vasico z lesenimi hišicami za 4 osebe, ki so urejene v stilu čebelnjakov. Hišice so opremljene s kuhinjo, kopalnico in dvema spalnicama. Idealno za družinske počitnice.

Parkirišče za avtodome Brežice na Prešernovi cesti, tik ob središču mesta je idealno za obiskovalce, ki si želijo bližine narave in hkrati mestnih doživetij. Izkoristite lahko brezplačno parkiranje za dve noči na lokaciji, ki je le 5 minut oddaljena tako od starega mestnega jedra in tudi od brežiškega akumulacijskega jezera.

Kulturne in zgodovinske znamenitosti Brežic

Odkrijte bogato kulturno dediščino in zgodovinske znamenitosti Brežic in okolice. Prepustite se čaru starodavnih zgodb in arhitekturnih mojstrovin, ki so skozi čas tkale dušo tega mesta.

Staro mestno jedro in Vodovodni stolp Brežice

Staro mestno jedro Brežic je dom enega od dveh vodovodnih stolpov v Sloveniji, ki navdušuje ne le z višino, ampak tudi z razgledom. Vodeni ogledi, ki so na voljo vsako polno uro, vam omogočajo raziskovanje zgodovine in arhitekturne lepote mesta.

Za ljubitelje zgodovine in umetnosti je nepogrešljiv tudi obisk Posavskega muzeja Brežice. Obiščete lahko raznolike razstave in edinstveno Viteško dvorano. Če imate dovolj časa, vam priporočamo nakup kombinirane vstopnice za ogled vodovodnega stolpa in muzeja.

Lokalna izbrana ponudba

Obisk vodovodnega stolpa lahko dopolnite s postankom v lokalni kavarni, kjer lahko okusite sladico, poimenovano »Vodovodni stolp«, ali pa izberete izdelke Kolektivne blagovne znamke »Brežice Selection«.

Ta certifikat odličnosti je namenjen izdelkom in storitvam, ki odražajo visoke standarde kakovosti in so tesno povezani z lokalno pridelanimi surovinami ali tradicijo območja.

​Brezplačno digitalno potovanje skozi čas

Obiskovalci imajo edinstveno priložnost, da se potopijo v bogato zgodovino sedmih gradov Posavja na način, kot ga prej niso doživeli.

Digitalna sobana gradov Posavja, ki se nahaja tik ob slaščičarni Urška v Termah Čatež, ponuja brezplačno interaktivno izkušnjo, kjer zgodovina oživi pred vašimi očmi.

Raziskovanje okolice Brežic na dveh kolesih

Ne glede na to, ali ga pripeljete s seboj ali pa si ga izposodite v Termah Čatež, imate kolesarski navdušenci veliko možnosti za raziskovanje čudovite okolice Brežic.

Na izbranih kolesarskih poteh, kot sta Vodna tura (14 km) in Po sledeh živali (16 km), lahko uživate v naravnih lepotah in skupaj z vsemi družinskimi člani odkrivate skrite kotičke regije.

Pohodništvo in festivali na svežem zraku

Za tiste, ki imate raje raziskovanje na lastnih nogah, ponuja destinacija Brežice tudi bogat nabor pohodniških poti. 

V mesecih aprilu, maju in juniju poteka Posavski festival pohodništva, ki ponuja organizirane pohode, vključno z brežiškimi potmi, kot so Pot k repnicam, Artiška sadjarska pot, Vidova pot in Pohod po poti dr. Slavka Sušina.

Posebno doživetje predstavlja bosonogi pohod z Lojzetom Ogorevcem, ki se začne 1. maja pri Termah Čatež ob 9. uri. 

Izkoristite priložnost raziskovanja nove ploščadi na Svetem Vidu, 1. maja pa se lahko udeležite tudi godbe in manjše pogostitve na vrhu.

Poskrbljeno je tudi za odlično kulinariko

Ko vas med raziskovanjem Brežic in okolice ujame lakota, imate obilo možnosti za okušanje izvrstnih jedi pri ponudnikih kolektivnih blagovnih znamk.

Ljubitelji narave, ki se odpravite na ploščadi ali na pohod do Sv. Vida, ob sestopu zavijte v Gostilno Pension Les, kjer vam bodo pripravili krepčilno kosilo. Če raziskujete Brežice, vam v pivnici Reset Brewery pripravijo odlične burgerje in pice ter poleg postrežejo njihova craft piva. Turistična kmetija Vimpolšek ponuja okusne obroke ter tradicionalne jedi lično servirane in dekorirane, po predhodni najavi.

Ob obisku Term Čatež ali Term Paradiso ne izpustite priložnosti za kosilo v Stari gostilni Krulc, ki se nahaja v bližini. Za pohodniške in kolesarske navdušence pa sta odlični postojanki Turistična kmetija Pri Martinovih, kjer vam postrežejo tradicionalne jedi po predhodni najavi ter Riba in pol – Okrepčevalnica Kranjčič.

Brežice s svojo ponudbo kampiranja, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, okusne kulinarike ter gostoljubjem lokalnega prebivalstva predstavljajo idealno destinacijo za obisk že spomladi. Pridite in odkrijte čare tega čudovitega mesta – pričakujejo vas odprtih rok!

Več informacij o turistični ponudbi Brežic, ogledih in idejah za izlete - www.visitbrezice.si