CampMap – digitalnih zemljevidi kamping parcel

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ljubitelji kampiranja dobro vemo, kako pomemben je zemljevid kampa z vrisanimi in oštevilčenimi parcelami. Do sedaj smo poznali klasične zemljevide in potem njihove elektronske oblike za uporabo na spletnih straneh.

V podjetju CampMap pa so se specializirali za izdelavo digitalnih zemljevidov kampov, ki vključujejo tudi 360 stopinjski prikaz vsake posamezne parcele in dodatne podatke o dimenziji parcele, kar je zelo uporabno pri načrtovanju kampiranja.

Ljubitelji kampiranja so se do sedaj soočali s težavo iskanja ustrezne parcele v kampu. Predvsem to velja za lastnike večjih avtodomov in počitniških prikolic, saj se rado zgodi, da je na parceli tudi kakšno drevo, ki ovira postavitev npr, tende ali baldahina.

Za šotoriste pa je zelo pomemben podatek koliko sence je na parceli, zato želijo videti fotografijo parcele.

​Ob rezervacijah parcel je tako med gosti in recepcijo prišlo do večkratne izmenjave podatkov in spiskov prostih parcel, ki bi še zadovoljevale kriterije posameznega gosta.

Simon Neil, izvršni direktor mednarodnega podjetja CampMap, ki ima sedež na Reki, je prišel do rešitve, da bo kampiranje v bodoče potekalo z manj stresa. Razvili so interaktivne digitalne zemljevide kampov in v dveh letih delovanja so že pokrili več kot 80 kampov na Hrvaškem, v Sloveniji, Avstriji in tudi Italiji.

Simon je sicer rojen na Škotskem in je velik ljubitelj kampiranja in aktivnega preživljanja prostega časa. Velikokrat je tudi sam na svoji koži izkusil, kako veliko časa je bilo potrebno za rezervacijo ustrezne parcele v kampu, zato je prišel na idejo za izdelavo digitalnih zemljevidov kamping parcel.

Prednost digitalnega zemljevida kamping parcel je v temu, da gost hitro dobi vse potrebne informacije o tipu in dimenziji parcele, dodana je tudi 360 stopinjska fotografija parcele, tako da se lahko preveri ali je dovolj sence ali ne.

Če se kamp odloči, pa se lahko doda tudi povezava z rezervacijskim sistemom, tako da bo gost imel možnost izbrano parcelo tudi hitro in enostavno rezervirati.

Celoten projekt pa ima tudi ekološko noto, saj kampi vsako leto natisnejo več tisoč zemljevidov, ki jih uporabniki že takoj po končanem dopust običajno vržejo v smeti. Za vsak kamp je to velik strošek, ob tem pa tudi velika poraba papirja, ki je ob uporabi digitalnih zemljevidov povsem nepotrebna. Večina turistov sedaj uporablja mobilne telefone, tako da je uporaba zemljevidov zelo enostavna.

Kamp Kovačine je bil med prvimi partnerji v projektu CampMap. Gre za velik kamp z 950 parcelami, ki so si glede na lokacijo zelo različne – levi del kampa ima senco borovcev, preostali del pa je urejen v nasadu oljk, ob tem pa je še četrtina parcel v nudističnem delu.

Pri CampMap so pripravili interaktiven zemljevid kampa Kovačine, poslikali vse parcele in mobilne hišie, ogledate pa si lahko tudi plažo v kampu, restavracije ipd.

Na podoben način so uredili tudi zemljevid kampa Omišalj na otoku Krku in kamp Olivia v Tisnem pri otoku Murter, kjer so vidne vse parcele.