Arena Hospitality Groupa širi ponudbo na smučišče Mokrine / Nassfeld

Datum objave
Kategorija
Statistika

Podjetje Arena Hospitality Group, ki ga ljubitelji kampiranja poznamo po kar osmih kampih v Medulinu, Puli, Premanturi in Banjolah, nadaljuje s širitvijo poslovanja tudi v Avstrijo. Tik pod smučiščem Mokrine / Nassfeld so kupili hotel Franz Ferdinand Mountain Resort.

15 milijonov evrov za hotel Franz Ferdinand Mountain Resort

Ljubitelji kampiranja smo aktivni tudi pozimi in smučišče Mokrine / Nassfeld je eno najbolj priljubljenih avstrijskih smučišč pri slovenskih in tudi hrvaških smučarjih.

Podjetje Arena Hospitality Group iz Pule, ki upravlja tudi kampe Arena Medulin, Arena Stupice, Arena Grand Kažela, je pred smučarsko sezono 2021 – 2022 prevzelo štirizvezdični hotel Franz Ferdinand Mountain Resort.

Cena nakupa je bila 112 milijonov kun oz. 15 milijonov evrov. Z nakupom hotela v Avstriji Arena Hospitality Group širi poslovanje v osrednji Evropi, saj ima poleg kampov in hotelov na Hrvaškem (Istra in Zagreb), še turistične namestitve v Nemčiji, na Madžarskem in v Srbiji.

Hotel Franz Ferdinand Mountain Resort vključuje 144 sob za dve osebi in družine, restavracijo, lokal, wellness z dvema finskima savnama in otroško animacijo.

Lokacija hotela je tik ob glavni gondoli Millenium Express, ki vas v samo nekaj minutah pripelje na nadmorsko višino 1.919 metrov. To je odlično za vse družine, saj prevoz do smučišča ni potreben - v shrambi hotela prevzamete smučarsko opremo in v minuti ste že v gondoli.

Zanimivost hotela je pustolovska plezalna stena višine 16m, vsaka soba pa ima tudi shrambo za smuči in kolesa.

V naslednjih letih je planirana dopolnitev ponudbe wellnessa z izgradnjo povezanega notranjega in zunanjega bazena, novimi savnami in prostorom za sproščanje. Izboljšali bodo tudi ponudbo animacije za otroke.¸

Smučišče Mokrine – Nassfeld

Od decembra do aprila je smučišče Nassfeld raj za smučarje, saj je skupno na voljo 110 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog.

Večina žičniških naprav je modernih in hitrih sedežnic ter gondol, ki segajo tudi na italijanski del. Proge so zelo široke, gneče pred žičnicami pa skorajda ni. V januarju in februarju ob sobotah omogočajo tudi nočno smuko med 18.30 in 21. uro.

Na smučišču deluje tudi več smučarskih šol, ki nudijo tudi učitelje, ki govorijo slovensko.

Cene dnevnih smučarskih kart so v glavni sezoni 52,50 € za odrasle in 26,50 € za otroke, ob sobotah pa nudijo tudi posebno
"Kids Surprise" ceno za otroke do 10 let - smučarska karta za samo 10 € (možen nakup samo na smučišču).

Nassfeld pa ima tudi vrhunsko poletno ponudbo, ko jih obiščejo predvsem ljubitelji gorskega kolesarjenja, pohodništva in plezanja.

Smučišče Nassfeld sodi tudi v skupino smučišč, na katerih velja sezonska smučarska karta TOP Skipass – avstrijska Koroška in Južna Tirolska.

Več informacij o hotelu Franz Ferdinand Mountain Resort > www.franz-ferdinand.at

Več informacij o smučišču Mokrine / Nassfeld > www.nassfeld.at