Z AMZS članstvom varno na pot in smučanje

Datum objave
Kategorija
Statistika

AMZS nudi članstvo za pomoč na cesti po Sloveniji in tujini, njihov Premium članski paketu pa dodatno vključuje tudi celoletno turistično in zdravstveno zavarovanje, ki krije tudi odgovornost posameznika, kar je zelo pomembno v času zimskih počitnic in smučanja.

Ljubitelji kampiranja in aktivnih počitnic smo veliko na cesti, zato je dobro poskrbeti za primere, ko pride do okvare vozila ali prometne nesreče. V takem primeru priskočijo na pomoč mehaniki AMZS, ki poskrbijo, da boste lahko s svojim ali nadomestnim avtom nadaljevali pot.

Članstvo AMZS je za razliko od zavarovalnih asistenc vezano na osebo kot voznika, tako da ima voznik vse ugodnosti iz naslova pomoči na cesti, ne glede na to, čigav avto vozil. To velja tudi za avtodome do največje dovoljene mase 3,5t ali v primeru vleke počitniške prikolice.

Glede na to, da vse več kampistov tudi kolesari, je pomemben podatek, da AMZS nudi pomoč tudi v primeru okvare kolesa.

AMZS članski paketi

Izbirate lahko med več različnimi paketi članstva AMZS in za tiste voznike, ki se vozijo samo po Sloveniji je dovolj že osnovno članstvo.

Ker pa ljubitelji kampiranja veliko potujemo po tujini, je bolj priporočljivo skleniti članstvo AMZS Plus, ki ob Sloveniji nudi pomoč tudi v tujini. AMZS ima tukaj veliko prednost, da v primeru okvare vozila sodeluje s tujimi avtoklubi npr. hrvaški HAK, avstrijski ÖAMTC, nemški ADAC, italijanski ACI…

Premium AMZS članstvo je nadgradnja članstva plus in dodatno vključuje še celoletno zdravstveno in turistično zavarovanje za člana, lahko pa tudi za vse družinske člane. Ta paket je namenjen vsem tistim, ki večkrat letno potujete v tujino in si želite poskrbeti, da boste v primeru kakšne nezgode ali zdravstvenih težav (tudi v primeru Covid-19) imeli ustrezno pomoč.

Zavarovanje krije stroške nujne zdravstvene oskrbe v tujini do 50.000 €, od tega kar 15.000 € tudi za nujne prevoze npr. s helikopterjem – višina kritja velja za vsakega družinskega člana.

Če se odpravljate na smučanje v Italijo, je zelo pomembno, da zavarovanje v sklopu AMZS Premium paketa krije tudi odgovornost za škodo proti tretji osebi. Tako zavarovanje je od 1.1. 2022 obvezno za vse smučarje, tako da je to še dodatna prednost tega paketa. Sklenitev takšnega zavarovanja direktno na italijanskem smučišču stane 2,50 - 3 € na osebo na dan. Odgovornost je krita do višine 50.000 €, če pa boste sklenili članski paket do 30. 4. 2022, boste avtomatično dobili povišano zavarovalno kritje do 150.000 €.

Zavarovanje dodatno krije tudi zavarovanje stroškov bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije zavarovanca v tujini, zavarovanje prtljage, zlorabe plačilnih in kreditnih kartic ter zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov.

Več informacij o prednostih članstva AMZS >>