Adria Dom iz Črnomlja praznuje 20 let od prve izdelane mobilne hišice

Datum objave
Kategorija
Statistika
1620 ogledov

Leta 2003 so v industrijski coni v Črnomlju izdelali prvo mobilno hišico Adria. Do sedaj so jih naredili že več kot 20.000, ki jih najdemo v kampih v 30-ih državah in na kar treh kontinentih.

V sredo, 24. maja 2023, je potekala slavnostna prireditev ob 20. obletnici delovanja podjetja Adria Dom. Prva štiri leta so delovali še pod blagovno znamko Sun Roller, potem pa je leta 2007 celotno skupino Sun Roller prevzela prevzela Adria Mobil, ki pa je od leta 2017 del francoske skupine Trigano.

Adria Dom ima več kot 300 zaposlenih in sodi med največje proizvajalce mobilnih hišic v Evropi. Sami skrbijo za celotno verigo od ideje, razvoja do proizvodnje in prodaje mobilnih hišic. Pred petimi leti pa so v ponudbo dodali tudi še glamping šotore.

Njihove mobilne hišice najemo v številnih kampih po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, vse bolj pa so prisotni tudi v Avstriji, Nemčiji, na Nizozemskem in v Skandinaviji. V River kampu Bled ima Adria Dom tudi predstavitveni center, kjer si lahko obiskovalci ogledajo njihove mobilne hišice in glamping šotore.

Ob jubileju so na lokaciji podjetja v industrijski coni Kanižarica pri Črnomlju pripravili predstavitev proizvodnje in najnovejših modelov mobilnih hišic in glamping šotorov.

Prvič je bila na ogled tudi povsem nova hišica Adria Sky Twin, ki je narejena iz dveh modulov – bivalni in spalni, vmes pa je lesena terasa.

​V večernih urah pa so v Novem mestu pripravili slovesnost, na katero so povabili številne poslovne partnerje in druge goste, zbrane pa so nagovorili gospodarski minister Matjaž Han, predsednik upravnega odbora skupine Trigano Stephane Gigou in generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole.

V govoru so se zahvalili vsem zaposlenim, izrazili pomembnost podjetja za Belo krajino, še posebej pa izpostavili uspešno delo vodstvene ekipe na čelu z direktorico Marto Kelvišar.

V Adria Dom letno naredijo od 1.500 do 1.700 bivalnih enot, glede na to, da letno rastejo za približno 20% pa so prihodki lansko leto dosegli 60 milijonov evrov.

V naslednjih letih v Adria Dom načrtuje 10 milijonsko investicijo v izgradnjo nove proizvodne in upravne zgradbe, saj nameravajo podvojiti proizvodnjo, število zaposlenih pa zvišati na 600.

V podjetju stavijo na kakovosten kader in digitalizacijo, kljub temu pa je še vedno veliko ročnega dela. Približno 80% potrebnega vgradnega materiala dobijo od slovenskih izdelovalcev. Razvoj mobilnih hišk pa vse bolj usmerjajo v razvoj vrhunsko opremljenih objektov za stalno oz. daljše bivanje.

Ob zaključku prireditve so podelili nagrade zaposlenim, ki so v Adria Dom že od vsega začetka, ter poslovnim partnerjem.

Ob lepem jubileju ekipa Avtokampi.si čestita vsem zaposlenim v Adria Dom!

Datum objave
Kategorija
Statistika
1620 ogledov