Nemški ADAC objavil spisek 100 najbolj priljubljenih kampov po Evropi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemški avtoklub ADAC je na svojem kamping portalu PiNCAMP ob koncu kamping sezone objavil spisek stotih kampov, po katerih so obiskovalci najbolj povpraševali in so bili najbolj priljubljeni na njihovi spletni strani. Med njimi je kar 34 hrvaških kampov in tudi 1 kamp iz Slovenije.

TOP kampi za nemške turiste

Podobno kot v Sloveniji je tudi v Nemčiji kampiranje vse bolj priljubljeno. Dopustniki si se posebej po covid krizi vse bolj želijo počitnice preživeti v naravi, na svežem zraku nekje ob reki, jezeru ali morju.

Kampisti iz Nemčije so letos počitnice najraje preživeli v kampih v Italiji, na Hrvaškem in Nemčiji, zato tudi kampi iz teh treh držav prevladujejo na spisku najbolj iskanih lokacij.

Za Slovenijo imajo sicer vpisanih 95 kamping lokacij, vendar pa v polnem obsegu z opisi in ostalimi podatki je na nemškem portalu na voljo 31 kampov. Slovenija je za mnoge nemške kampiste še vedno manj znana destinacija nekje med Avstrijo in Hrvaško, ki se lahko pohvali z zelo lepo gorsko pokrajino.

Najbolj priljubljenih 100 kampov po Evropi

Statistika najbolj priljubljenih kampov v Evropi temelji na številu ogledov kampov na portalu PiNCAMP, ki ga obiskujejo večinoma nemški gostje.

Med 100 najboljših kampov se je uvrstilo kar 36 kampov iz Nemčije, ki tako ostaja prva počitniška destinacija. Na drugem mestu so kampi na Hrvaškem, ki jih je na spisku kar 32, na tretjem mestu pa so kampi v Italiji, ki zasedajo 21 mest v prvi stoterici.

Iz Francije so se med prvih sto uvrstili 3 kampi, z 2 kampoma sledijo Avstrija, Švica in Danska, po 1 kamp pa imata tudi Slovenija in Španija.

Prvo mesto gre v Italijo

Kamp Villaggio Turistico Internazionale v kraju Bibione je letos osvojil prvo mesto (lani je bil 2.). Gre za odličen kamp, samo slabi dve uri vožnje iz osrednje Slovenije, ki je urejen v bližini peščene plaže, gostom pa nudi tudi bazenski kompleks in odlično družinsko animacijo.

Posebnost kampa je, da omogoča tudi kampiranje na parcelah, ki imajo tudi lastne sanitarije že kar ob sami parceli.

Destinacija Bled najbolj zaželena pri nemških gostih

Bled med nemškimi gosti ostaja najbolj priljubljena lokacija za obisk Slovenije. To dokazuje tudi podatek, da so med desetimi najbolj priljubljenimi kampi iz Slovenije, kar trije iz okolice Bleda: kamp Bled, River kamp Bled in kamp Šobec.

Kamp Bled je tudi edini kamp iz Slovenije, ki se je s 84. mestom uvrstil med prvih 100 kampov.

Velik preboj sta letos naredila kamp Koren iz Kobarida, ki se je med slovenskimi kampi uvrstil na 4. mesto (lani je bil 7.), in kamp Menina iz Savinjske doline, ki je na 7. mestu (lani je bil 18.).

Spisek 10 najbolj priljubljenih kampov v Sloveniji glede na želje nemških gostov

1. Kamp Bled - Bled

2. River kamp Bled - Lesce

3. Kamp Šobec - Lesce

4. Kamp Koren – Kobarid

5. Kamp Saksida – Dornberk

6. Kamp Špik – Gozd Martuljek

7. Kamp Menina – Rečica ob Savinji

8. Kamp Danica – Bohinjska Bistrica

9. Kamp Soča – Soča, Bovec

10. Kamp Bohinj – Ukanc

Kateri kampi na Hrvaškem so najbolj priljubljeni?

Nemci na Hrvaškem najraje obiščejo destinacije ob Jadranu, tako da so tudi kampi ob morju najbolj obiskani. Na prva mesta so se uvrstili večji kampi, ki nudijo tudi veliko animacije, imajo bazene, športna igrišča.

Prvo mesto je že drugič zapovrstjo osvojil kamp Park Umag iz skupine kampov Istra Camping. Drugo mesto gre v kamp Kovačine na otoku Cres, ki je bil lansko leto na 12. mestu, tretje pa v kamp Zaton Holiday Resort v bližini Zadra, ki je bil lani 2.

Med manjšimi kampi je velik napredek dosegel kamp Bunja z otoka Brač, med večjimi kampi pa so napredovali kampi Kovačine, Lanterna Premium, Polari, Čikat, FKK Solaris, Krk Premium in kamp Falkensteiner Premium Zadar.

25 najbolj priljubljenih kampov na Hrvaškem

1.    Kamp Park Umag – Umag

2.    Kamp Kovačine – Cres

3.    Kamp Zaton Holiday Resort – Nin, Zadar

4.    Kamp Lanterna Premium – Tar, Poreč

5.    Kamp Bunja – Supetar, Brač

6.    Kamp Aminess Maravea – Novigrad

7.    Kamp Polari – Rovinj

8.    Kamp Čikat – Mali Lošinj

9.    FKK kamp Solaris – Tar, Poreč

10.    Kamp Krk Premium – Krk

11.    Kamp Omišalj – Omišalj, Krk

12.    Kamp Istra Premium – Funtana

13.    Kamp Straško – Novalja, Pag

14.    Kamp Arena Grand Kažela – Medulin

15.    Kamp Aminess Sirena – Novigrad

16.    Kamp Falkenstiner Premium Zadar - Zadar

17.    Kamp Slatina – Martinščica, Cres

18.    Kamp Ugljan – Ugljan

19.    Kamp Amadria Park Trogir – Seget Vranjica

20.    Kamp Porto Sole – Vrsar

21.    Kamp Valkanela – Vrsara

22.    Kamp Savudrija – Savudrija

23.    Kamp Mon Perin – Bale

24.    Kamp San Servolo – Buje

25.    Kamp Arena Medulin - Medulin