Nemški ADAC podelil nagrade za najboljše kampe - Hrvaška ima 24 Superplatz kampov

Datum objave
Kategorija
Statistika

V sklopu turističnega sejma CMT Stuttgart je nemški avtoklub ADAC podeli nagrade najboljšim evropskim kampom. Kamp Čikat je prejel prestižno nagrado ADAC Camping Award za nov rezervacijski sistem, kar 24 hrvaških kampov pa je prejelo naziv ADAC Superplatz za odlično kvaliteto.

Nemški avtoklub ADAC ima več kot 21 milijonov članov, njihove vsakoletne nagrade najboljšim evropskim kampom pa pomenijo najvišji dosežek na področju kamping ponudbe.

Ob nagradah ADAC Superplatz, ki jo prejmejo samo kampi, ki so znotraj strogih ocenjevalnih kriterijev dobili 5 zvezdic, pa vsako leto podelijo tudi prestižne nagrade ADAC Camping Award za posebne dosežke .

Kamp Čikat prejemik nagrade ADAC Camping Award

Nagrado ADAC Camping Award je letos prejel kamp Čikat z Lošinja in sicer za projekt novega spletnega rezervacijskega sistema za parcele in mobilne hišice, ki omogoča rezervacijo točno določene parcele z uporabo interaktivnega zemljevida.

Gostu je tako omogočen hiter pregled prostih parcel v določenem terminu, vsaki parceli pa je dodana fotografija in 360 stopinjski posnetek ter podatki o dimenzijah, senčnosti, opremljenosti (voda, elektrika, odtok) in oddaljenosti od morja.

Pri projektu novega rezervacijskega sistema je sodelovalo več podjetij: Istratech, Phobs in TRI M, cilj pa je bil, da se gostu ponudi enostaven pregled kampa in hitro rezervacijo ter integracijo sistema na recepciji kampa in v prodajni službi.

To je že tretja posebna ADAC nagrada za kampe blagovne znamke Camping Cres & Lošinj. Pred leti jo je prejel njihov kamp Slatina za projekt kampiranja s psom Camping cum cane, v letu 2019 pa kamp Čikat za projekt Varno kampiranje, ko so popisali vsa drevesa v kampu, pripravili sistem vzdrževanje debel in sajenja novih dreves.

Hrvaška ima kar 24 Superplatz kampov

Naziv ADAC Superplatz prejmejo samo tisti kampi, ki zadovoljijo kriterije za 5 zvezdic na petih področjih od kvalitete sanitarij do urejenosti parcel, ponudbe trgovine in restavracij, prostočasnih aktivnosti in animacije ter možnosti kopanja, urejenosti plaže in bazenov.

Če ima kamp naziv Superplatz je to dokaz, da bodo gostje dobili zelo kvalitetno kamping storitev in veliko dodatne ponudbe ter tudi organizirano animacijo.

Za leto 2024 je ADAC podelil Superplatz plaketo 192 kampom iz celotne Evrope. Največ kampov s petimi zvezdicami imajo v Franciji in sicer kar 46, sledi Italija z 38 odličnimi kampi ter Hrvaška, ki ima že 24 takšnih kampov.

V Sloveniji zaenkrat še nimamo kampa, ki bi prejel takšen naziv, upamo pa, da se zadeve spremenijo že v letu 2025. Imamo pa dva kampa z oceno 4,5 in to sta kamp Šobec v Lescah in kamp Terme Čatež.

Med novimi prejemniki s 5 zvezdicami in nazivom Superplatz so na Hrvaškem trije kampi, ki ji tudi posebej izpostavljamo:

1. Kamp Kovačine z otoka Cres, kjer so v zadnjih letih veliko postorili na urejenosti in ekološkem delovanju, v gornjem delu kampa so zgradili bazen, dodali fitnes, wellness in otroško igralnico, postavili 20 mobilnih hišic slovenskega proizvajalca Adria Dom in eden sanitarni objekt prilagodili za hladnejše razmere.

2. Kamp Amadria Park Šibenik je urjen v sklopu večjega turističnega naselja, kjer gostom nudijo bogato dodatno ponudbo, imajo vodni park, bazen ob plaži, moderne sanitarije in zanimivo gostinsko ponudbo znotraj vasice urejene v dalmatinskem slogu

3. Kamp Stobreč iz Splita, ki je urejen ob robu mesta in nudi uživanje ob morju, hkrati pa nudi možnost ogleda starega dela mesta z Dioklecijanovo palačo. Zelo lepo urejen kamp, kjer so nekaj let nazaj uredili wellness in zunanje bazene, prenovili restavracijo, vsako letos zamenjajo starejše mobilne hišice z novejšimi, so pa v kampu zelo dobrodošli tudi psi, za katere imajo tudi urejen poseben del plaže.

Spisek preostalih 21 hrvaških kampov z nazivom Superplatz so:

Kamp Park Umag – Umag

Kamp San Servolo - Buje

Kamp Aminess Maravea Resort - Novigrad

Kamp Aminess Sirena – Novigrad

Kamp Lanterna Premium – Tar, Poreč

Kamp Istra Premium Resort - Funtana

FKK Kamp Valalta – Rovinj

Kamp Val Saline - Rovinj

Kamp Polari - Rovinj

Kamp Veštar – Rovinj

Kamp Mon Perin – Bale

Kamp Arena Grand Kažela – Medulin

Kamp Omišalj – otok Krk

Kamp Ježevac Premium – Krk

Kamp Krk Premium Resort

Kamp Baška Resort – otok Krk

Kamp Čikat – Mali Lošinj

Kamp Straško – Novalja, otok Pag

Kamp Šimuni – Pag

Kamp Zaton Holiday Resort – Nin, Zadar

Kamp Falkensteiner Premium Zadar

Čestitamo vsem kampom za prejeto nagrado.