V Kranjski Gori so PZA spremenili v pakirišče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kot kaže je Kranjska Gora ostala brez postajališča za avtodome, saj so dosedanje postajališče spremenili v parkirišče, kjer je dovoljeno parkiranje avtodomov vsak dan med 7. in 23. uro

=V petek, 26. januarja 2018, ob 15. uri smo s strani podjetja RTC Žičnice, Kranjska Gora d.d. dobili obvestilo, da se ukinja postajališče za avtodome, ki se spreminja v parkirišče za avtodome.

Do spremembe naj bi prišlo že 20. januarja. Od tega datuma naprej je na dosedanjem PZA Kranjska Gora dovoljeno le parkiranje avtodomov med 7. in 23. uro. Cena dnevnega pakiranja je 15 eur, parkirnino pa je potrebno poravnati do 14. ure na blagajni Vitranc 1 ali na glavni blagajni žičnic.

Cena parkirišča za avtodome vključuje tudi elektriko, vodo, wc, odtok odpadne vode in odvoz smeti. Kot so napisali, prenočevanje z avtodomi v Kranjski Gori na njihovem parkirišču ni več v domeni podjetja RTC Žičnice.

V petek, 2.2., pa smo dobili informacijo iz TIC Kranjska Gora, kjer pravijo, da je dovoljeno parkiranje le do 23. ure. Vsak avtodomar, ki prenočuje, pa to dela na lastno odgovornost. Celotna težava je nastala zaradi prijave gostov, saj zakon določa, da se mora turiste v 12 urah po prihodu prijaviti na policijo, v ta sklop pa naj bi po zadnji spremembi zakona sodila tudi postajališča za avtodome. Ob tem bi moral upravljalec postajališča pobirati tudi turistično takso v višini 0,63 eur na osebo.

Dogajanje na parkirišču bo lahko še zelo zanimivo, saj nam ni znano stališče policije in inšpekcijskih služb, do omenjenega problema. Smo pa v zadnjih dneh dobili informacijo, da policija redno preverja prijave gostov v slovenskih kampih in da so kazni zelo visoke. Na medobčinskem redarstvu pa so nas za dodatne informacije napotili na občino, ker kot pravijo, uradno o vsem skupaj niso obveščeni.
=