FKK kamp Solaris - nova eko mobilna hišica in kdaj bo karnevalska zabava

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Solaris sodi enega od 13 nudističnih kampov na Hrvaškem in je z lokacijo v bližini Poreča tradicionalno priljubljena lokacija pri gostih, ki radi uživajo na kampiranju brez oblačil. Letos so v ponudbo dodali prvo eko mobilno hišico, ki je 90% narejena iz naravnih in recikliranih materialov.

FKK kamp Solaris je urejen na južni strani polotoka Lanterna, v bližini istoimenskega večjega kampa in ob 2 km dolgi raznoliki nudistični plaži. V sklopu kampa je tudi 25 metrski bazen. Ob robu kampa je tudi urejena pasja plaža.

Večji del kampa je urejen v senci hrastovih dreves, tako lahko tudi sredi poletja uživate na senčni parceli. Dodatno omogočajo tudi bivanje v sobah, apartmajih in po novem tudi v mobilnih hišicah.

V restavraciji v kampu omogočajo tudi polpenzion, tako da se izognete počitniškemu kuhanju. Nudijo tudi storitev Valfresco direkt, ko vam stvari iz trgovine ali restavracije prinesejo kar na vašo parcelo.

Glede športa je v kampu Solaris urejeno igrišče za odbojko na mivki, večnamensko igrišče, teniški center, namizni tenis, mini golf, je pa sama lokacija zanimiva tudi za kolesarjenje.

Poleti nudijo tudi nekaj animacije in rekreacije, glavni dogodek v Solarisu pa že tradicionalno poteka prvo soboto v avgustu (letos 5.8.). Sicer ni več klasičnega karnevala s povorko, bo pa letos ponovno karnevalska zabava z živo glasbo, tako da bo veselo vzdušje.

NOVO – Solaris Eko Premium mobilna hišica

V Valamarju že vrsto let skrbijo za ekološko delovanje in v letu 2022 so 6 % vse porabljene elektrike pridobili s pomočjo solarnih panelov, ki so postavljenih na njihovih objektih. V sklopu ločevanja odpadkov so kar 80 ton bioloških odpadkov kompostirali, in uporabili tudi pri posaditvi 3.100 novih dreves. Pri pripravi hrane za goste pa kar 78 % vseh proizvodov dobijo od lokalnih ponudnikov.

V sklopu strategije trajnostnega delovanja so v FKK kampu Solaris letos postavili eno eko mobilno hišico, ki pa je za razliko od klasičnih narejena iz 90% naravnih in recikliranih materialov.

Gre za zelo prostorno hišico (38 m2), kjer je dovolj prostora za 4 odrasle osebe, dodatno pa lahko na pomožnih ležiščih prespita še 2 otroka.

Hišica vključuje dve spalnici (ena z zakonsko in druga z dvema ločenima posteljama), dve kopalnici, dnevni prostor z možnostjo ureditve pomožnih ležišč, televizijo in klimatsko napravo, opremljeno kuhinjo (štedilnik, pečica, pomivalni stroj, hladilnik, mikrovalovna, aparat za kavo) ter nadkrito teraso (26 m2) s sedežno garnituro

Rezervacije parcel in mobilnih hišic v kampu Solaris >www.camping-adriatic.com