V mestu Krk imajo nov akvarij in terarij

Datum objave
Kategorija
Statistika

Mesto Krk je dobilo nov akvarij in terarij, kjer so na ogled ribe iz Jadranskega morja in eksotične živali iz celega sveta.

V centru mesta Krk, na lokaciji, kjer je bila nekoč diskoteka Trezor oz. Jungle (ulica Stjepana Radićaakvarij in terarij Krk - avtokampi.si 2c), je bil sredi junija odprt nov akvarij in terarij. Lokacija novega akvarija je odlična, saj v neposredni bližini delujejo trije kampi - Ježevac, Krk in Bor. Ker pa otok Krk ni prevelik, je tudi ostalim gostom v npr. v kampih v Baški, Njivicah, Glavotoku to odlična priložnost za ogled podvodnega sveta in eksotičnih živali.

Za starimi zidovi je na 380 m2 metrih urejenih 19 akvarijev, v katerih imajo več kot 100 različnih rib večinoma iz Jadranskega morja, nekaj pa je tudi rib ostalih morij.

Na ogled je tudi 18 terarijev z 20-imi eksotičnimi živalmi npr. imajo tudi kajmana, iguano, agamo, kameleona, kačo boo... V sklopu akvarijev in terarijev imajo tudi izložbo školjk in rakov ter prodajalno spominkov.

Akvarij in terarij v mestu Krk je odprt vsak dan med 10 in 23. uro. Cena vstopnice za odrasle osebe je 40 kun, za otroke od 5 do 12 leta starosti pa 20 kun. Otroci, mlajši od 5 let, imajo brezplačen vstop.