Uradna izjava iz podjetja Adria Mobil - poškodovana počitniška vozila ne bodo naprodaj!

Datum objave
Kategorija
Statistika

Sneg je podrl nosilno konstrukcijo sončne elektrarne v podjetju Adria Mobil - poškodovani so številni avtodomi in počitniške prikolice!

Močno sneženje, ki je v zadnjih dneh zajelo dolenjsko prestolnico Novo mesto, je povzročil veliko škodo tudi na objektu gotovih izdelkov v podjetju Adria Mobil. Na tem objektu so lani na 11.000 kvadratnih metrih postavili sončno elektrarno (prilagamo fotografijo postavljene elektrarne). Zaradi obilnega sneženja pa se je v jutranjih urah podrla celotna konstrukcija objekta.

Ob tem pa je prišlo še do dodatne škode, saj je celotna konstrukcija strehe padla na 243 spodaj parkiranih avtodomov in počitniških prikolic, ki so že bili pripravljeni na prodajo.

Večina počitniških vozil je v celotni uničenih oz. zelo močno poškodovanih. Po prvih ocenah naj bi bilo za več milijonov evrov škode, na srečo pa ni poškodovanih oseb.

Izjava za javnost iz Adria Mobil:
Močno sneženje, ki je v soboto, 23. februarja 2013, zajelo Novo mesto, je v noči na nedeljo povzročilo podrtje objekta za zaščito gotovih izdelkov s sončno elektrarno, ki je bil postavljen v preteklem letu. Uničena je celotna sončna elektrarna v velikosti 11.000 kvadratnih metrov,pri tem pa je ogromna škoda nastala tudi zaradi uničenja številnih produktov, skladiščenih pod njo in pripravljenih za prodajo.

Za potrebe ustreznega reagiranja na različna povpraševanja, ki se pojavljajo v teh dneh, Vam podajamo nekaj ključnih usmeritev:
  • Vozila, namenjeni za slovenski trg, niso bila poškodovana in so normalno dobavljiva.
  • Vsa vozila, ki so se nahajala pod nadstreškom, se obravnavajo kot popolnoma poškodovana in ne bodo predmet prodaje na slovenskem trgu.
  • Preiskave o nesrečnem dogodku so še v teku, zato ni na voljo nobenih dokončnih ugotovitev.
Prosimo za razumevanje v naslednjih nekaj dneh, ker bodo vsi naši resursi usmerjeni v reševanje nastale situacije.