Kamp Arena Stupice - kampiranje v senci borovcev v Premanturi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampiranje v Premanturi je priljubljeno zaradi lepa narave, sence borovcev in prekrasnega rta Kamenjak, ki je v bližini. Arena Stupice je največji kamp na tem delu Istre in pomeni raj za ljubitelje klasičnega kampiranja. Pred kratkim so odprli še ene prenovljene sanitarije.

Če prisegate na klasično kampiranje, ko vam več pomeni lepa narava, senca in raznolika plaža kot pa bazeni, potem bo kamp Arena Stupice - Premantura prava izbira.

Tudi v glavni sezoni se tukaj običajno še dobi prosto mesto za postavitev šotora, je pa res, da ne bo čisto ob morju in da tudi parcela verjetno ne bo ravno najbolj ravna, saj osrednji del kamp leži na malce bolj strmem delu.

Skupno imajo okoli 1.000 kamping parcel in večinoma vse so senčne, izjema je manjši polotok, kjer pa sence ni, zato tam večinoma kampirajo gostje z avtodomi in počitniškimi prikolicami, ki imajo tudi klimo.

Na dveh lokacijah so postavljene tudi mobilne hišice za 4 osebe, ki pa so večinoma starejše, kljub temu pa imajo svojo kopalnico, kuhinjo in dve spalnici. Ob doplačilu so v mobilnih hišicah dovoljeni tudi psi.

Glede plaže je ta v samem kampu zelo raznolika od prodnatih zalivov do skalnatih delov, zelo lepe plaže pa najdete potem tudi na Kamenjaku, pri znanem Safari baru, kjer so tudi zanimiva otroška igrala, pa so tudi visoke stene, od koder je možno skakati v morje.

Če imate Avtokampi kartico, potem izven glavne sezone nudijo 15% popust na ceno parcele v terminih 6.4. - 3.6. & 3.9. - 8.10. 2023.

Novosti v kampu

Nekaj sanitarij je bilo že prenovljenih, letos pa so sredi junija odprli še popolnoma prenovljene sanitarije št. 2, tako da so sedaj zelo moderno urejene, imajo pa tudi sanitarije prilagojene otrokom in invalidnim osebam ter kemični wc

Dodatno so po kampu uredili nekaj poti predvsem v coni T na desni strani kampa.

Lokacija kampa Arena Stupice je super tudi za obisk centra Pule, ki je oddaljen 13 km, tako da lahko lahko dopust izkoristite tudi za ogled Arene in starega dela mesta. Priporočamo tudi obisk prenovljenega akvarija na Verudeli, ki je zelo zanimiv predvsem za otroke.

Direktno od kampa pa je urejena pot na rt Kamenjak, zato priporočamo, da ima te s seboj kolesa, saj je za vstop z avtom potrebno plačati vstopnino npr. v glavni sezoni za avto 15 €, za avtodom pa 30 €. Na Kamenjak se je najbolje odpraviti dopoldne, ko še ni gneče, potem pa lahko raziskujete zanimive razgledne točke in izberete najlepše plaže npr. Pinižule, Plovanije, Toreta, Mala Kolumbarica ...

V kampu imajo tudi aquapark na vodi, športni center z možnostjo izposoje surf opreme, SUP desk, kajakov, od športnih igrišč pa imajo košarko, odbojko, nogomet, mini golf in asfaltirano igrišče za tenis, za otroke pa dodatno še nekaj igral, poleti pa imajo tudi nekaj otroške animacije.

Kamp ima tudi svojo trgovino, lokal na plaži, restavracijo, picerijo, pri recepciji je tudi pekarna.

Več o kampu Arena Stupice, Premantura >