Obiskali smo najboljše kampe v srednji Dalmaciji

Datum objave
Kategorija
Statistika

V srednji Dalmaciji je več kot 50 kampov in mi smo v Trogiru, Splitu, Omišu in Lokvi Rogoznici obiskali štiri najlepše. Oglejte si ponudbo kampov Rožac, Stobreč, Galeb in Sirena, za koga so najbolj primerni in kakšne novosti pripravljajo za novo kamping sezono.

Kampiranje v Dalmaciji je vedno nekaj posebnega, saj so plaže tukaj med najlepšimi, Dalmatinci pa svoje goste sprejmejo odprtih rok, kar je še posebej opazno v manjših kampih, kjer se razveselijokamp Stobreč Split - avtokampi.si vsakega kampista. Naša ekipa je obiskala štiri kampe v srednji Dalmaciji, in sicer v okolici Splita, Omiša in Trogira.

Za "bazno" postajo smo si izbrali kamp Stobreč na južnem delu Splita, ki goste navduši z urejenostjo parcel in sanitarnih objektov. Gre za mlajši kamp, saj začetki segajo šele v leto 2007, ko so na zelo neurejenem območju uredili prve parcele. Lastnik kampa Ivica Tafra s svojo ekipo vsako leto poskrbi za novosti, dodatne hortikulturne ureditve in lepšo plažo. Lani spomladi je orkanska burja v kampu naredila ogromno škodo in podrla številne borovce, vendar so v le nekaj mesecih poskrbeli, da smo kampisti že lahko uživali na parcelah, zato je kamp prejel nagrado Naj kamp Adria za posebne dosežke. Nemški ADAC je kampu za urejenost podelil oceno 4,5 od 5-ih možnih točk, kar je odličen dosežek. V kampu Stobreč omogočajo t kamp Galeb Omiš udi najem mobilnih hišic, v ponudbi imajo manjše za 2 osebi, večje za 4+1 osebo in tudi hišico, ki ima prilagojen dostop za invalidne osebe. Plaža v kampu je peščena, otroci pa se bodo razveselili animacijskega centra in lepega otroškega igrišča. Za leto 2016 gradijo wellness center s savnami in notranjim bazenom, urejajo parcele z vodo in odtokom, na plaži pa so uredili kamnite poti.

Pot smo nadaljevali proti jugu in na poti do 20km oddaljenega Omiša videli številne manjše kampe, ki so urejeni ob samem morju, ustavili pa smo se v večjem kampu Galeb, ki leži le 5 minut hoda od centra Omiša. Kamp ima v dobri senci urejenih okoli 350 parcel, ki imajo večinoma travnato podlago. Kamp je zaradi plaže, ki ima zelo droben pesek (ni mivka) z veliko školjkami, zelo priljubljen pri družinah z otroki. Tik ob plaži lahko najamete mobilne hišice, ki nudijo veliko udobja in uživate na terasi s pogledom na morje, nekaj cenejših mobilnih hišic pa je lociranih v bližini recepcije. Za sezono 2016 so v kampu Galeb napovedali postavitev še modernejših mobilnih hišic z lastnimi masažnimi kadmi na terasi. Kamp Galeb je odlična izbira tudi za ljubitelje aktivnih počitnic, saj rekakamp Sirena Lokva Rogoznica - avtokampi.si Cetina in številne bližnje planine omogočajo kolesarjenje, veslanje, pohodništvo in plezanje.

Samo 10 minut vožnje po jadranski magistrali in že smo v kraju Lokva Rogoznica, kjer obiščemo manjši kamp Sirena, ki ima okoli 70, v terasah urejenih parcel. Levi del kampa je bolj namenjen gostom z avtodomi in počitniškimi prikolicami, v osrednjem delu pa so pod mogočnimi borovci urejene parcele za šotoriste. Novost je tudi možnost najema bungalova, ki je postavljen v bližini recepcije. Plaža v kampu Sirena je zelo raznolika, manjši del je peščen, večji pa skalnat,  je pa v bližini še večje prodnata plaža. Kamp ima tudi manjšo trgovinico in odlično restavracijo, kamp Rožac Trogir - avtokampi.sikjer vam po vaših željah pripravijo ribje dobrote in jedi z žara, lastnik kampa pa večkrat organizira tudi ribji piknik.

V času našega kampiranja smo obiskali tudi Trogir in bližnji kamp Rožac, ki leži na sosednjem otočku Čiovo, ki je s celino povezan z mostom. Ker je ta že zelo star in pomeni prometno ozko grlo, že gradijo novega, tako da bo dostop do otoka še lažji, predvsem pa hitrejši. Kamp Rožac je urejen na manjšem polotočku, kjer parcelam vse do morja dajejo senco borovci. Imajo 25 urejenih parcel ob morju, okoli 90 neparceliranih kamping mest in 30 najemu namenjenih mobilnih hišic. Pohvaliti moramo urejeno dveh sanitarnih objektov in odlično gostinsko ponudbo, saj imajo na plaži urejen lokal in pri recepciji veliko restavracijo. Levi del polotoka krasi peščena plaža, kjer bodo uživali otroci, desni del pa je bolj skalnat. Ker je kamp Rožac manjši, je potrebno za glavno turistično sezono dovolj zgodaj rezervirati parcelo v kampu.

Pri opisih kampov si lahko ogledate fotogalerijo, cenike kampiranja in najema mobilnih hišic ter tudi nove video posnetke kampov:
Kamp Stobreč, Split - www.avtokampi.si/kamp/2/38/Stobrec
Kamp Galeb, Omiš - www.avtokampi.si/kamp/2/61/Galeb
Kamp Sirena, Lokva Rogoznica - www.avtokampi.si/kamp/2/62/Sirena-Lokva-Rogoznica
Kamp Rožac, Čiovo, Trogir - www.avtokampi.si/kamp/2/36/Rozacmp Rožac