Novosti v kampih Valamar v Istri, Kvarnerju in Dubrovniku za sezono 2013

Datum objave
Kategorija
Statistika

Valamar združuje 9 kampov v Istri, Kvarnerju in Dubrovniku in kar 7 od njih sodi v skupino hrvaški Best Campsites. Oglejte si letošnje novosti v kampih Ježevac , Krk, Lanterna , Orsera , Brioni , Marina...

Turistično podjetje VALAMAR sodi med največje na Hrvaškem. Poleg številnih hotelov v Istri, na Krku, Pagu in v Dubrovniku pa družba Valamar upravlja tudi devet avtokampov, od kamp Krk Valamarkaterih je kar sedem kampov uvrščenih v kategorijo najboljših hrvaških kampov »Best Campsites«. To so kampi Lanterna in Solaris v Poreču, kamp Istra v Funtani, kamp Orsera v Vrsarju, kamp Marina v Labinu, kampa Ježevac in Krk ( ex Politin) na otoku Krk.

Za kamping sezono 2013 je Valamar v vseh kampih pripravil kar nekaj novosti, ki bodo še izboljšale kvaliteto kamping ponudbe in omogočile še bolj udobno kampiranje. Z novo sezono pa Valamar v upravljanje prevzema tudi kamp Škrila v Stari Baški, kar bo njihov deseti kamp.

Kamp Krk – bivši naturistični kamp Politin
Na otoku Krku bo letošnjo sezono na prostoru bivšega naturističnega kampa Politin pričel delovati tekstilni kamp Krk. Kamp bo svojo ponudbo prilagodil predvsem družinam z otroki.
Do sredine aprila, ko se kamp uradno odpre, bodo zgradi razgledno ploščat z dvema bazenoma, uredili nove kamping parcele in postavili 16 novi mobilnih hišic Prestige. Za ljubitelje wellnessa bodo imeli v ponudbi tudi možnost uporabe finske in turške savne, masažno sobo in storitve pedikure in manikure.
Popolnoma bodo prenovili igralnico za otroke in obogatili animacijski program. Po novem bodo vsak dan pripravili tudi ustvarjalen in kreativen program za odrasle. Nekaj novosti lahko pričakujemo tudi na sami plaži, za naturiste pa bo še vedno dostopna tudi javna naturistična plaža v sami bližini kampa.
kamp Škrila Valamar
Kamp Škrila - Stara Baška
Kamp Škrila v stari Baški bo od leta 2013 deloval pod okriljem Valamarja. Kamp bo odprt od 26. aprila naprej, v njem pa bodo do pričetka sezone deloma renovirali sanitarije in hortikulturno uredili kamp. Več novosti pričakujemo v naslednjih letih.

Kamp Ježevac – Krk
Kamp Ježevac je zelo priljubljen med tistimi kampisti, ki si želijo bližine mesta, ki omogoča tudi v času počitnic obisk številnih kulturnih in ostalih prireditev. Za letos so pripravili 13 novih kamping parcel Comfort, uredili pa bodo tudi atraktivno plažo »beli kamik«.
V restavraciji bodo ponudili novost, ki bo razveselila vse ljubitelje pic – pizza station. Zanimiva novost bo tudi ureditev cerkvice Sv. Marije iz 11. stoletja, ki je postavljena ob samem kampu.

Kamp Lanterna - Porečkamp Ježevac Valamar
Kamp Lanterna pri Poreču je tudi letos prejel prestižno nagrado nemškega avtokluba ADAC BestCamping 2013, že dve leti zapovrstjo pa je kamp uvrščen tudi v skupino najboljših evropskih kampov – Leading Campings.
Za letošnjo sezono bodo v kampu Lanterna prenovili dva sanitarna objekta, uredili nove kamping parcele Comfort, dodali nove mobilne hišice na delu kampa ob otroškem igrišču in otroškem bazenu ter v obstoječih hišicah dodali satelitsko televizijo.
Dodatno bodo uredili nove prodnate plaže, po kampu pa bodo dodatno zasadili zelenje in tako polepšali kamp.

Kamp Orsera – Vrsar
Potem ko je kamp Orsera v lanskem letu doživel kar korenito prenovo, ko so v prvem delu posekali veliko nevarnih dreves in v vrhnjem delu kampa postavili naselje mobilnih hišic, bo letos novosti nekaj manj.

Zelo dobrodošla novost je ureditev nove prodnat plaže, saj je večji del plaže  v kampu betoniran. Tako bo tudi najmlajšim nekoliko olajšan vstop v morje. Dodali bodo nove kamping parcele in v naselju mobilnih hišic dodali 10 novih hišic.kamp Marina Valamar

Kamp Marina – Labin
Kamp Marina leži v zelo lepem in mirnem delu vzhodne Istre, kjer masovni turizem še ni zaživel. V kamp zelo radi zahajajo predvsem potapljači, saj v kampu deluje odličen potapljaški center.

Letos bodo v kampu marina pripravili 5 novih velikih kamping parcel ob morju in postavili 10 novih mobilnih hišic. Posebnost mobilnih hišic v kampu Marina je, da ima vsaka hišica dodano tudi shrambo, kamor lahko potapljači pospravijo svojo opremo, primerna pa je tudi kot shramba za kolesa in podobne športne rekvizite.

Kamp Brioni (bivši kamp Puntižela) – Pula
V zadnjih dveh letih so v kampu Brioni naredili veliko novosti. Uredili so plažo in lokal na sami plaži, celovito prenovili en sanitarni objekt in deloma tudi drugega, dodali mobilne hišice, izboljšali animacijo za otroke in postavili lepo otroško igrišče. Za letošnjo sezono pripravljajo nadaljevanje prenove. Dodali bodo nekaj na novo urejenih kamping parcel, obnovili prhe v lani delno obnovljenih sanitarijah in dodatno uredili plažo.

Kamp Solitudo – Dubrovnik
Solitudo je edini kamp v neposredni bližini Dubrovnika, ki pa je od morja oddaljen približno 5 minut hoje.  Letos bodo v kampu na novo uredili kamping parcele Comfort, ki bodo opremljene z elektriko in vodo in postavili 4 mobilne hišice Adria Dubrovnik.
Gostom bo  po novem na voljo tudi uporaba zunanje kuhinje. Za najmlajše pa pripravljajo otroško igrišče in znotraj sanitarnega objekta poseben del, ki bo prilagojen njim.

Naturistični kamp Istra – Funtana
V Funtani že vrsto let deluje FKK kamp Istra, ki je zelo priljubljen pri naturistih, ki se vrsto let vračajo v to zeleno oazo. Letos bodo v kampu dodatno uredili in še izboljšali brezžični dostop do interneta, ki še vedno ostaja za vse goste kampa brezplačen. Novost za najmlajše pa bo urejena plaža, ki bo zaradi lažjega vstopa v morje namenjena predvsem njim.

Naturistični kamp Solaris – Poreč
Nekaj kilometrov pred Porečem leži FKK kamp Solaris, ki zaradi kakovosti sodi v skupino najboljših hrvaških kampov. Letos bodo uredili nove kamping parcele opremljene z elektriko in vodo in prenovili dva sanitarna objekta. V kampu bodo postavili internetni kotiček in prenovili teraso restavracije.


POSEBNA PONUDBA V KAMPIH VALAMAR
V večini kampov tekom cele sezone pripravljajo številne akcije kampiranja in najema mobilnih hišic. Oglejte si aktualno listo posebnih ponudb. Rezervacijo kamping parcele ali mobilne hišice v enem od kampov družbe Valamar lahko opravite kar preko spleta na www.camping-adriatic.com ali preko rezervacijskega centra na telefonski številki +385 (0) 52 465 010.