Kakšne novosti so pripravili v kampu Šobec?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Šobec v Lescah sodi med najboljše kampe v Sloveniji, je pa tudi največji kamp, ki lahko v špici sezone naenkrat sprejme do 2.500 oseb. Kamp smo obiskali ob otvoritvi v začetku aprila in preverili novosti, ki so jih pripravili za novo kamping sezono. Na spisku so tudi glamping šotori, ki so jih postavili v osrednjem delu kampa in bodo namenjeni predvsem družinam

Kampi na Gorenjskem so v zadnjih letih naredili velik korak v kvaliteti ponudbe, predvsem pri ureditvi parcel, sanitarnih objektov in tudi dodatni ponudbi.

V kampu Šobec so v zadnjih 5 letih uredili celotno infrastrukturo pod zemljo (elektrika, voda, kanalizacija), imajo svojo čistilno napravo, prostor za oskrbo avtodomov, ob jezeru in reki Savi so uredili nove kamping parcele, prenovili sanitarije, zgradili novo trgovino in nad njo uredili še apartma ter pisarne, lani pa so prenovili tudi recepcijo in tudi vse lesene bungalove.

Sezona 2023 v kampu Šobec

Kamp je letos odprt od začetka aprila do začetka oktobra, največ gostov pa zopet pričakuje iz Nemčije in Nizozemske. Prvi vrhunec sezone pričakujejo že konec maja, ko se pričenjajo binkoštne počitnice, potem pa od druge polovice julija do konca avgusta.

Novo krožišče

Letos so pozimi pričeli s prenovo krožišča na glavni cesti, ki bo omogočal bolj enostaven dostop do kampa, saj je bilo v poletnih mesecih, ko je na relaciji Lesce – Bled pogosto nepretrgana kolona vozil, zelo težko priti do kampa oz. se vključiti v promet pri odhodu. Z deli so pri koncu in pričakovati je, da bo do prvomajskih počitnic krožišče dokončano.

Glamping šotori za 4 osebe

V bližini sanitarij št. 2 in bungalovov so spomladi uredili manjše naselje s štirimi velikimi glamping šotori slovenskega proizvajalca Big Head.

Šotori imajo ogrevana tla in so namenjeni štirim osebam – za dve odrasli osebi je urejena spalnica z zakonsko posteljo, za otroka pa nekoliko manjša soba s pogradom. V šotoru je tudi prostor in garderobna omara za odlaganje stvari ter kavč, na pokriti terasi pa tudi manjša kuhinja s hladilnikom, miza in stoli. Sanitarije so skupne in so urejene v bližini šotorov.

Glamping šotori bodo za goste pripravljeni do konca aprila, tako da bo možen najem že v začetku maja. Cene najema glamping šotora so v nizki sezoni od 90 do 150 €, v glavni sezoni v juliju in avgustu pa 230 €. Cena najema vključuje tudi posteljnino in brisače.

Sončna elektrarna

V kampih velik strošek prestavlja porabljena elektrika, zato so se v kampu Šobec odločili, da vsaj del potrebne elektrike pridobijo z lastno sončno elektrarno.

Na strehe sanitarnih objektov, restavracije in recepcije kampa so postavi solarne panele, z novo elektrarno pa bodo poskrbeli za večjo samooskrbnost.

Ponudba kampa Šobec

Lokacija kampa odlična za izlete po okolici, saj nudi številne možnosti pohodništva in kolesarjenja npr. Blejsko jezero in Blejski vintgar, Talež, Pokljuka, tik ob kampu so lepo urejena teniška igrišča, za adrenalinske navdušence omogočajo tudi rafting izlete na Savi in vožnje po jeklenici zipline Dolinka.

V sklopu kampa je urejen tudi športni center (košarka, nogomet, mini golf), za otroke so urejena igrala, v poletnih mesecih pa je največ dogajanja na bajerju v osrednjem delu kampa. Letos bodo še dodatno izboljšali animacijo, ki jo bodo podaljšali še v junij in september.

Vsako leto prvi vikend v septembru v kampu Šobec pripravijo tudi družinski kamping vikend, ko pripravijo pester program in letos bo ta potekal od 1. do 3. septembra.

Cene kampiranja v Šobcu so malce višje npr. v juliju in avgustu je nočitev za 2 osebi od 53,40 € in ta cena velja, ko boste šotor, avtodom ali prikolico postavili na neparceliranem delu, kjer se plačajo samo osebe in elektrika, če pa boste izbrali parcelo ob jezeru ali reki, se ta doplača.

Za imetnike Avtokampi kartice nudijo 15% popust na ceno osebe in parcele, ki velja v terminih do 30. junija in potem od 28. avgusta naprej. Velja pa popust v primeru minimalno 2 nočitev.

Več o kampu Šobec > www.sobec.si