Novo na postajališčih za avtodome v Kopru, Planici in Kranjski Gori

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Kopru se je postajališče za avtodome podražilo iz 4 na 10 eur, nova je tudi cena PZA v Planici. V Kranjski Gori so na postajališču dodali žar in klopi.

Med avtodomarji je PZA v Kopru eden priljubljenejših. Do sedaj je bila cena zeloPZA - postajališče za avtodome Koper - avtokampi.si ugodna, le 4 eur na 24 urno parkiranje avtodoma, oskrbo vozila, uporabo sanitarnega objekta in dve karti za vožnjo z mestnim avtobusom. V začetku avgusta pa se je cena uporabe postajališča za avtodome podražila in sicer na 10 eur. K temu znesku je potrebno prišteti še 2,50 eur za kartico Koper Card Plus, ki omogoča vstop na postajališče in avtobus.

Novost je tudi razširitev PZA Koper iz 27 na 38 mest, ki bo dokončana predvidoma že do začetka prvega avgustovskega vikenda. Je pa sedaj strožji režim glede bivanja na postajališču. Maksimalno bivanje je omejeno na 3 dni oz. 72 ur, na postajališču pa sedaj ni več dovoljen vstop vozilom s počitniškimi prikolicami.

V Kopru opravičujejo povišanje cene s konkurenčnostjo, saj so podobna postajališča za avtodome v okolici dražja npr. na PZA v Izoli je potrebno plačati za nočitev 15 eur, v Marini Portorož v sezoni 26 eur in izven sezone 17 eur, v Postojni je cena uporabe postajališča 18 eur, v PZA - postajališče za avtodome Planica - avtokampi.siPivki pa 10 eur.

Postajališče za avtodome Planica je bil urejen ob celoviti prenovi skalanic in celotnega skakalnega centra. PZA je urejen na velikem parkirišču ob  samih skakalnicah. Skupno je urejenih 6 parkirišč za avtodome in ena oskrbovalna postaja. V začetku je bila uporaba postajališča brezplačna, sedaj pa je cena za 24 urno parkiranje 12 eur. Cena vključuje tudi elektriko in vodo. Če pa boste z avtodomom obiskali Planico le čez dan, pa je cena pakiranja enaka kot za osebna vozila - 2,50 eur za celoten dan.

PZA - postajališče za avtodome Kranjska Gora - avtokampi.si

Na postajališču za avtodome v Kranjski Gori, ki leži tik ob smučišču, so postavili žar in dodali veliko mizo in klopi. Tako si lahko avtodomarji sedaj sami pripravijo dobrote z žara. Cena uporabe postajališča za avtodome je še vedno 15 eur in vključuje tudi elektriko, vodo in dostop do interneta.