Košarkarski spektakel Luka2Bled na gladini Blejskega jezera

Datum objave
Kategorija
Statistika

V soboto, 16. septembra, bo na Blejskem jezeru potekal košarkarski spektakel. Na vodni gladini bodo postavili košarkarsko igrišče, kjer bo čez cel dan potekal mednarodni košarkarski turnir za mlade in predstavitev novih športnih čevljev Luka Dončić.

Košarkarski dogodek na Bledu lahko izkoristite tudi za vikend kampiranje v katerem od bližnjih kampov.

Soboto posvetite košarki, nedeljo pa potem ogledu Bleda, uživanju na jezeru, kjer ima voda še vedno 22 °C in je primerno za kopanje. Lahko pa se odpravite tudi do Straže in se spustite po adrenalinskem sankališču, ali pa greste na kakšen družinski pohod v bližini npr. do razgledne točke Ojstrica (30 min), kjer je znana klopca, lahko pa potem nadaljujete pot še do druge razgledne točke Mala Osojnica (1h).

Za kamp Bled je obvezna predhodna rezervacija namestitve, ker drugače dostop do kampa z vozilom ne bo mogoč.

V bližini Bleda sta tudi kampa River kamp Bled in kamp Šobec, potem pa se do samega Bleda lahko odpravite kar s kolesom (ker ob glavni cesti potekajo dela, je za kolesarje urejen obvoz čez Koritno). V vseh treh kampih lahko izkoristite akcijske ponudbe na Avtokampi kartico.

Košarka na Blejskem jezeru

Dogodek Luka2Bled bo potekal v soboto med 10 in 19. uro na lokaciji Velika Zaka, v neposredni bližini kampa Bled, kjer bo postavljeno plavajoče košarkarsko igrišče.

Grosbasketov mednarodni turnir 3x3 za mlade bodo odigrale ekipe mladih športnikov (U17) iz Slovenije, Italije, Madžarske, Hrvaške in gostujoče ekipe iz NBA in podjetja Jordan.

Tekom celotnega dogodka bodo na voljo različne aktivnosti v fan coni partnerjev, nagradne igre in športni program.

Dogodek bo spektakularno ovekovečil tudi sodelovanje Luka Dončića in legendarne znamke Jordan, saj bo potekalo lansiranje novih superg Luka 2 Lake Bled, ki se jih bo lahko tudi premierno kupilo na licu mesta prav na Bledu.

Poleg košarkarskih tekem bodo obiskovalci lahko občudovali legendarni pokal Larry O'Brien, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom lige NBA.

Organizatorji so se odločili za brezplačne vstopnice, s čimer želijo podpreti in ohranjati trajnostni razvoj destinacije Bled, ki velja za eno bolj zelenih v Evropi. Žal vstopni prek spleta ni več na voljo, bo pa omejeno število vstopnic na voljo na vhodu na dan prireditve.

Ker se ta dan na Bledu pričakuje gneča, organizatorji naprošajo obiskovalce, da pridejo pravočasno, iz Ljubljane bosta organizirana tudi dva vlaka z odhodom ob 6.50 in 10. uri, večje parkirišče bo organizirano tudi na letališču Lesce, potem pa z brezplačnim avtobusom naprej do Bleda.

Več informacij o dogodku, dostopu do prizorišča:

> www.bled.si

> www.grosbasket.com

Bodite del košarkarskega spektakla na Luka2Bled – se vidimo na Bledu!