Pula s prenovo kampa Arena Stoja dobiva bogatejšo ponudbo kamping počitnic

Datum objave
Kategorija
Statistika

Pula kot največje mesto v Istri vsako leto privablja številne turiste, ki si radi ogledajo staro mestno jedro in rimski amfiteater Arena ali pa obiščejo enega od številnih dogodkov in koncertov, ki potekajo v poletnih mesecih. Ob robu mesta je urejen kamp Arena Stoja, ki skupaj še s šestimi kampi in enim glamping resortom v Banjolah, Premanturi in Medulinu sodi v skupino kampov Arena Hospitality Groupe.

kampiranje v Puli - kamp Arena Stoja - Avtokampi.si

Lokacija kampa Arena Stoja je na manjšem polotoku, tako da je s treh strani obdan z morjem. Od centra Pule je kamp oddaljen samo 2,5 kilometra, tako da greste lahko tudi peš ali s kolesom, pri recepciji kampa pa je tudi postaja mestnega avtobusa,  tako da je ogled znamenitosti še lažji.

V lanskem letu so v kampu pričeli s prenovo, ki jo nadaljujejo tudi letos, saj želijo, da bo kamp Arena Stoja dosegel nivo kampa Arena Grand Kažela, ki je bil letos nagrajen z nazivom ADAC Superplatz, kar ga uvršča v skupino najboljših kampov v Evropi.

Pula - kaj si ogledati med dopustom

Največja znamenitost Pule je Arena, ki si jo ogleda večina turistov, ki pride prvič na jug Istre. Sodi med deset najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov na svetu. Puljsko Areno so Rimljani zgradili v 1. stoletju našega štetja in takrat je lahko sprejela nekaj več kot 20.000 gledalcev, ki so »uživali« v gladiatorskih bitkah.

V poletnih mesecih tu nastopajo najbolj znani svetovni glasbeniki, junija pripravijo festival Dnevi antike - Pula Svperiorvm, julija pa tradicionalno potekal Puljski filmski festival.

Nekaj datumov v letu 2023 najbolj pomembnih koncertov, ki jih lahko izkoristite za obisk Pule:

- 18.6. Florence + The Machine
- 21.6. Simply Red
- 27.6. in 28.6. Robbie Williams
- 8.8. in 9.8. Imagine Dragons
- 14.8. Eros Ramazzotti

V Puli priporočamo sprehod po starem delu mesta, kjer si lahko ogledate še Puljski forum, ki je osrednji mestni trg, ki ga krasi Avgustov tempelj, ob robu trga pa so številni lokali, kjer boste v miru spili dobro kavo.

Na koncu ulice so še Zlata vrata, ki so jih v dvajsetih letih pred našim štetjem zgradili v spomin trem članom družine Sergijcev, ki so sodelovali v rimskih bitkah.

Ko boste na tem delu mesta, potem nadaljujte pot še do Narodnega trga, kjer je puljska tržnica. najbolj živahno je vsak dan v dopoldanskih urah, kjer boste dobili vse od zelenjave, sadja in tudi ribe.

Če boste imeli čas, pojdite še na Kaštel, hrib nad osrednjo ulico v starem delu mesta. Ob poti si boste lahko ogledali Rimsko gledališče, ki so ga lansko leto prenovili, na vrhu pa je v utrdbi iz 17. stoletja urejen Zgodovinski muzej Istre. Pod hribom pa se razteza puljski ZeroStrasse, kjer gre za sistem podzemnih predorov, ki so jih zgradili v času prve svetovne vojne za zaščito pred zračnimi napadi. Celotna mreža predorov je dolga skorajda 40 km, predvsem poleti je prijetno hladno, saj je temperatura okoli 14 °C.

Med pomembnejšimi dogodki je tudi Festival Visualia, ki običajno poteka v septembru. Gre za festival luči, ko z novimi tehnologijami in avdiovizualnimi efekti ter instalacijami okrasijo Pulo. V okviru festivala so leta 2014 predstavili svetleče velikane – žerjave v ladjedelnici Uljanik, ki so postali zaščitni znak mesta. Vsak večer, od mraka do 22h, poleti do 24h, žerjavi zasvetijo v različnih barvah, ob posebnih dogodkih pa pripravijo tudi tematske barve.

Družinam pa priporočamo obisk akvarija Aquarium Pula, ki je urejen v trdnjavi Verudela, samo 4 km od kampa Arena Stoja. V številnih bazenih so na ogled morske in sladkovodne ribe. V sklopu akvarija deluje tudi Sea Turtle Recovery Center, tako da nekje od spomladi do jeseni omogočajo tudi ogled velikih morskih želv, ki jih sem prinesejo zaradi različnih poškodb, potem pa jim pomagajo pri okrevanju in nato vrnejo v morje.

Več o turistični ponudbi Pule > www.pulainfo.hr

Kampiranje v Puli

Kamp Arena Stoja je edini kamp v Puli, kampistom pa je na voljo okoli 675 kamping parcel, omogočajo pa tudi najem glamping šotorov in mobilnih hišic. Letos bo kamp odprt od velikonočnih praznikov v začetku aprila do prvega vikenda v oktobru.

Kamp je urejen na samem polotoku, kjer je veliko mediteranskih dreves, tako da ima večina parcel dobro senco. Na samem rtu so zaradi prekrasnega pogleda na odprto morje priljubljene parcele, ki pa so bolj sončne.

Imetnikom Avtokampi kartice v terminih 6.4. – 3.6. & 3.9. – 8.10. nudijo 15% popust na ceno parcele.

Omogočajo najem glamping šotorov za 4 osebe. Gre za moderne šotore slovenskega proizvajalca Adria Dom, ki so opremljeni z dvema spalnicam (ena je v pritličju, druga pa v nadstropju), kopalnico, kuhinjo / dnevnim prostorom, ki je povezan s teraso.

Na začetku kampa je velika prodnata plaža, sicer pa je plaža večinoma kamnita, vendar z mesti, kjer je lažji vstop v morje. Na delu plaže je možno varno skakati z nekoliko višjih skal v morje ali pa zaplavate pod skalnim mostom, ki ga je z valovi naredilo morje. ​V kampu imajo tudi urejeno pasjo plažo.

Za otroke imajo nekaj otroških igral, poleti organizirajo tudi animacijo, v kampu deluje potapljaški center, v zalivu tik ob kampu pa je tudi ski lift - žičnica na morju, ki omogoča vožnje na smučkah ali deskah.

Novosti v kampu Arena Stoja

V zadnjih dveh letih so pričeli s prenovo kampa, katerega ponudbo želijo približati kampu Arena Grand Kažela v Medulinu, ki je bil letos nagrajen z nazivom ADAC Superplatz, kar ga uvršča v skupino najboljših kampov v Evropi.

Lansko leto so v kampu prenovili ponudbo najema mobilnih hišic. Stare hišice so namreč predhodno leto poslali ljudem, ki so v močnem potresu v okolici kraja Petrinja izgubili svoj dom.

Na južni strani kampa so postavili 75 mobilnih hišic, ki so jih lepo razporedili, tako da ima vsaka hišica tudi nekaj privatnosti. Gre za moderno opremljene in zelo prostorne hišice za 4 – 6 oseb.

Če imajo običajne mobilne hišice notranjo površino nekje med 32 – 35 m2, imajo v kampu Arena Stoja trideset hišic Deluxe Camping Villa površine kar 57 m2, preostale pa imajo 46 m2, ob tem pa še dodatno veliko teraso z mizo, stoli in ležalniki.

Vse hišice so opremljene z dvema spalnicama in dvema kopalnicama (wc, tuš, umivalnik), vsaka hišica ima tudi popolnoma opremljeno kuhinjo (štedilnik, hladilnik, pomivalni stroj, mikrovalovna, grelnik vode, kavni aparat Iliy), dnevnim prostorom s satelitsko TV, wifi in klimatsko napravo. Posebnost Delux hišic je tudi manjši prostor, kjer si gostje lahko uredijo pisarno za delo z računalnikom.

Hišice imajo dodatno urejeno tudi električno ogrevanje, tako da je prijetno bivanje tudi spomladi ali jeseni, ob doplačilu pa v njih dovoljeni tudi psi.

Za sezono 2023 bodo v kampu uredili priklop na mestno kanalizacijo, popolnoma bodo prenovili vstop v kamp, ki bo po novem vključeval večje parkirišče za prijavo in odjavo gostov ter ločena pasova za vstop ter izstop. Do sedaj je bil namreč urejen le en vozni pas.

Dodatno bodo prenovili tudi recepcijo, tako da bo več prostora in modernejši izgled. Pri recepciji bo gostom na voljo tudi nov caffe bar.

prenova kampa Arena Stoja - Avtokampi.si

Veliko prenovo bo doživela tudi restavracija v osrednjem delu kampa, ki bo po novem zelo moderna z veliko teraso, kjer bodo gostom ponudili vse od zajtrka, kosila in večerje.

Več informacij o kampu Arena Stoja > www.arenacampsites.com

Prenova kampa Arena Stoja, nova restavracija - Avtokampi.si