Kampiranje na otoku Hvar – spisek kampov, ki nudijo popust na Avtokampi kartico

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Hvar je znan po zelo lepih plažah in predvsem na južni strani otoka ter v okolici Jelse najdemo tudi lepe peščene / mivkaste plaže, kjer radi uživajo otroci. Na Hvaru imamo tudi nekaj zanimivih kampov, ki nudijo dodatne popuste na Avtokampi kartico.

Na otok Hvar vozita trajekta na dveh linijah: Split – Stari Grad (2h) in iz Drvenik - Sućuraj (35 minut). V sezoni je za linijo iz Splita priporočljivo predhodno kupiti trajektno karto in biti potem 1 uro pred odhodom že v pristanišču. Je pa ta linija dražja, saj tudi trajekt vozi dlje časa, se pa z njim izognete vožnji po celotnem Hvaru.

Na Hvaru je urejenih 11 kampov, od tega sta tudi dva FKK kampa - kamp Nudist in kamp Mlaska. Izpostavljamo kampe, ki imetnikom Avtokampi kartice nudijo dodaten popust.

Kamp Holiday – Jelsa

Zelo priljubljen kamp pri šotoristih, ker nudi veliko senčnih parcel, ki pa so večinoma urejene v terasah. Lokacija kampa je samo 10 minut hoje do Jelse, tako da je poleti prijeten večernih sprehod, v kraju pa so tudi trgovine in restavracije.

Letos so v kampu Holiday prenovili recepcijo, kjer so uredili tudi notranjo igralnico za otroke.

Najboljše parcele v kampu Holiday so urejene pod cesto, ker je direkten pogled na morje, v osrednjem delu pa je nekaj parcel tudi za avtodome in počitniške prikolice.

Posebnost kampa Holiday je, da imajo tudi glamping šotore za 2 + 1 osebo, ki vključujejo veliko zakonsko posteljo, sedežno garnituro, kjer je možno urediti dodatno ležišče, prostorno teraso z ležalniki in manjšo kuhinjo. Moderno urejene sanitarije so v neposredni bližini šotorov.

Plaža samem kampu je kamnita, z urejenimi dostopi do morja, kjer je tudi prijeten lokal, samo 200 metrov od kampa pa je tudi peščena plaža primerna za otroke.

Na Avtokampi kartico nudijo 5% popust na kampiranje v primeru plačila z gotovino.

Kamp Grebišće – Jelsa

V naslednjem zalivu je ob peščeno - prodnati plaži moderno urejen kamp Grebišće, V zadnjih letih so pri morju uredili dodatne parcele, ki so namenjene avtodomom in počitniškim prikolicam, v gornjem delu kampa pa so senčne terasaste parcele za šotoriste.

Posebnost kampa Grebišće je, da ima nekaj Delux parcel, ki imajo na parceli objekt s kuhinjo privatno kopalnico in nadkrito teraso. Osrednji sanitarni objekt je v gornjem delu kampa, ki je zelo lepo urejen, na parcelah pri morju pa so le manjše sanitarije.

V sklopu recepcije je tudi trgovina z najnujnejšimi potrebščinami predvsem za pripravo zajtrka, večje trgovine pa so v Jelsi, ki je od kampa oddaljena 1,5 km.

Avtokampi kartica nudi 3% popusta na kampiranje v terminu 15.4. - 30.6.

Kamp Vira – Hvar

Mesto Hvar je priljubljeno turistično središče na otoku in 4 km stran je urejen kamp Vira, ki je odprt od sredine junija do sredine septembra. Priporočamo ogled trdnjave nad mesto in katedrale sv. Stjepana v centru mesta, sprehod po rivi in ozkih ulicah ter izlet z ladjico na Peklenske otoke. Gre za 16 majhnih otočkov ( po hrvaško Pakleni otoci) pred samim mestom Hvar.​

Kamp Vira je urejen ob prodnatem zalivu, kjer so v senci borovcev urejene terasaste parcele za šotoriste, del kampa pa je namenjen tudi parkiranju avtodomov in počitniških prikolic.

Novost so mobilne hišice, ki so postavljene v gornjem delu kampa, cca 150 m od morja. Za najem so na voljo hišice za 4 osebe (24 m2), ki so opremljene z dvema spalnicama, kuhinjo, kopalnico in teraso. Vse hišice so klimatizirane, ob doplačilu so dovoljeni tudi psi.

Plaža je prodnata, morje pa je v prvem delu plitvo, tako da je primerno za otroke. Ob robu plaže je tudi pomol, bolj samotne skalnate plaže pa so na rtu, nekaj minut hoje od kampa.

Od kampa do mesta Hvar pelje kolesarska pot, ki na delu poti vodi tudi skozi zanimiv predor.

Avtokampi kartica – 5% popusta na kampiranje v primeru min. 3 nočitev

Kamp Mala Milna – Hvar

Ob glavni cesti stari Grad – Hvar je 6 km pred mestom Hvar lepo urejen zaliv Mala Milna, kjer je ob nekaj hišah med dvema prodnatima zalivoma urejen tudi kamp Mala Milna.

Manjši kamp ima okoli 40 kamping parcel, od katerih ima polovica dobro senco borovcev, v zadnjih letih pa so v ponudbo dodali še možnost najema različnih namestitev.

Postavili so dve leseni hišici za dve osebi, tri bungalove za dve osebi, prespite pa lahko tudi v počitniški hiši za šest oseb.

Letošnja novost so trije glamping šotori za 4 osebe, ki bodo ob dveh spalnicah imeli tudi kuhinjo, kopalnico in teraso.

Avtokampi kartica – 10% popust na kampiranje

Kamp Paklina – Ivan Dolac

Južni del otoka Hvar ima najlepše peščene plaže. Dostop do tega dela otoka je po cesti Jelsa – skozi 1,4 km dolg predor Pitve (za vozila širine 2,3m in višine nekje do 2,5m) – Zavala.

Samo malo naprej je urejen manjši kamp Paklina, ki ga upravlja Ivo z družino. Večina gostov prihaja iz Slovenije.

Lokacija kampa je mirna, tik ob lepi peščeni plaži, ki je zelo primerna za majhne otroke. V samem kampu je okoli 40 mest za kampiranje, omogočajo tudi najem apartmajev.

Gostom je na voljo skupen žar, osnovne sanitarije, imajo tudi balinišče.

Avtokampi kartica nudi 5% popusta na kampiranje.

Spisek vseh kampov na otoku Hvar >