Kampiranje v Fažani in ogled Brionov - vabita kampa Pineta ter Bi Village

Datum objave
Kategorija
Statistika
5288 ogledov

Fažana, nekoč ribiški kraj, je v zadnjih letih postala priljubljena turistične destinacija, ki ima tudi dva raznolika kampa. Mirnejši je kamp Pineta na severni strani, na južnem delu pa je urejen kamp Bi Village, ki nudi več dogajanja in dodatne ponudbe.

Fažana leži na južnem delu Istre, samo 9 km od Pule, večina pa kraj povezuje za Narodnim parkom Brioni, saj turistična ladjica do otočja vozi iz centra Fažane.

V centru Fažane se lahko sprehodite po rivi in ulicah, si ogledate zanimivo cerkev Sv. Kuzme in Damjana iz 15. stoletja, ki je najnižja ležeča cerkev v Istri, saj je od morske gladine dvignjena samo eden meter.

V zadnjih letih so v okolici Fažane uredili veliko kolesarskih poti, sprehajalno obmorsko pot in plaže vzdolž obale. V poletnih mesecih pripravljajo tudi različne prireditve, ki so povezane s pomorsko in ribiško tradicijo.

Ob večerih se turisti radi zberejo ob morju in uživajo v prekrasnih sončnih zahodih, ki jih nudi ta del Istre.

Seveda pa se v Fažani tudi zelo dobro je in v restavracijah vam bodo na različne načine pripravili sardele, morske sadeže, domače mineštre, njoke, ombolo …

Poleti v centru kraja poteka tudi sejem istrskih gastro izdelkov, kjer lahko kupite lokale proizvode. Spisek vseh dogodkov v Fažani >

Izlet z ladjico iz Fažane na Brione

Otočje Brioni sestavlja 14 manjših otočkov, ki ležijo v neposredni bližini Fažane. Do glavnega otoka Veliki Brion, kjer je tudi hotel in še nekaj drugih objektov, vsak dan iz Fažane pelje turistična ladjica, vendar pa je predvsem za vikende in glavno turistično sezono dobro predhodno uredit vstopnice, saj se lahko zgodi, da je ladjica za za najbolj priljubljene termine zasedena.

Zjutraj ladjica prične vozi na Brione ob 9. uri, potem pa pelje skorajda vsako uro. Določene termine omogočajo tudi nakup vstopnice z organiziranim vodenjem po Brionih, ogledom Safari parka in muzeja.

Ko se pripeljete z ladjico na Brione si lahko tam izposodite kolo, električni golf avto, električni skiro ali pa se peš odpravite po otoku. Lahko za ladjico pripeljete tudi svoje kolo, vendar je potrebno to vsaj dan prej najaviti in potem doplačati karto. Psi so na Brionih dovoljeni, vendar morajo biti stalno privezan na povodcu.

Na Brionih je za otroke zelo zanimiv Safari park, kjer se živali prosto gibajo, na ogled pa so slon, antilope, lame, zebre, muflone, somalske ovce, indijsko govedo, oslički, istrsko govedo, skorajda obvezno je potrebno obiskati papagaja Kokija, priporočamo pa tudi ogled dinozavrovih stopinj, kjer je tudi maketa dinozavra, kakršni so nekoč živeli na tem delu Istre.

Ogledate si lahko staro oljko, arheološka najdišča, priporočamo tudi ogled hiše za ladjice, kjer je urejen interaktiven muzej, kjer boste na zanimiv način dobili veliko informacij o otočju.

Če se boste odločili za samostojen ogled Brionov, potem priporočamo uporabo mobilne aplikacije Brijuni Pocket Guide, ki vas bo vodila po otoku.

Cena vožnje z ladjico na Brione je višja v terminu od 1.6. do 30.9.:

- odrasla oseba brez vodenja 21,24 € / 35 €

- odrasla oseba z vodenjem 26,54 € / 40 €

- otroci 7 - 15 let brez vodenja 10,62 € / 18 €

- otroci 7 - 15 let z vodenjem  13,27 € / 20 €

- doplačilo za psa 13,27 €

Kampiranje v Fažani

Kamp Pineta

Kamp Pineta sodi še med tiste kampe, ki nudijo »tradicionalno« kampiranje z veliko sence borovcev in dolgo prodnato plažo.

Na levem delu kampa je tudi nekaj mobilnih hišic za 4-6 oseb, ki jih oddaja podjetje Adriatic Kampovi. Na voljo so manjše hišice 24 m2 in večje 32 m2, vse pa imajo dve spalnici, kopalnico, kuhinjo in teraso. Lokacija hišic je 100 – 150 metrov od morja.

V zadnji letih so v kampu na novo uredili parcele, deloma prenovili sanitarije, recepcijo, trgovino in restavracijo. Pred sezono 2023 so na neparceliranem delu ob morju nekoliko omejili prostore za kampiranje in jih poimenovali Ulika (površina 100 – 170 m2) in SeaView (125 – 130 m2).

Za otroke je urejeno igrišče, na voljo je športno igrišče za košarko in nogomet, največ zabave pa je na plaži, kjer je tudi pomol, tako da otroci lahko skačejo v morje. Iz kampa do Fažane vodi urejena pot ob morju (15 minut hoje).

Avtokampi kartica nudi 5% popust na kampiranje na ceno osebe čez celo sezono.

Več o kampu Pineta >

Kamp Bi Village

Za kampiste, ki si želijo veliko dogajanja, animacije, bazenov, otroških igral, dogajanja na plaži priporočamo obisk kampa Bi Village, ki je leži 1 km južno od centra Fažane.

Gre za večji kamp, ki ob številnih parcelah omogoča tudi najem mobilnih hišic, imajo pa tudi sobe in apartmaje.

Drevesa v kampu so sedaj že velika,tako da nudijo dobro senco, v zadnjih letih pa so v kampu dodali še mobilne hišice s privatnim jacuzzijem, za letos pa še novo otroško igrišče.

Odločite se lahko za cenovno ugoden najem mobilne hišice Adriatic Kampovi, ki so postavljene v senčnem gornjem delu kampa, v bližini bazenov. Na voljo so mobilne hiške za 4 – 6 oseb površine 32 m2, ki imajo dve spalnici, kuhinjo, dve kopalnici in teraso.

Plaža v kampu Bi Village je prodnata, na voljo so ležalniki in sečniki, vodni športni center, potapljaški center, imajo pa tudi tri bazenske sklope, veliko športnih igrišč in otroških igral.

V kampu Bi Village so dobrodošli tudi kužki, za katere imajo urejeno pasjo plažo.

Avtokampi kartica - 10% popust na kampiranje v terminih nizke sezone 27.4. - 1.7. & 26.8. - 16.10. 2023 ter 5% popust na kampiranje v sezoni 1.7. -26.8. 2023.

Več o kampu Bi Village >

Datum objave
Kategorija
Statistika
5288 ogledov