Kamp Stobreč - zelena kamping oaza v Splitu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zakaj ne bi vsaj del počitnic preživel v Splitu, kjer se poleti veliko dogaja, ob tem pa še uživaš v lepem morju in zanimivem dogajanju? Obišči kamp Stobreč v Splitu, ki je zelena oaza v mestu.

Kamp Stobreč je edini kamp v dalmatinski prestolnici Splitu in je kategoriziran s 4 kamp Stobreč Split - avtokampi.sizvezdicami, kar pomeni, da sodi v skupino najboljših hrvaških kampov. Kamp leži ob južni strani mesta, v njem pa boste našli vse tisto, kar je potrebno za lep kamping dopust.

Od centra Splita in znane Dioklecijanove palače je kamp oddaljen cca 7 km in enako tudi od arheološkega kompleksa Salone. Kamp Stobreč je urejen v zeleni oazi in je z dveh strani obkrožen z morjem, ob robu pa ga omejuje izliv reke Žrnovnice v morje. Tako je tudi ob najbolj vročih poletnih dnevih v kampu še vedno prijetno sveže, saj drevesa dajo odlično senco, oblivajoča voda pa dodaja svežino.

V kampu Stobreč imajo urejene parcele namenjene tako avtodomarjem kot tudi lastnikom prikolic, za šotoriste pa imajo na voljo manjši neparceliran del. Llahko najamete tudi mobilno hišico, ki jih imajo več različnih tipov – od tistih za pare, do večjih, ki sprejmejo do 5 oseb. Hišice so postavljene v borovem gozdičku in v neposredni bližini plaže.
kamp Stobreč Split - avtokampi.si
Sanitarije so zelo pomemben del vsakega kampa in v Stobreču se tega dobro zavedajo. Vse sanitarne objekte so prenovili, da ne bo težav s toplo vodo pa imajo urejen poseben sistem z zapestnicami, ki gostom kampa omogoča neomejen dostop do sanitarij in tušev.

Plaža v kampu je peščena in tako zelo primerna predvsem za otroke, za katere vsak dan pripravljajo zanimivo animacijo, seveda pa niso pozabili niti na otroška igrišča in skakalnico s katere najpogumnejši izvajajo vratolomne skoke v morje. V kampu deluje odlična restavracija, kjer bodo poskrbeli, da ne boste lačni.

Da pa vam ne bo dolgčas bodo poskrbeli z zanimivimi enodnevnimi izlete po okolici, lahko pa si ogledate tudi katero od številnih kulturnih prireditev, ki tekom leta potekajo v Splitu, saj je kamp Stobreč odprt čez celo leto.

Več informacij o ponudbi kampa Stobreč boste dobili tudi v spodnjem video posnetku, lahko pa obiščete tudi njihovo spletno stran: www.campingsplit.hr