Kamp Park Umag vabi na družinsko kampiranje v Istro

Datum objave
Kategorija
Statistika
3320 ogledov

Kamp Park Umag sodi v skupino kampov Istra Camping, kjer so tudi kampi v Savudriji in okolici Poreča npr. Bijela Uvala, Zelena Laguna in FKK Ulika. V zadnjih letih so kamp deloma prenovili, uredili novo plažo, zgradili bazene, postavili moderne mobilne hišice, uredili otroška igrala, za letos pa so prenovili kamping parcele Classic.

Kampiranje v kampu Park Umag

Kamp Park Umag že od nekdaj velja za kamp, kjer je v poletnih mesecih veliko dogajanja, tako da je odlična izbira za družinsko kampiranje. Otroci uživajo v bogati dodatni ponudbi animacije, bazenov, kolesarijo po urejenih poteh ob morju ali pa se igrajo na številnih otroških igralih.

Gre sicer za enega največjih kampov v Istri, ki ima vsako leto tudi več sence, saj so drevesa že tako velika, da se najdejo tudi parcele z odlično senco. Še več sence pa je pod drevesi hrastov na parcelah okoli sanitarij št. 6 in 7, kar je zelo blizu najnovejšega bazenskega kompleksa in 150 metrov od osrednje plaže.

Parcele v prvih vrstah ob morju so dodatno opremljene tudi z žarom, pergolo in tušem. Gostom je na voljo tudi deset moderno urejenih sanitarnih objektov in v nekaterih so na voljo tudi pomivalni stroji in pralnica perila.

NOVO v 2023 - kamping parcele Classic v coni Park v bližini novejših bazenov so prenovili, tako da je sedaj ob elektriki na voljo tudi voda in priklop na satelitsko televizijo. Na zemljevidu kampa so označene z rumeno barvo - naziv parcele Classic Plus.

Imetnikom Avtokampi kamping kartice nudijo dodaten popust - 10% popust na ceno osebe v terminih 21.4. - 7.7. & 21.8 - 1.10.

V kampu omogočajo tudi najem modernih mobilnih hišic za 4 – 6 oseb z dvema ali tremi spalnicami. Nekaj hiš je urejenih tako, da si delijo manjše bazene, najnovejše hiške pa so postavljene ob novih bazenih, kjer so v naselju dodana tudi igrala.

Te hišice so še posebej priporočljive za družine z majhnimi otroki, saj so terase urejene v nivoju tal.

V bližini morja so postavili tudi naselje glamping šotorov slovenskega proizvajalca Adria. Gre za moderno opremljene družinske šotore za 4 – 5 oseb, ki imajo dve spalnici, kopalnico in tudi kuhinjo.

Prenova plaže in uživanje na bazenih

Lani so v kampu Park Umag prenovili osrednjo plažo Canova, ki je dobila otroško igrišče s peskovnikom, dve skakalnici za skoke v morje, na delu obale pa so postavili tudi viseče mreže, tako da boste lahko uživali tik nad morjem.

Sicer je plaža v kampu večinoma kamnita in betonirana, urejeni pa so prodnati zalivi, kjer je lažji vstop v morje. Ob robu kampa je tudi označena pasja plaža.

Ob plaži je tudi več lokalov, otroška igrala, športni center z igrišči za tenis, odbojko na mivki, košarko, center vodnih športov in najem koles. Od konca maja do začetka septembra organizirajo animacijo, ki je prilagojena starosti otrok.

Otroci najbolj uživajo na bazenih s sladko vodo, ki pa niso ogrevani. Leta 2020 so odprli nove bazene Canova, ki so v bližini prenovljene plaže in vključujejo večji plavalni bazen, bazen z manjšimi tobogani, bazen z vodnimi igrali in bazen z nizko vodo za najmlajše.

V bližini recepcije je urejen bazen z gusarsko ladjo in manjšim toboganom in večji plavalni bazen.

Več o kampu Park Umag > www.istracamping.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
3320 ogledov