V kampu Čikat v Malem Lošinju novo leto pričakalo skorajda 1.200 gostov

Datum objave
Kategorija
Statistika
4675 ogledov

Kamp Čikat na Lošinju je že nekaj let odprt čez celo leto. V terminu božično – novoletnih praznikov pripravijo poseben program, organizirano silvestrovanje, veliko pa se dogaja tudi v Malem Lošinju. Številni gostje se vsako leto vračajo, tako da je letos za praznike bilo v kampu rekordnih 1.185 gostov.

Zimsko kampiranje je vse bolj priljubljeno, kar dokazujejo tudi številke. Številni se odpravijo v kampe v bližini smučišč, drugi pa uživajo v kampih ob morju, kjer pa so najbolj priljubljene lokacije v bližini mest npr. Vrsar, Medulin, Mali Lošinj, Zadar in Split.

Kamp Čikat je v božično – novoletnem terminu zelo priljubljen, saj gostom nudi veliko sprehajalnih poti in dogajanja v centru Malega Lošinja. Letos so v centru mesta postavili prireditveni šotor s stojnicami in na silvestrovo je bil koncert Neno Belana.

Turisti so lahko tudi obiskali muzej Apoksiomena ali pa izkoristili možnost kopanja v notranjem bazenu hotela Punta v Velem Lošinju.

Veliko gostov v kampu Čikat je okrasilo svoje parcele, avtodome, prikolice in mobilne hišice, tako da je bilo vzdušje resnično praznično.

Skorajda 1.200 gostov uživalo v novoletnem kampiranju

V kampu Čikat so pripravili akcijsko ponudbo zimskega kampiranja za 2 osebi po ceni 20 €, ki velja še do 1. aprila 2023, enako ugodne so bile tudi cene najema hišic že od 72 € na noč.

Skupno je bilo med prazniki v Čikatu rekordnih 1.185 gostov, od tega pa je bilo kar 550 gostov iz Slovenije, ki so napolnili parcele v osrednjem delu kampa in tudi mobilne hišice. Na drugem mestu so bili nemški gostje, ki jih je bilo 315, potem pa je bilo še nekaj kampistov iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije in Hrvaške.

V samem kampu je na božič goste obiskal Božiček, pred novim letom so pripravili tudi tržnico, kjer so ponudili lokalne proizvode, na silvestrovo pa je bilo organizirana večerja in zabava z živo glasbo v sosednjem hotelu.

Na plaži Veli žal so tudi letos 30. decembra pripravili praznično kopanje v morju, ker pa je lokacija že kar oddaljena od kampa, smo na prvi dan novega leta ob 12. uri organizirali še eno kopanje, ki bo po besedah direktorja kampa postal tradicionalno.

Naša ekipa je obisk kampa Čikat izkoristila še ogled nekaterih novosti, ki jih že pripravljajo za novo kamping sezono. Na skrajno desni strani so na novem delu kampa uredili 15 parcel za postavitev mobilnih hišic, na neparceliranem delu v gornjem delu kampa pa bodo posodobili električno omrežje.

Hvala vsem za obisk in se že med poletjem vidimo v kampu Čikat, drugače pa zagotovo med božično – novoletnimi počitnicami 2023.

Datum objave
Kategorija
Statistika
4675 ogledov