Kamp Adria Ankaran je prejel prestižno nagrado ACSI

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Adria Ankaran je lani praznoval 60. letnico delovanja, letos pa je s strani nizozemskega ACSI prejel nagrado za najbolj športno naravnan kamp v Sloveniji. V kampu gostom nudijo veliko športnih igrišč, dodatno pa tudi zunanji in notranji bazen ter aktivnosti na morju. Lokacija je zanimiva tudi za kolesarske izlete.

Kampiranje Adria Ankaran - Avtokampi.si

ACSI nagrada za športno ponudbo v kampu​

Nizozemski ACSI je specializiran za ocenjevanje in promocijo kampov, zato je še toliko bolj pomembna nagrada za najbolj športno naravnan kamp v Sloveniji, ki so jo podelili kampu Adria.

Kot so zapisali kamp ponuja širok nabor dejavnosti, ki se prilagajajo tako družinam, parom kot posameznikom. Gostje so deležni gostoljubnosti in udobja. Za sproščen oddih je na voljo športna infrastruktura (košarka, tenis, odbojka na mivki, namizni tenis, mini golf, zunanji fitnes, vodni športi, zunanji in notranji bazen), dodatno pa je urejen še otroški igralni park in wellness center.

Novosti v kampu Adria - Ankaran

Kamp Adria – Ankaran sodi med največje kampe pri nas in v zadnjih letih so pripravili nekaj novosti in tako izboljšali ponudbo.

Večji del kampa ima odlično senco borovcev, parcele pa so večinoma peščene, ob njih pa je tudi šest sanitarnih objektov. Pavšalni del so pred nekaj leti z obmorskega dela prestavili v osrednji del kampa, dodatno so deloma prenovili recepcijo, sanitarije št.1, v sanitarnem objektu št. 4 pa so uredili ogrevanje prostora.

Že pred leti so ponudbo dopolnili z raznolikimi mobilnimi hišicami za 4 - 6 oseb, so pa zdaj dodatno uredili še dve naselji premium mobilnih hišic slovenskega proizvajalca Adria Dom. Prvo naselje je urejeno v bližini zunanjega bazena in morja, drugo pa je v osrednjem delu kampa. Tudi v tem primeru pa gre za raznolike hišice z eno, dvema ali celo tremi spalnicami za 2 - 6 oseb.

Letošnja novost je 12 premium hišic za 4 +1 osebo, ki so postavljene v tretji in četrti vrsti od bazena.

Plaža v kampu Adria Ankaran je deloma prodnata, tudi nekaj sence je ob njej ter dva prenovljena lesena pomola. Ker so v kampu psi dobrodošli, je urejena tudi pasja plaža. Ob plaži in restavraciji je urejeno otroško igrišče, na drugi strani plaže pri odbojkarskem igrišču je poleti odprt še en lokal.

V poletnih mesecih v kampu pripravijo zanimivo otroško animacijo, ki vključuje tudi večerni mini disco, seveda pa je glavna zabava na zunanjem bazenu, ki ga bodo letos odprli pred pričetkom počitnic.

Akcija kampiranja z Avtokampi kartico

Cene kampiranja so urejene tako, da vključujejo 2 osebi in parcelo določenega tipa z vključeno elektriko in so v glavni sezoni, ki traja od 10.7. do 13.8., od 54 do 73 €. cena je seveda odvisna od lokacije parcele, otroci od 2 - 10 let pa doplačajo 9,25 €.

Do 22.6. pa veljajo še predsezonske cene od 35 do 50 €, dodatno pa na Avtokampi kartico prejmete še 10 % popust na kampiranje do 23.6., potem do 11.7. pa je popust 3%.

Več o kampu Adria izveste na - www.adria-ankaran.si

Aktivne kamping počitnice v Ankaranu

Ankaran je v zadnjih letih kar priljubljena počitniška destinacija na slovenski obali, saj nudi kar nekaj zanimivih ogledov ter aktivnosti.

Že lansko leto so prenovili in podaljšali sprehajalno pot - leseni mostovž oz. slani travnik, ki poteka od kampa do Sv. Katarine in plaže pokopališče školjk. Uredili so tudi učno pot z informativnimi tablami in fitnes. Gre za 600 metrov dolgo lepo urejeno pot, ki poteka tik ob morju in vodi skozi obrežni močvirski ekosistem. Na koncu parka so uredili tudi zunanji fitnes, nov lesen mostovž pa je urejen tudi za dostop do pokopališča školjk. Gre za prvi del poti, ki bo v bodoče potekala vse do parka Debeli rtič.

Ljubiteljem pohodništva je v Anakaranu na voljo tudi 7 km dolga krožna Beblerjeva pot (cca 2 uri), ki vas od kampa vodi po urejeni in označeni poti na Črni vrh in v Hrvatine, potem pa se spustite do morja in po novo urejenem lesenem mostovžu nazaj do kampa.

Znotraj krajinskega parka Debeli rtič so urejene tudi tri rekreativne poti, tako da lahko veliko naredite tudi za svoje telo in splošno dobro počutje.

Kolesarji pa bodo uživali v vožnjah po trasi stare železniške proge Parenzane, iz kampa Adria pa se lahko odpeljete tudi po trasi proti Kopru. Takoj za Sv. Katarino boste zavili desno na urejeno kolesarsko pot, ki vas potem pelje mimo Kopra in naprej proti Izoli. Pot je ravninska in večji del tudi ločena od prometa, zato je tudi zelo primerna za družine. Malce pred Koprom priporočamo tudi obisk naravnega rezervat Škocjanski zatok, kjer boste lahko opazovali ptice, zato imejte s seboj daljnogled.

Več idej kaj početi v Ankaranu > visitankaran.si