Glamping ponudba v Sloveniji in na Hrvaškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenija je na področju glamping turizma zagotovo vodilna v regiji. Samo letos bomo dobili ker pet novih glamping lokacij, se pa ponudba najema glamping šotorov in hišic širi tudi na Hrvaško.

Glamping pomeni glamurozno kampiranje, kjer gostom ponudijo edinstven koncept bivanja, doživjetja in preživljanja počitnic v naravnem okolju. Herbal glamping Slovenija - avtokampi.siGlamping oblike preživljanja počitnic so najprej ponudili v afriških puščavskih resortih, kjer so gostom omogočili spanje v velikih safari šotorih in ob tem ponudi bogato dodatno ponudbo.

Ponudba glampinga se širi tudi po Sloveniji in na Hrvaškem. Do konca avgusta bomo dobili tri nove glamping lokacije, v kampu Krk pa že lahko prespite v glamping šotoru, ki je postavljenem v bližini morja.

Glamping v Sloveniji
V Sloveniji smo prve glamping namestitve dobili v lesenih hišicah v kampu Bled. Pred dvemi leti so v bližini odprli še Garden Village Bled, kjer poleg namestitve v večjih in manjših glamping šotorih omogočajo prenočevanje tudi v hišicah na drevesu. Herbal glamping je bil lani urejen v bližini Ljubnega ob Savinji in vključuje 10 edinstvenih šotorov, ki so postavljeni ob naravnem bazenu iz katerega se preliva voda, ki potem teče po potočku med šotori. V bližini je tudi manjši Savinja glamping, ki nudi bivanje v lesenih hišicah tik nad reko. V Dragatušu v Beli krajini vam na turizmu Malerič omogočajo najem ekskluzivnih štirih mobilnih hišic postavljenih ob ribniku, v kampu Podzemelj pa najem keltskih lesenih hišic postavljenih tik ob Kolpi. Na Notranjskem je urejen Park Idila ob Bloškem jezeru, kjer imajo naselje lepih lesenih hišic, v Preddvoru pa je v okviru gostilne z dolgoletno tradicijo urejen na glamping Pr Bizjak, kjer imajo štiri lesene hiške s kadjo z vročo vodo. Na Bledu so letos ob začetku poletja odprli tudi glamping Ribno, ki gostom nudi prenočevanje v hišicah na drevesih.

Eko resort pod Veliko planino - avtokampi.siNOVO - Eko resort pod Veliko Planino
V Godiču pri Kamniku bodo sredi avgusta odprli Eko resort pod Veliko planino. Gre za pomanjšano planšarsko naselje z lesenimi hišicami, kjer je prostor za štiri osebe. Hišice so postavljene na velikem travniku ob Kamniški Bistrici. Vsaka hišica ima svojo kuhinjo, kopalnico, dve francoski postelji in sedežno garnituro, ki jo je možno spremeniti v pomožno ležišče. Ena hišica je spremenjena v wellness s savno, v eni pa bo recepcija. V lokalu s teraso, ki je postavljena nad ribnik poln postrvi, bodo dnevno pripravljali tudi tradicionalne jedi z Velike planine, za otroke je urejeno igrišče in mini živalski vrt z oslički, kozami in srnjadjo. IN od 15. do 29. avgusta omogočajo najem lesene hišice po akcijski ceni 150 eur.

Green resort Radlje ob Dravi - avtokampi.si
NOVO - Green resort Radlje ob Dravi
V Radljah ob Dravi so že leta 2014 odprli prvo naravno kopališče v Sloveniji, sredi avgusta pa bodo tik ob njem omogočili prenočevanje v štirih glamping lesenih hišicah. Naselje hišic so poimenovali glamping Green Resort, v bodoče pa bo na tej lokaciji urejeno tudi postajališče za avtodome. Glamping hišice v Radljah ob Dravi so zgrajene v obliki mlinov, ki so bili nekoč na reki Dravi. V njih je prostora za štiri osebe, posebnost hišic pa je veliko okroglo okno v obliki mlinskega kolesa in velika steklena vrata, ki gostu v vsakem trenutku omogočajo pogled na okoliško naravo. Vse hišice so klimatizirane. Gostom bodo ponudili tradicionalni zajtrk, ki ga bodo dobili v košarah kar pred hišico. Poleg kopanja v naravnem bazenu so gostom na voljo tudi številne možnosti rekreacije, poleti pa pripravljajo glasbeni festival.

glamping Chateau Ramšak - avtokampi.siNOVO - Chateau Ramšak - prvi glamping v Maribor
V Počehovi pri Mariboru se bo 20. avgusta odprl glamping Chateau Ramšak. Gre za nekakšen vinski glamping, saj je urejen v okviru vinogradništva Ramšak, kjer vam v vinski kleti z največjo vinsko prešo v Evropi ponujajo vrhunska bela vina. Glamping Chateau Ramšak omogoča spanje v razkošnih šotorih, ki so jih izdelali v podjetju Adria Dom. Največja atrakcija je šotor postavljen na plato pod drevesom. Z višine štirih metrov je lep pogled na okoliške vinograde in predmestje Maribora. Šotor je namenjen do osmim osebam in je opremljen s spalnicami, kopalnico, dnevnim prostorom in teraso, na kateri je masažna kad.  Če pa bi raje spalni na trdnih tleh, pa omogočajo tudi najem manjših šotorov za dve osebi ali večjih za štiri osebe, ki so primerni tudi za družinske počitnice.

Glamping na Hrvaškem
Kamp Lanterna
je bil tisti prvi, ki je gostom omogočil namestitev v glamping šotorih. Pred tremi leti so postavili prvega, sedaj pa ponudba že vključuje štirinajst šotorov, ob katerih je zgrajen tudi bazen. Letos so glamping šotor dodali tudi v kampu Stoja. več  šotorov pa so postavili tudi v kampu Zaton v Ninu pri Zadru, Bi Village v Fažani, Poljana na Lošinju in Materada pri Poreču, v nekaterih kampih pa so podobne šotore postavile tudi tuje turistične agencije.
glamping šotor kamp Krk - avtokampi.si
NOVO - Glamping šotor v kampu Krk
V kampu Krk so letos v bližini osrednje plaže in v senci dreves postavili velik glamping šotor, ki so ga prav tako izdelali v Adria Dom. Gre za šotor s kar tremi spalnicami (dve z zakonskima posteljama in otroško sobo z dvema ločenima posteljama). Šotor ima tudi lastno kuhinjo, kopalnico in dnevni prostor s satelitsko televizijo. Pred šotorom je urejena terasa z ležalniki in sedežno garnituro. Glamping šotor v kampu Krk je odlična izbira za družine, saj je postavljen v bližini bazena, wellness centra s savnami in masažami ter animacijskega centra z otroškim igriščem.

NAPOVED - Glamping Zelena vas Bioterme v letu 2017
Predvidoma do maja 2017 bodo zgradili glamping Zelena vas Bioterme. Gre za turistično naselje, ki bo vključevalo 15 glamping šotorov in 24 mobilnih hišic. V Biotermah želijo slediti trendom v turizmu, zato bodo kot prve slovenske terme omogočile tudi glamping namestitve za približno 150 gostov. Glamping Zelena vas bo vključeval tudi naravni plavalni bazen, šotori bodo opremljeni z masažnimi kadmi, okolica bo urejena v vrtičkih, dodali pa bodo tudi wellness na prostem s savno in masažo.