Vozni red in cenik trajektov na Hrvaškem za leto 2019

Datum objave
Kategorija
Statistika

Objavljamo vozni red trajektov za hrvaške otoke za leto 2019. Vozni red vključuje trajekte Jadrolinija in Rapska plovidba, dodajamo pa tudi cene trajektnih kart.

Vozni red trajektov za sezono 2020 >>

Kampiranje v kampih na hrvaških otokih izberemo zato, ker na otokih najdemo najlepše plaže, če pa se odločimo za obisk dalmatinskih otokov, pa to pomeni tudi nekaj manj gneče v samih kampih in na plažah.

Zaradi bližine so med slovenskimi kampisti najbolj popularni otoki Krk, Cres, Lošinj, Rab in Pag, kjer tudi najdemo številne odlične kampe npr. Straško, Šimuni, Ježevac, Krk, Čikat, Poljana, San Marino, Padova...

V glavni sezoni se številni odločijo tudi za kampiranje na Hvaru, Braču, Pelješcu ali Korčuli, zato smo na naši strani preverili podatke o vseh novostih trajeknih prevozov na Hrvaškem.

Vozni red trajektov na Hrvaškem - cene ostajajo enake

V letu 2019 v voznem redu trajektov ni večjih sprememb in kot kaže bodo tudi v glavni turistični sezoni ostale cene enake kot lansko leto. Že lani so nekoliko znižali cene za vozila na daljših trajektih npr. iz Splita na Korčulo, Vis, Šolto in Lastovo.

Nekaj sprememb pri urah odhodov je na trajektnih linijah Valbiska - Merag za otok Cres, Split - Supetar za otok Brač, Zadar - Brbinj za Dugi otok, Drvenik - Sučuraj za otok Hvar in Ploče - Trpanj za polotok Pelješac.

Sezonski vozni red trajektov, ko se poveča število voženj, za 20% pa se poviša tudi cena, bo na linijah za otoka Cres in Lošinj pričel veljati 1. aprila, za otok Rab (linija Stinica - Mišnjak) 1. maja, na ostalih trajektih pa 31. maja.

Ker je veliko vprašanj glede prevoza koles in cen trajektnih kart smo pri Jadroliniji preverili, kako je s prevozom koles na vozilu. V primeru, da kolesa vozite na prtljažniku na strehi vozila, to ne vpliva na ceno in se računa standardna višina vozila. Če pa imate prtljažnik na vlečni kljuki vozila in ste presegli dolžino npr. 5m, potem pa se obračuna višja cena.

Hitre povezave do voznih redov in cen hrvaških trajektov:

Trajekti za otok Cres in Lošinj

Trajekti za otok Rab

Trajekti za otok Pag

Trajekti za Dugi otok

Trajekti za otok Ugljan

Trajekti za otok Pašman

Trajekti za otok Šolta

Trajekti za otok Brač

Trajekti za otok Hvar

Trajekti za polotok Pelješac

Trajekti za otok Korčula

Trajekti za otok Vis

Trajekti za otok Lastovo

Trajekti za otok Mljet