Advent in novo leto na Lošinju ter praznično kampiranje v kampu Čikat

Datum objave
Kategorija
Statistika
3159 ogledov

Mali Lošinj tudi letos ob koncu leta vabi na obisk, saj bo v decembru v centru kraja potekal Advent na Lošinju, pester praznični program pa bodo med božičem in novim letom pripravili tudi v kampu Čikat, kjer nudijo zimsko kampiranje in najem modernih mobilnih hišic.

Praznično dogajanje na Lošinju

Mali Lošinj  bo že v začetku decembra praznično okrašen in na glavnem trgu bodo postavili tudi stojnice. V okviru prireditve Advent na Lošinju so pripravili dolg spisek prazničnega dogajanja s koncerti ob koncih tedna.

Že tradicionalno bo v sredo, 27.12., potekal Študentski večer na katerem bo imel koncert pevec Matija Cvek & DJ Charly, v soboto, 30.12., bo tradicionalno potekalo novoletno kopanje na plaži Veli žal, na silvestrovo pa bo dopoldne potekalo druženje v Malem Lošinju in županova zdravica, zvečer pa novoletno rajanje s koncertom mladih pevcev s strani A - gre za pevce, ki so pred leti nastopili na znani glasbeni oddaji na hrvaški televiziji in pojejo raznoliko glasbo.

Celoten adventno - novoletni program na Lošinju objavljamo pod novico.

Kamp Čikat - novoletno kampiranje in najem mobilne hišice

Kamp Čikat je od centra kraj Mali Lošinj oddaljen samo 15 - 20 minut hoje. Pripravili so odlično ponudbo zimskega kampiranja, ki velja tudi čez božično – novoletne praznike, letos pa bo 1.1. ob 12h tudi uradno potekalo novoletno kopanje v morju.

Lokacija kampa Čikat je odlična za številne sprehode po urejenih poteh ob morju, lahko se odpravite do mesta in razgledne točke nad mestom, si ogledate zanimiv muzej Apoksiomena v centru Malega Lošinja ali pa se odpravite tudi na kolesarski izlet po južnem delu Lošinja.

Nekaj dni pred božičem bodo skupaj z gosti okrasili kamp, postavili bodo šotor, kjer bodo pripravili praznično tržnico z lokalnimi proizvodi, organizirali kreativne delavnice, v restavraciji Silver Bay bodo poskrbeli za praznične dobrote.

Za otroke bo od 23.12. do 2.1. (razen 25.12.) vsak dan odprta igralnica v Čika & Čiki klubu.  Odprta bo med 10 - 13h, zadnji dan v letu med 18 - 24h, 1.1. pa med 14 - 20h. 

V sklopu kampa bo odprt tudi športni center z igrišči za košarko, nogomet in tenis, na voljo bo fitness (prostor pri bazenu), ki bo odprt med 8.30 - 13h.

Za goste kampa omogočajo tudi 20% popust na kopanje v notranjem ogrevanem bazenu hotelu Punta - Veli Lošinj (vsak dan med 8 - 21h, obvezna najava prihoda na tel. št. +385 51 662 020). Ob doplačilu tudi možnost uporabe wellnessa s savnami in masažami.

Dodatno se lahko odločite za silvestrovanje v kampu Čikat z živo glasbo - cena novoletnega menija je 73 € na osebo (pijača se doplača - silvesterski menu). Otroci od 3. do 12. leta plačajo 50 % cene odrasle osebe, otroci do 3. leta pa imajo brezplačno večerjo.

Kamp Čikat, Lošinj - novoletno kampiranje - Avtokampi.si

2 osebi kampirata za 23,20 €, mobilne hišice od 90 €

Kamp Čikat ima urejene terasaste kamping parcele (elektrika, voda, odtok), ob njih pa tudi dva sanitarna objekta, ki sta bila v zadnjih letih prenovljena in sta tudi ogrevana.

Cena zimskega kampiranja v kampu Čikat je 23,20 € za 2 osebi in že vključuje tudi parcelo z elektriko. Otroci do starosti vključno 12 let bivajo brezplačno, dodatne starejše osebe pa doplačajo 6,10 €. Doplačilo za psa je 2 €, doplača se tudi turistična taksa in prijava.

Lahko pa novoletne praznike preživite tudi v mobilnih hišicah za 4 - 6 oseb, ki so opremljene z lastno kuhinjo, kopalnico, dvema ali tremi spalnicami in veliko teraso, ki je super tudi za novoletno "fešto". Vse mobilne hišice so opremljene s klimatsko napravo, ki omogoča ogrevanje prostora. V določenih hišicah so dovoljeni tudi kužki.

Cena novoletnega najema mobilne hišice v kampu Čikat:

- mobilne hišice z dvema spalnicama od 90 €

- mobilne hišice s tremi spalnicami od 95 €

- prestižne mobilne hišice Freedhome z dvema spalnicama od 116 - 121 €.

Cene najema mobilnih hišic v primeru min. 4 nočitev vključujejo tudi brezplačno končno čiščenje.

Več informacij o prazničnem kampiranju v kampu Čikat izveste > www.camp-cikat.com

Advent & Novo leto na Lošinju - osrednji praznični program

Večji del stojnic in prazničnega programa bo potekalo na Trgu RH v centru Malega Lošinja. Veliko se bo dogajalo tudi v dneh od božiča do novega leta, 30. decembra ob 12h je tradicionalni skok v morje, na silvestrovo pa bo zabava s koncertom.

Četrtek, 21.12.

Ob 18h - dobrodelna dražba v organizaciji Društva Naši otroci, Mali Lošinj, ob 21h - DJ Fredi, Mali Lošinj

Petek, 22.12.

Ob 21h – koncert Koma atmosfera, Mali Lošinj

Sobota, 23.12.

Kamp Čikat > Ob 9h kreativna delavnica izdelave prazničnih okraskov, ob 11h otvoritev praznikov, druženje, DJ, fritule, kuhano vino, ob 10h odprtje Čika & Čiki kluba

Mali Lošinj >
Ob 10h - predstava Duo to go, ob 11h - gastro presenečenje - humanitarna prireditev Društva Gušt, ob 22h – koncert Ivana Marić in bend & DJ M- Sea Jay

Nedelja, 24.12.

Kamp Čikat > ob 11h postavitev in okrasitev božično – novoletne jelke

Mali Lošinj > Ob 10h - moto mrazovi - Moto klub Kraken, ob 11h – predpraznično jutro - poseben program za otroke, ob 23.30 - polnočnica - Sv. maša, Mali Lošinj, župnijska cerkev Rojstva B.D.M.

Ponedeljek, 25.12.

Kamp Čikat > ob 11h – božično jutro v kampu, obisk Božička v kampu

Mali Lošinj > Ob 10.30 - božična maša, Mali Lošinj, župnijska cerkev Rojstva B.D.M.

Torek, 26.12.

Kamp Čikat > ob 11h - 13h – kreativna delavnica izdelave izdelkov iz filca

Sreda, 27.12.

Mali Lošinj >  Ob 10.30 - razigrane počitnice na Lošinju "Kvačica na S - Sport" (animacija za otroke, Ob 22h - študentski večer – koncert Matija Cvek & DJ Charly

Četrtek, 28.12.

Kamp Čikat >  od 10 – 13h – sejem lokalnih proizvodov in otroška delavnica v Čika & Čiki klubu

Mali Lošinj > Ob 10.30 - Razigrane počitnice na Lošinju "Supertalentići 2023." (animacija za otroke), ob 21h - koncert skupine Catacomba

Petek, 29.12.

Kamp Čikat > od 10 – 13h – sejem lokalnih proizvodov, nastop DJ-ja, promocijske cene kuhanega vina, čaja …

Mali Lošinj  >
Ob 10.30 - razigrane počitnice na Lošinju "Išči 2024." (animacija za otroke), ob 21h - nastop Klape Čikat

Sobota, 30.12.

Kamp Čikat > od 10 – 13h – sejem lokalnih proizvodov, nastop DJ-ja, promocijske cene kuhanega vina, čaja …

Mali Lošinj > Ob 12h - novoletno kopanje & Dj Fredi, plaža Veli žal, ob 21h – koncert Macaklini band

Nedelja, 31.12.

Kamp Čikat > od 11 - 15h slovo od starega leta ob penini in harmoniki, restavracija Silver Bay bo zaradi priprave na silvestrovanje odprta samo do 15h;  ob 20h silvestrovanje v restavraciji (obvezna prijava in plačilo večerje)

Mali Lošinj > Ob 10h - koncert (harmonika), gastronomska ponudba – Lovsko društvo Halmac, ob 11.30 - procesija sv. družine, ob 12h - županova zdravica, ob 21h - silvestrovanje z pevci s strani A – mladi glasbeniki, ki so nastopali z znani glasbeni oddaji na hrvaški televiziji

Ponedeljek, 1.1.

Kamp Čikat > ob 12h novoletno kopanje na plaži pri restavraciji Silver Bay

Več o praznični ponudbi in praznovanju novega leta na Lošinju > www.visitlosinj.hr​

Datum objave
Kategorija
Statistika
3159 ogledov