Stanje v kampih po Sloveniji po poplavah

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenijo je v petek in soboto, 4. in 5. avgusta 2023, zajelo močno deževje, ki je v določenih regijah povzročilo veliko škode na objektih in tudi kampi.

Deževje je najhuje zajelo severni del Slovenije, predvsem območje Savinjske doline od Logarske doline pa vse do Laškega, Koroške, Posavja, širšega območja krajev Kamnik, Mengeš, Škofja Loke, Žiri, Polhov Gradec ...

Kateri kampi so zaprti

Glede kampov po Sloveniji je največ težav v kampih ob reki Savinji, tako da so zaprti kampi vse od Latkove vasi in potem navzgor vse do Mozirja, Rečice ob Savinji, Ljubnega ter Solčave.

Tako so do nadaljnjega zaprti kampi Menina, Savinja, Loka, Na otoku, Park, NaturPlac (se ne bo renoviral), Šmica in tudi Camper stop Logarska dolina. Zaprt je tudi Herbal glamping resort in tudi letos prenovljeni camper stop Golte.

V Zgornji savinjski dolini je nepoškodovan ostal letos odprt kamp Prodnik, ki je od reke Savinje nekoliko oddaljen. Odprt je tudi kamp Forest Mozirje.

Na območju Kamnika so konec avgusta ponovno odprli cesto do Kamniške Bistrice, tako da je odprt tudi kamp Kraljevi hrib, že sredi avgusta pa se je odprl tudi kamp Resnik v Kamniku.

Na ostalih območjih po Sloveniji so kampi normalno odprti, saj so se razmere po deževju hitro izboljšale.

Pomoč za poplavljene regije

Če se boste v naslednjih dneh odpravili na pomoč pri čiščenju na poplavljena območja, potem se obvezno prijavite na spletnem portalu POPLAVE 2023.

V kampu Menina prav tako prosijo za pomoč pri čiščenju kampa (potrebna primerna oblačila, obutev, od opreme pa lopate, metle, čistila, velike krpe) - zbor je vsak dan pri recepciji kampa ob 9. uri.

Denarna pomoč:

> Rdeči križ Slovenije pomoč pošljite SMS ključno besedo UJMA5 ali UJMA10 na 1919 ter darujete 5 ali 10 evrov.

> Slovenska karitas omogoča prispevke preko SMS s ključno besedo KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919.

> Dobrodelni dan RTV Slovenija - Skupaj za Slovenijo, pošljite SMS ključno besedo DARUJ5 oz. DARUJ10 na 1919.