Odprt kamp Plitvice s petimi zvezdicami v bližini Plitviških jezer

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nacionalni park Plitviška jezera je ena najbolj znanih turističnih točk na Hrvaškem, ki jo vsako leto obiščejo tudi številni ljubitelji kampiranja, saj je v bližini kar nekaj zanimivih kampov.

Plitviška jezera sestavlja šestnajst jezer, kjer se voda preko številnih slapov preliva iz zgornjih v spodnja jezera. Za obiskovalce so jezera odprta vse dni v letu, največ gostov pa beležijo v poletnih mesecih.

V sklopu nacionalnega parka Plitviška jezera je urejenih več kilometrov poti in številne potekajo po lesenih mostovih. Odločite se lahko za časovno različne ture po parku, omogočajo pa tudi prevoz s turističnim vlakcem in ladjico.

Najbolj zanimive znamenitosti so Gradinsko jezero v gornjem delu, slap Mali Buk, 25 m visoke kaskade, spodnja jezera v 40 m globokem kanjonu in Veliki slap, ki je s 78 metri najvišji slap na Hrvaškem.

Več o cenah za ogled Plitviških jezer - www.np-plitvicka-jezera.hr

Kamp Plitvice je najbližji vhodu v nacionalni park

V začetku avgusta so le 3 km od vhoda v nacionalni park Plitviška jezera odprli kamp Plitvice. Gre za moderen kamp, ki je odprt čez celo leto, gostom pa ob urejenih kamping parcelah omogoča tudi najem mobilnih hišic.

Kamp Plitvice je prvi v tem delu Hrvaške, ki je kategoriziran s petimi zvezdicami. Na vhodu v kamp so zgradili velik osrednji objekt z recepcijo v pritličju in restavracijo v nadstropju.

Na 30ih parcelah je ob elektriki tudi voda, določene imajo tudi odtok, za šotoriste pa so uredili manjši neparceliran del. Dva sanitarna objekta sta moderno urejena, prilagojena otrokom in invalidnim osebam, vključujeta tudi pralnico perila.

Mobilne hišice so postavljene ob robu kampa in omogočajo udobno nastanitev za 4 osebe, na pomožnih ležiščih v dnevnem prostoru pa lahko prespita še dva otroka. Skupno je 17 hišic, ki so opremljene z dvema spalnica, kuhinjo, dnevnim prostorom, dvema kopalnicama in teraso. Hišice so z ogrevanjem prilagojene tudi uporabi v zimskem času, v njih pa so dovoljeni tudi psi.

Dodatno ponudbo kampa Plitvice zaokroža bazenski del, ki vključuje plavalni in otroški del, otroško igrišče in multifunkcijsko igrišče za košarko, nogomet in odbojko, ki pa bo dokončano do konca septembra.

V kampu omogočajo najem koles, da se lahko odpeljete na izlet po raznoliki okolici ali pa samo do nacionalnega parka, v bližini pa je tudi konjeniški center, tako da lahko okolico spoznate tudi med jahanjem. Za adrenalinske navdušence pa je v bližini tudi zip-line oz. možnost voženj po jeklenici.

Več informacij o kampu Plitvice - www.campingplitvice.hr