Obiskali smo smučišče Goldeck pri Spittalu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Smučišče Goldeck je bilo v strokovnem ocenjevanju smučišč na avstrijskem Koroškem v začetku leta 2020 ocenjen z najvišjo možno oceno. Mi smo ga obiskali, saj je odlično za družinsko smučanje, ki je od Ljubljane pa je oddaljeno le 130 km, ob tem pa tudi omogoča parkiranje av todomov.

O smučišču Goldeck smo do zdaj slišali samo, da ima najdaljšo črno progo v regiji. Šefi smučišča so nam zagotovili, da na njihovem parkirišču lahko brez težav parkirajo tudi gostje z avtodomi. Je pa potrebno opozoriti, da parkirišče okoli 16.30 zaprejo z zapornico, zato je potrebno priti ali zjutraj ali pa pred to uro.

Smučišče Goldeck je v zadnjih letih dobilo kar nekaj prenovljenih žičniških naprav, med katerimi je najbolj pomembna moderna gondola, ki smučarje v 12 minutah iz doline prepelje je na višino 1.780m.

V bližini smučišča (2 km) je urejen bazenski kompleks in wellness, dnevna smučarska karta pa že vključuje 2 uri kopanja.

Smučanje brez vrst pred sedežnicami

Goldeck ima 25 km prog, ki segajo vse do 2.140 m nadmorske višine. Ob gondoli ponuja še dve moderni in zelo hitri šest-sedežnici in nekaj krajših vlečnic v sklopu otroškega parka, kjer sta tudi dva smučarska trakova. V zadnjem času je 8 km dolga smučarska proga, ki vodi v dolino, zaradi pomanjkanja snega večinoma kar zaprta.

Na smučišču Goldeck navdušijo široke smučarske prige urejene pri obeh 6-sedežnicah, kar omogoča varno smuko. Otroci pa so najbolj uživali nad številnih povezovalnih progah. Ob robu smučišča je tudi kar nekaj prog namenjenih ljubiteljem smučananja po celem snegu.

Omeniti je potrebno prijaznost žičničarjev, ki najmlajšim smučarjem vedno pomagajo pri vstopu na sedežnico. Čeprav smo smučišče obiskali za vikend med šolskimi počitnicami pred sedežnicami ni bilo nobene vrste, večina obiskovalcev pa je bilo lokalnih gostov, nekaj pa tudi iz Slovenije in Češke.

Na smučišču je več koč, kjer je poskrbljeno za gostinsko ponudbo npr. samopostrežna restavracija, restavracija z avstrijskimi specialitetami, običajna restavracija s tradicionalno »smučarsko« ponudbo s prelepo sončno teraso. Novost je restavracija na delu smučišča, kjer je otroški snežni park, tako da se bodo najmaljši smučarji lahko hitro ogreli in okrepčali.

Po končanem smučanju lahko izkoristite tudi kopanje v bližnjih termah Drautal Perle z bazeni in wellnessom in z dnevno smučarsko karto imate 2 uri brezplčanega kopanja. Lahko se odločite tudi za plezanje v plezalnem parku Kletterhalle Mühldorf in v ceni smučarske karte je tudi pol ure brezplačnega plezanja.

Okolica nudi tudi lepe sprehode ob bližnjem Milštatskem jezeru / Millstätter See, ljubitelji drsanja pa zagotovo poznajo Belo jezero / Weissensse, ki je oddaljen le pol ure vožnje.

Informacije o smučišču Goldeck

Odprtost smučišča od sredine decembra do začetka aprila

Delovanje žičniških naprav od 9 – 16h

25 km smučarskih prog na nadmorski višini od 550 do 2.140 m – 8 km modrih, 8,5 km rdečih in 8,5 km črnih

Cena smučarskih kart – redna cena dnevna 44 € za odrasle, 37.50 € za starejše od 60 let, 34 € za otroke stare od 15 do 18 let in 22 € za otroke stare od 6 do 15 let. Otroci do dopolnjenega 5. leta smučajo v spremstvu staršev brezplačno. Dnevna karta, kupljena po redni ceni, vključuje tudi 2 uri kopanja v bazenih Drautal Perle.

Akcija vsako soboto - dnevna smučarska karta za mladino samo 17 € in za otroke samo 12 €. Za nakup smučarskih kart preko spleta nudijo dodatne popuste npr. dnevna karta za odraslo osebo 40 €.

Akcija - nakup smučarske karte samo na Petrolu:

- termin 3.1. - 8.2.  za odrasle, seniorje in mladino med tednom 29 €, vikend 31 €, otroci 6 - 14 let cena 20 €

- termin 8.2. - 2.3. za odrasle, seniorje in mladino enotna cena 32 €, otroci 6 - 14 let cena 20 €

- termin 2.3. - 29.3. med tednom 25 €, vikend 29 €, otroci 6 - 14 let cena 20 €

- posebna akcija velja samo naslednje dneve 7.2., 8.2., 22.2. in 29.2. - cena smučarske karte za odrasle, mladino in seniorje samo 25 €, za otroke pa 11 € - velja le ob nakupu na Petrolu.

Akcijske smučarske karte ne vključujejo 2 urnega kopanja!

Smučišče Goldeck sodi tudi v skupino avstrijsko koroških smučišč, na katerih velja skupna sezonska smučarska karta TopSkiPass Kärnten & Osttirol.

Več informacij o smučišču Goldeck - https://sportberg-goldeck.com