Obiskali smo kamp v Termah Ptuj

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kam za vikend, ko prometni strokovnjaki predvidijo gnečo na cestah proti morju, vremenarji pa pogoste nevihte? Odpeljali smo se v najstarejše slovensko mesto Ptuj in združili ogled kampa Terme Ptuj ter starega mestnega jedra z gradom.

Najprej smo mislili, da bi spali v šotoru, na koncu pa smo se odločili, da bomo raje najeli mobilno hiško. Da je bila to prava odločitev, smo videli že v petek zvečer, ko je točno čez kamp šla močnejša nevihta. Ob koncu padavin smo vseeno šli po kampu in preveril, če je z gosti v šotorih vse OK. Razen nekaj zalitih parcel, na srečo praznih, ni bilo večjih težav.

Kamp Terme Ptuj je odprt čez celo leto in ima zanimivo urejene kamping parcele. V štirih, z živo mejo ločenih območjih, lahko parkirate avtodom, prikolico ali postavite šotor, del parcel pa je urejen tudi na travniku za recepcijo. Na parcelah je omogočen priklop na elektriko, polovica pa jih ima tudi vodo.

Sanitarije so že kar dotrajane in razveselil nas je plakat, da bodo do pomladi 2020 prenovili glavni sanitarni objekt, ki bo po novem eden najbolj modernih znotraj slovenskih kampov.

Cena kampiranja v poletnih mesecih je 19 € na osebo oz. 16 € v času nizke sezone in vključuje parcelo ter kopanje v bazenih. Lahko pa izkoristite različne družinske pakete in tudi popust na Avtokampi kamping kartico, ki je v glavni poletni sezoni 10% na ceno osebe, v nizki sezoni pa nudijo paketno ceno 20 € za 2 osebi + otroke do vključno 5. leta in parcelo z elektriko, kopanje pa se doplača 6 € na osebo na dan.

Zadnji del kampa je namenjen najemu mobilnih hišic in letos so 5 starih hišic zamenjali z novimi slovenskega proizvajalca Hosekra. Gre za prostornejše mobilne hiške z dvema spalnicama, velikim dnevnim prostorom s kuhinjo, eno kopalnico in manjšo shrambo, ki je zelo praktična, saj tja lahko gosti spravijo večino stvari.

Zanimivo je, da je kopalnica opremljena z električnim radiatorjem, kar bo dobrodošlo predvsem v zimskem času. In kot so nam povedali na recepciji, je v planu zamenjava vseh starih mobilnih hišic z novimi.

Ob robu kampa imajo z vinsko trto ločene glamping vinske sode v katerih največkrat prespijo pari. Sode so postavili že pred leti, malo ljudi pa ve, da je v teh sodih včasih resnično bilo shranjeno vino. Sedaj je v njem lepo urejena sobica z zakonsko posteljo, pred hišico pa prostor z žarom, mizami in klopmi.

Termalna ponudba na Ptuju

V kamp Terme Ptuj v poletnih mesecih pridejo predvsem tujci, ki so na poti proti hrvaški obali ali obratno. Tu se ustavijo za noč ali dve, saj je ob kampu urejeno tudi postajališče za avtodome, kjer nudijo ugodnejšo ceno za eno nočitev.

Družine se največkrat odločijo še za kopanje v zunanjih in notranjih termalnih bazenih, ki so vključeni v ceno nočitve, nudijo pa tudi kampiranje s polpenzionom (zajtrk + večerja) v bližnjem hotelu.

V sklopu termalnega parka poleti omogočajo kopanje v zunanjih bazenih, ki vključuje 50m plavalni bazen, bazen z valovi, otroški bazen, mirno reko, masažni bazen, številne adrenalinske tobogane in tudi skakalnici (višina 3 in 5 m).

Gostom je na voljo tudi vstop v notranje bazene, kjer je 25 m plavalni bazen, terapevtski bazen, otroški bazen, več jacuzzijev z vročo vodo in manjši zunanji bazen s toboganom. Brez doplačila so na voljo tudi savne, in sicer imajo dve finski in eno turško v notranjem delu, dve finski savni pa še ob zunanjem delu bazena.

Kaj početi na Ptuju?

Obiskovalcem kampa priporočamo, da imajo s seboj kolesa, saj je v okolici Ptuja veliko urejenih kolesarskih poti. Ena najlepših je tista, ki poteka po nabrežju reke Drave. Ta je zelo primerna tudi za tek in nudi prekrasne poglede na stari del mesta in tudi na življenje ob reki.

Ob zunanjih bazenih so tudi igrišča za tenis, mini golf, odbojko na mivki in košarko.

Obvezen je sprehod po starem delu mesta (10 minut hoje od kampa), ki ima več kot 2.000 let staro zgodovino. Mi smo sprehod pričeli pri obnovljeni Minoritski cerkvi, se sprehodili mimo mestne hiše do mestnega stolpa in Orfejevega spomenika na Slovenskem trgu. Po ozkih ulicah smo se povzpeli na grajski grič, kjer smo si ogledali še zbirke v sklopu Pokrajinskega muzeja Ptuj.

Sicer pa bo 2. in 3. avgusta na poteka Ptujska noč, od 15. do 18. avgusta pa tudi zanimive Rimske igre. Več o dogajanju na Ptuju izveste na - www.ptuj.info