V objemu narave: kampiranje v neokrnjeni naravi in zabaviščni ter tematski parki v počitniški deželi Nemčiji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Če iščete idejo za letošnje počitnice, potem nekaj zanimivih lokacij, kjer bodo uživali vsi družinski člani, nudi tudi Nemčija. Številne kampe imajo, tako da ne bo težave najti prostor, potem pa hitro do zabaviščnih in tematskih parkov, ki nudijo tudi adrenalinska igrala.

Kampiranje ima veliko prednosti in zagotavlja lagodno bivanje: sami si krojite vsakdan, svoj dom imate vsepovsod s seboj in bivate v objemu narave.

Če si želite pristne izkušnje, preprosto zlezite v svojo spalno vrečo pod zvezdnatim nebom in si na plinskem gorilniku popecite klobasice. Če bi radi dopustovali bolj lagodno, pa se lahko razvajate v kampu s petimi zvezdicami ob večerji à la carte iz tamkajšnje restavracije.

To sta le dve skrajni možnosti na širokem spektru kampiranja; v enem od skupno 1.200 nemških kampov bo gotovo vsakdo našel nekaj zase. Poleg klasičnih kampov s pestro ponudbo aktivnosti obstajajo tudi posebni, ki vam bodo vzeli dih.

Nekateri kraji poleg čudovite narave ponujajo tudi neverjeten pogled na zvezdnato nebo. Za opazovanje nočnega neba so najprimernejše samotne puščave, visoke gore in odmaknjeni otoki. To pa še ne pomeni, da morate za opazovanje zvezd zapustiti civilizacijo – ljubiteljski astronomi boste tudi na potovanju v Nemčijo prišli na svoj račun.

Berlin ali Köln sicer ne prideta v poštev, saj so velemesta in metropolitanska območja preveč svetlobno onesnažena. Kjer kraljujejo ulične svetilke, osvetljeni industrijski obrati, panoji in stanovanjska naselja, je pogled navzgor precej žalosten. Svetlobno onesnaženje danes prisotno že po vsem svetu in lahko celo škoduje zdravju. Zato je to tudi pomemben del trajnostnega razvoja.

Kljub temu pa nikoli nismo prav daleč od primernega mesta za opazovanje zvezd. Eden najbolj priljubljenih krajev za opazovanje nočnega neba je Sternenpark Westhavelland, prvi zvezdni park v Nemčiji. Nemčija se zdaj ponaša že s štirimi območji temnega neba (Dark Sky). Od leta 2014 mednje spada tudi zvezdni park Rhön, ki leži v samem središču Nemčije, na tromeji med Bavarsko, Hessnom in Turingijo. Tam lahko opazujete spektakularne nebesne pojave, kot so utrinki in meteroidi, ter seveda zvezde in planete.

Našteto je le en delček tega, kar ponuja Nemčija. Edinstvena narava govori sama zase, in če jo bomo skupaj varovali, jo bomo ohranili še za mnoge generacije. Poiščite svoj navdih, potem pa obiščite počitniško deželo Nemčijo in se prepričajte na lastne oči!

Zabaviščni in tematski parki za vse generacije

Zabaviščni in tematski parki navdušujejo tako mlade kot tudi mlade po srcu. Od divjih vlakcev smrti do čarobnih svetov in impresivnih filmskih setov – zabave in pustolovščin ne bo manjkalo.

Počitniška dežela Nemčija svojim obiskovalcem ponuja številne in raznovrstne zabaviščne parke za vsak okus in vsako starostno skupino. Poiščite idejo za vaše naslednje potovanje!

Pustolovska doživetja

Doživeti Evropo v enem dnevu? Ni problema, to lahko storite v Europa-Parku (v mestu Rust v Baden-Württembergu). Zabaviščni park se ponaša z več kot 100 atrakcijami in razstavami, ki so razvrščene v 18 tematskih sklopov.

Če ste adrenalinski navdušenci, boste v parku s 13 razburljivimi vlakci smrti zagotovo prišli na svoj račun. Pri tem ne smete zamuditi vožnje na Silver Staru, enem največjih in najvišjih vlakcev smrti v Evropi. S 73 metri višine, največjo hitrostjo do 130 km/h in ogromnimi centrifugalnimi silami do 4 g vas bo odpeljal v vratolomne višave.

Drugi največji zabaviščni park v Nemčiji je Heide Park na Spodnjem Saškem; tudi ta ima v rokavu nekaj doživetij, ob katerih vam bo srce za trenutek kar zastalo. Vlakec smrti Krake (v prevodu »hobotnica«) ni za tiste z občutljivim želodcem.

Prvi vlakec smrti tipa dive coaster v Nemčiji vas bo z višine 45 metrov pod kotom 90 stopinj v prostem padu pognal naravnost v široko odprta usta orjaške hobotnice. Ne zamudite tega doživetja!

Novim odkritjem naproti

Da so prostočasni parki samo za adrenalinske odvisnike? Nikakor, počitniška dežela Nemčija ima veliko ponuditi tudi obiskovalcem, ki so bolj raziskovalskega duha. Vas denimo zanimajo kulise filmskih in televizijskih produkcij v Bavaria Filmstadtu? Tam si lahko ogledate impresivne kulise filmskih klasikov, kot je Podmornica (Das Boot, 1981), vidite, kako se ustvarjajo vizualnih učinki v studiu in se potopite v drug svet v edinem 4D-kinematografu v Münchnu.

Vas bolj pritegnejo živali? Potem vam bo všeč Serengeti Park v Hodenhagnu na obrobju Lüneburške resave. Ta edinstveni safari park in največji tovrstni park v Evropi nudi dom več kot 1500 prostoživečim divjim živalim. Po sledeh velikih raziskovalcev in pustolovcev ter živalskih prebivalcev parka imate priložnost stopiti v popolnoma drugačen svet.

Zabava za najmlajše

V počitniški deželi Nemčiji tudi otroke čakajo številni zabaviščni parki, ki obljubljajo veliko zabave in dogodivščin.

V Ravensburger Spielelandu lahko že triletniki odkrivajo svet kmetijstva na traktorski progi ali čofotajo v velikem vodnem gozdu. Interaktivni koncept zabaviščnega parka ni le poučen, ampak vključuje tudi obilo zabave. Otroci lahko pridobijo prvo »vozniško dovoljenje«, si v čokoladnici sami izdelajo čokolado in urijo ročne spretnosti pri menjavi gum.

Z bogato ponudbo za najmlajše se ponaša tudi nemški Legoland. Tam si lahko ogledate več tisoč modelov iz več kot 55 milijonov lego kock, ki so razvrščeni v različne tematske sklope, kot so dežela vitezov ali dežela piratov, se odpravite na krožno pot s čolnom po pristanišču ali se podate na odpravo s kanuji. Več informacij o zabaviščnem parku Legoland Nemčija >>

Nemška turistična organizacija

Počitnice v Nemčiji - Avtokampi.si