Legoland Nemčija - raj za ljubitelje lego kock in adrenalinskih doživetij - novosti ter informacije o kampiranju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Legoland sodi med najbolj znane družinske zabaviščne parke v Nemčiji. Leži ob robu kraja Günzburgu na Bavarskem, tako da je zanimiv tudi za slovenske goste. Ob številnih atrakcijah ima Legoland urejen tudi kamp, tako da lahko prenočitev z avtodomom, počitniško prikolico ali šotorom, omogočajo pa tudi druge namestitve. Letošnja novost je dežela mitoloških junakov Lego Mythica, ki vključuje tudi adrenalinski vlakec in stolp za prosti pad.

Legoland Nemčija - Avtokampi.si

Legoland Nemčija je od osrednje Slovenije oddaljen malo manj kot 6 ur vožnje. Gre za eno najbolj obiskanih turističnih točk v Nemčiji za družine, ki že vse od leta 2002 navdušuje ljubitelje lego kock.

Park vključuje 11 tematskih delov, dodatno pa še adrenalinske tobogane, vodne atrakcije, igralnice, vsak dan pripravljajo prestave, imajo 4D kino dvorano, ob večjih praznikih npr. noč čarovnic pa tudi tematsko prilagodijo celoten park.

Na ogled je tudi postopek izdelave lego kock, seveda pa ne manjkajo tudi trgovine, kjer boste lahko kupili vse pakete lego kock ali pa klasične lego kocke kar na kilograme.

Skupno vas čaka 68 atrakcij in več kot 57 milijonov barvitih lego kock, tako da priporočamo, da si za ogled in uživanje v Legolandu vzamete kar dva dneva.

Ker je predvsem ob vikendih in v času nemških šolskih počitnic (velika noč, konec maja - začetek junija, od konca julija do začetka septembra, noč čarovnic) kar precejšnja gneča in s tem tudi daljše kolone pred najboljšimi atrakcijami, priporočamo obisk med tednom, ko imamo v Sloveniji počitnice npr. v začetku prvomajskih počitnic ali zadnji teden junija oz. v začetku julija.

Miniland je eden od najbolj zanimivih tematskih delov parka, ki vključuje predstavitve evropskih mest sestavljenih iz kar 25 milijonov lego kock. Tako so na ogled npr. Benetke, Berlin, pristanišče Hamburg, grad Neuschwanstein, stadion Allianz Arena, Švica, Nizozemska …

​Adrenalinski navdušenci bodo obiskali tematski sklop Mala Azija, kjer je zanimiv Leteči Ninjago, ki vas popelje več kot 20 metrov v zrak, tema Adventure Land pa poskrbi za raznolike pustolovščine, vožnje s čolni, safari džipi, obisk skrivnostnega templja.

Piratsko območje je posvečeno morskim pustolovščinam, Lego X-treme pa zopet nudi nekaj več adrenalina, enako tudi Kraljestvo kraljev, kjer je zelo obiskan vlakec Fire Dragon.

Otroci stari od 7 - 13 let bodo lahko v sklopu Hyundai Legoland šole vožnje (doplačilo 5 € na osebo) dobili tudi prvo vozniško dovoljenje.

Novost v Legolandu v letu 2023

Letos konec marca so odprli nov del parka in ga poimenovali Lego Mythica, ki je 11. tematsko območje parka, ki vključuje štirinajst modelov mitoloških bitij narejenih iz kar 1,5 milijona kock.

Vrhunec predstavlja Wing Coaster vlakec Maximus, ki na svojem hrbtu popelje potnike na spektakularno vožnjo polno spiralastih zavojev s hitrostjo do 54 km/h in do 17 metrov visoko (min 120 cm visoki otroci in stari vsaj 6 let). Potniki sedijo desno in levo od tirov, medtem ko njihove noge med vožnjo visijo na prostem.

Na novem delu parka je poskrbljeno tudi za adrenalinsko navdušenje mlajših obiskovalcev, ki gredo lahko na Fire & Ice stolp in potem ob spustu z višine 9 metrov občutijo breztežnost.

Na ogled je tudi 5 metrov visok orjaški nebeški lev sestavljen iz 700.000 lego kock, ki tehta kar 3 tone, pes s pavjim perjem, cvetoči nosorog, sova, več metrov visoka morska kača …

V objemu narave: kampiranje v neokrnjeni naravi in zabaviščni ter tematski parki v počitniški deželi Nemčiji

Koristne informacije za obisk zabaviščnega parka Legoland Nemčija

Letos bo Legoland odprt tudi določene dneve v času adventa in božično – novoletnih počitnic, ko bodo park praznično okrasili. V letu 2023 je Legoland odprt:

- 25.3. do 5.11. med 10. in 18. uro, ob koncih tedna, praznikih in v juliju ter avgustu tudi do 19. ure, tri sobote od konca julija do sredine avgusta pa do 22. ure. Park bo zaprt naslednje dni v mesecu maju 7., 9. in 10., v juniju 12., 13. in 14. ter v septembru 12., 13., 18., 19. in 20.
- zimski Legoland bo odprt konec novembra 24., 25 in 26. ter določene dni v decembru 1. - 3., 8. - 10., 15. - 17., 22. - 23. in 26. - 30. ter 2. - 7. januar 2024

Še pomembna informacija, da se vrtiljaki in vlakci znotraj parka se zaprejo 1 uro pred samim zaprtjem parka.

Cene vstopnic za Legoland

Redne cene vstopnic za otroke (3-11 let) so 58 €, za odrasle pa 64 €.

Akcijske cene - priporočamo nakup vstopnic na spletni strani Legoland.de, kjer so nižje cene, so pa tam cene za otroke in odrasle izenačene. Še najbolj ugodne so cene, če opravite nakup za točno določene dneve vsaj teden dni pred prihodom npr. ob začetku sezone so cene vstopnic 39 € na osebo, srednja sezona (april, maj) od 45 - 49 €, v poletnih mesecih pa od 49 do 54 €.

V Lego katalogih se dobi tudi kupon za brezplačno otroško vstopnico, ob nakupu vstopnice po redni ceni za odraslo osebo, vendar pa se ta ponudba ne more kombinirati s spletnim nakupom vstopnic ali pa s ponudbo namestitve, ki vključuje tudi vstopnico.

V objemu narave: kampiranje v neokrnjeni naravi in zabaviščni ter tematski parki v počitniški deželi Nemčiji

Kampiranje in ostale oblike prenočevanja

Legoland Nemčija ima v bližini zabaviščnega parka (10 minut hoje) urejen tudi Legoland Holiday Village, ki vključuje velik kamp, omogoča pa tudi najem lesenih sodov za do 4 osebe, tematskih hišic, lahko pa prespite tudi v piratskem hotelu ali lego gradu. V ceni namestitve so že vključene tudi vstopnice za ogled zabaviščnega parka. Dodatna prednost za goste, ki prespijo v Legolandu je, da imajo ločen vhod v zabaviščni park, tako da se zjutraj izognejo gneči.

Kamp Legoland ima parcele površine 70 – 80 m2, omogočen je priklop na elektriko, vsa potrebna oskrba avtodoma, na voljo so ogrevane sanitarije. Za prenočevanje so zanimivi tudi leseni sodi, kjer so urejena štiri ležišča, dva za odrasli osebi in dva za otroka. Psi v kampu in drugih namestitvah niso dovoljeni.

Ob samem kampu in hotelski vasici je tudi nekaj dodatnih igral npr. mini golf, plezalne vrvi, bowling, za goste kampa omogočajo tudi jutranji nakup pekovskih izdelkov za lažjo pripravo zajtrka, na voljo je več restavracij.

Cene nočitev so odvisne od števila oseb in točnega termina, vključujejo pa tudi vstopnice za 2 dnevni obisk zabaviščnega parka. Preverili smo ceno za 2 odrasli osebi in enega otroka v kampu za prvomajske počitnice z 2 dnevnim vstopom v Legoland je cena od 152 €, za spanje v lesenem sodu za 4 osebe z vključenim zajtrkom in vstopnicami pa od 348 €.

Če pa vstopnice že imate oz. bi šli v Legoland samo za 1 dan, ob tem pa še prespali za eno noč, potem lahko lahko rezervirate parcelo ali drugo namestitev tudi brez vstopnic, samo morate uporabiti to povezavo. Cena nočitve v kampu konec aprila za 2 odrasli osebi in 1 otroka je npr. 48 €

Več o zabaviščnem parku Legoland Nemčija >