Izbrali ste najboljše slovenske kampe, glamping resorte in PZA-je za leto 2020

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zaključuje se kamping sezona, ki je bila precej drugačna od prejšnjih. Če je marca in aprila kazalo, da letos ne bomo kampirali, pa je poletje prineslo zelo dobro sezono. V izboru za Naj kamp Adria ste ljubitelji kampiranja glasovali za kampe, kjer so najbolj uživali.

Zaradi trenutnih razmer podelitve nagrad Naj kamp Adria najboljših kampom ne bo - nagrajenci bodo pa plakete dobili po pošti.

najboljši kampi po Sloveniji

Sezono krojili turistični boni in korona ukrepi

Slovenski kampi se lahko pohvalijo z zelo dobro sezono, saj so predvsem zaradi uvedbe turističnih bonov imeli precej več domačih gostov. Do konca septembra je bilo v kampih ustvarjeno 1,38 milijona nočitev. To je za sicer 28 % manj kot lani, vendar pa smo domači gostje do konca septembra s 841.000 nočitvami presegli lanske rezultate za neverjetnih 61,70 %.

Ob tem je potrebno povedati, da je veliko Slovencev kampiralo tudi na Hrvaškem, kjer smo ustvarili 2 milijona nočitev, kar pa je 30 % manj kot v predhodnem letu.

Na žalost pa je drugi val koronavirusa turizem dobesedno ustavil in vsi skupaj upamo, da se zadeve do konca leta nekako uredijo in da čim bolj normalno vstopimo v kamping sezono 2021.

Rezultati glasovanja za najboljše kampe na Hrvaškem >>

Najboljši slovenski kampi, glamping resorti in postajališča za avtodome

Izbor Naj kamp Adria poteka pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom, ki je največji proizvajalec mobilnih hišic in glamping šotorov v regiji. Obiskovalci spletne strani Avtokampi.si so lahko od julija  glasovali za najbolje kamping lokacije.

Zmagovalci med večjimi kampi

V Sloveniji imamo le 20 večjih kampov, ki sprejmejo lahko več kot 500 gostov. Največje število glasov so osvojili trije gorenjski kampi.

Prvo mesto v sezoni 2020 gre v kamp Bled, ki je goste navdušil z urejenostjo, modernimi sanitarijami in lego v neposredni bližini Blejskega jezera.

Na drugem mestu je letos junija odprt kamp River Camping Bled v Lescah, ki je lepo dopolnil ponudbo z bazenom, urejenim kolesarskih parkom in atraktivnim otroškim igriščem.  Še bolj pomembna pa je zmaga v kategoriji mobilnih hišic, kjer je River kamp Bled premagal tudi uveljavljene kampe kot so Straško, Lanterna, Krk premium in Aminess Maravea. Čestitke za izvrstno izpeljan projekt in se že veselimo novosti.

Kamp Šobec je osvojil tretje mesto med večjimi domačimi kampi. Letos so v kampu prenovili sanitarni objekt, uredili kolesarnico in tuš za pse, za naslednje leto pa že poteka prenova recepcije.

Skupna razvrstitev najboljših petih večjih kampov:

1. Kamp Bled

2. River Camping Bled

3. Kamp Šobec

4. Kamp Menina

5. Kamp Danica

Najboljši manjši slovenski kampi

Kar 80% vseh domačih kampov sodi med manjše, zato je konkurenca tukaj najmočnejša.

Najboljši manjši kamp za leto 2020 je kamp Koren iz Kobarida. V zadnjih letih so lepo dopolnili ponudbo z najemom lesenih apartmajskih in glamping hišic, prenovili sanitarije, uredili parcele za avtodome in dopolnili gostinsko ponudbo.

Na drugem mestu je kamp Polje iz bližine Dolenjskih Toplic. Gre za manjši kamp, ki je odprt čez celo leto in ob urejenih parcelah nudi tudi manjše šotorišče.

Tretje mesto gre v Vipavsko dolino, kjer so v kraju Malovše letos junija odprli nov kamp DavidPohvala za mlado ekipo, ki se ni ustrašila gospodarske krize, in je uspešno nadaljevala začrtano pot. Gostje pohvalijo urejenost in prijaznost osebja. 

Skupna razvrstitev najboljših petih manjših kampov:

1. Kamp Koren

2. Kamp Polje

3. Kamp David

4. Kamp Kolpa

5. Kamp Bela krajina – Podzemelj

Najboljši glamping resorti

Glamping je v turistični ponudbi prisoten že več kot 10 let, ko so se pojavili prvi moderni šotori in lesene hišice. V Sloveniji so bile glamping namestitve letos še posebej priljubljene zaradi možnosti plačila s turističnimi boni.

Največ glasov obiskovalcev je prejel Glamping Garden Village Bled, ki navdušuje z odlično ponudbo lesenih hišic na drevesu in glamping šotorov za družine in pare. Celotno ponudbo razvajanja dopolnjujejo v restavraciji, kjer pripravljajo sezonsko obarvane menije.

Drugo mesto je pripadlo Glamping Chateau Ramšak, kjer gre za kombinacijo glamping šotorov in vinske ponudbe, na tretjem pa Glamping Olimia Adria Village, ki je urejen v sklopu Term Olimia.

Skupna razvrstitev petih najboljših glamping resortov:

1. Glamping Garden Village Bled

2. Glamping Chateau Ramšak

3. Glamping Olimia Adria Village

4. Glamping Bioterme

5. Glamping Bloško jezero

Najboljša postajališča za avtodome po Sloveniji

Postajališča za avtodome ali krajše kar PZA so priljubljene lokacije za lastnike avtodomov, ki omogočajo krajši oddih, postanek na potovanju in oskrbo avtodoma. Konkurenca je vsako leto močnejša, saj številne občine odpirajo nova postajališča.

PZA Rogla je zaradi urejenosti in odlične lege letos dobil največ glasov. Pozimi omogoča radosti na snegu, poleti pa je izhodišče za pohode in kolesarske izlete ter obisk lesene Poti med krošnjami.

PZA Koper je na drugem mestu in je eden najbolj obiskanih postajališč pri nas, ki privablja avtodomarje na poti na ali z morja.

Na tretjem je preurejeno postajališče za avtodome v Kostanjevica na Krki, kjer je odlična lokacija za ogled kraja in športne aktivnosti na reki ter ob njej.

Skupna razvrstitev najboljših petih postajališč za avtodome:

1. PZA Rogla

2. PZA Koper

3. PZA Kostanjevica na Krki

4. PZA Planica

5. PZA Bukovniško jezero