Kamp Stobreč - odličen kamp ob robu Splita, ki se ponaša s številnimi nagradami

Datum objave
Kategorija
Statistika

Split je dalmatinska prestolnica, ki ga nogometni navdušenci poznajo po Hajduku, turisti po Dioklecijanovi palači in starem delu mesta, kampisti pa po odličnem kampu Stobreč. Urejen na polotočku ob robu mesta in prodnate plaže, kjer imajo tudi urejen wellness in restavracijo. Letos je kamp zaradi urejenosti in dodatne ponudbe dobil naziv ADAC Superplatz ter nagrado ACSI za kamp, ki je najbolje prijazen do kužkov.

Kamp Stobreč je že 18 let urejen ob južnem delu Splita, kjer gostom čez celo leto omogoča kampiranje na lepo urejenih parcelah in najem mobilnih hišic. Je edini kamp v Splitu!

Če je bil prej ta del mesta slabo urejen, je sedaj zelena oaza z raznolikimi drevesi, ki nudijo dobro senco parcelam, na delu, kjer so mobilne hišice pa so borovci.

Center Splita je hitro dostopen kar z mestnim avtobusom, lahko pa se v mesto odpeljete tudi s kolesom (9 km), pot pa poteka skozi naselja Žnjan in Bačvice. Kamp je zanimivo izhodišče tudi za izlet na otok Brač ali pa za ogled hribov v zaledju Splita.

Vsako leto pripravijo kakšno novost - letos so stare mobilne hišice zamenjali z novimi, predhodno pa so dodatno uredili kamp parcele, prenovili restavracijo, zgradili trgovino, recepcijo ter wellness center z zunanjimi bazeni.

Zaradi urejenosti in odlične dodatne ponudbe je kamp s strani nemškega avtokluba ADAC prejel naziv Superplatz kamp, kar ga uvršča med 190 najboljših kampov v Evropi. Nizozemski ACSI pa je kamp Stobreč ocenil kot najbolj "Dog-friendly" na Hrvaškem.

Levi del kampa je urejen v parcelah, zadnji del in tudi manjši del pri restavraciji pa tudi kot neparceliran za šotoriste. Vse parcele imajo elektriko in vodo, nekatere tudi odtok in so površine od 80 do 120 m2. Sence je dovolj, urejeni so trije sanitarni objekti, na voljo je poseben prostor za oskrbo počitniških vozil.

Za otroke imajo urejena otroška igrala, v počitniških terminih pa pripravijo tudi animacijo. Na desni strani kampa je tudi nekaj športnih igrišč npr. za nogomet in košarko, omogočajo najem SUP desk in kajakov, poleti v kampu deluje potapljaški center.

Plaža v kampu Stobreč je kombinacija peščene in prodnata, predvsem desni del plaže je zelo lepo urejen s senčniki, na plaži so tudi tuši, nad samo plažo pa je lokal.

Ob levi strani kampa v morje priteče reka Žrnovnica, tako da je tam v zalivu več mulja, kar pa ne pomeni, da je morje umazano.

V kampu je odlično poskrbljeno tudi za kužke, saj imajo urejeno pasjo plažo, na voljo je tudi tuš za pse in nekaj igral.

Najem mobilne hišice v kampu Stobreč

Mobilne hišice v kampu Strobreč so postavljene takoj desno od vhoda v kamp, tako da so malce ločene od preostalega kampa.

Lokacija je tik nad najlepšim delom plaže, so pa hišice zelo raznolike in na voljo so manjše hišice za 2 osebi z eno spalnico, za 4 osebe z dvema spalnicama in za 6 oseb s tremi spalnicami.

Letos so postavili tudi nove mobilne hišice tipa Lovely, ki so površine 24 in 30 m2 in so namenjene 2+1 osebi.

Vse hiške imajo svojo kuhinjo, kopalnico, teraso, ob doplačilu pa so dovoljeni tudi kužki. Dodatno sta na voljo tudi dve mobilnih hišic, katerih tloris ter dostop je prilagojen invalidnim osebam.

Ker je kamp Stobreč odprt čez celo leto, je dobrodošla dodatna ponudba tudi wellness s savnami, jacuzzijem, masažami in prostorom za sproščanje, na voljo je tudi fitnes.

Ob wellnessu so na voljo tudi zunanji bazeni, ki so glede na vreme odprti od sredine maja do začetka oktobra, dodatno pa imajo tudi nekaj vodnih igral za otroke, manjši tobogan in zunanji jacuzzi.

V bližini plaže je tudi prenovljena restavracija & picerija Horus z veliko teraso.

Akcijska ponudba kampiranja

Avtokampi kamping kartica v kampu Stobreč omogoča posebno ceno kampiranja - 27 €, ki vključuje 2 osebi, psa in parcelo z elektriko in vodo v coni B ali C. Akcija velja pa v terminih 1.1. – 30.6. & 1.9. – 31.12.

V zimskih terminih 1.1. - 10.3. & 20.10. - 31.12. nudijo posebno ceno kampiranja za 2 osebi in psa na parceli B in C, vendar morate bivati min. 3 noči. Cena akcijskega kampiranja je 23 €.

Več informacij o ponudbi kampa Stobreč lahko najdete na www.campingsplit.com