Kamp Cavallino vabi na peščene plaže v bližini Benetk

Datum objave
Kategorija
Statistika

Polotok Cavallino je znano turistično središče pred Benetkami, ki na 15 kilometrih peščenih plaž nudi veliko odličnih kampov. Med najboljše kampe v Italiji sodi tudi kamp Cavallino Village - Baia Holiday, ki se lahko pohvali tudi z nagrado ADAC Superplatz. Kamp bo odprt tudi za krompirjeve počitnice!

Odličen kamp za družine in lastnike psov

Kamp Cavallino je običajno odprt od aprila do začetka oktobra, letos pa so se odločili podaljšati sezono do 6. novembra.

Kamp leži ob dolgi peščeni plaži, kjer se morje počasi spušča, tako da je zelo primerno za majhne otroke, ki se radi igrajo s peskom in mivko, na plaži pa je vedno tudi veliko školjk. Lokacija kampa je zanimiva tudi za izlet z ladjico v Benetke.

Kamp Cavallino sodi v skupino kampov Baia Holiday, ki ima kampe tudi v bližini Trsta, na Sardiniji, v Franciji, Španiji in na Lošinju na Hrvaškem.

Gostom je na voljo nekaj manj kot 500 kamping parcel opremljenih z elektriko in vodo ter okoli 400 mobilnih hišic za 2, 4 ali 6 oseb. Dodatno nudijo še nekaj glamping šotorov za 4 - 6 oseb, omogočajo pa tudi najem apartmajev in bungalovov.

V sklopu kampa imajo tudi otroška igrala, notranjo igralnico, športni center z igrišči za odbojko na mivki, nogomet, tenis, mini golf in velik bazenski kompleks z zunanjimi bazeni, tobogani in masažnimi bazeni, ki je običjano odprt od sredine maja do konca septembra.

V letu 2021 so odprli moderno urejen wellness center z notranjim bazenom z ogrevano vodo, jacuzziji, savnami in masažami, ki pa je namenjen le odraslim osebam. Cena vstopa do bazena in savn npr. za 2 uri je 15 €, za cel dan pa 19 € na osebo.

Kamp Cavallino je zelo priljubljen tudi pri lastnikih psov, saj imajo za njih urejene tuše, dovoljeni so tudi v mobilnih hišicah, pred kampom pa je označena pasja plaža, kar je v Italiji kar redkost.

Akcija na Avtokampi kamping kartico

V kampu Cavallino gostom z Avtokampi kamping kartico sicer nudijo 15% popust na kampiranje na osnovnih parcelah Premium v primeru min. 3 nočitev, vendar pa ta akcija traja samo znotraj nizke sezone (1.4. - 27.5. & 12.6. - 27.6. & 10.9. - 7.10.), tako da so nam sporočili, da za krompirjeve počitnice dodatnega popusta na morejo odobriti.

Preverili smo redne cene kampiranja 2 oseb na osnovni parceli z elektriko za krompirjeve počitnice, ki so od 45 € naprej. otrok 3 - 12 let doplača še 6 €.

Cene najema mobilnih hišic za 4 osebe so v tem terminu od 80 € na noč.

Za vse goste, ki bodo med krompirjevimi počitnicami v kampu ostali min. 7 dni nudijo 1 x gratis vstop v wellness Panta Rey!

Sprehodi, tek, kolesarjenje, Benetke...

V kampu Cavallino imajo tudi dobro gostinsko ponudbo, saj je na voljo restavracija, picerija in slaščičarna z odličnim sladoledom. Za vse, ki ne bi radi kuhali, nudijo tudi polpenzion ali polni penzion v njihovi restavraciji.

Kampiranje v Cavallinu pa je zanimivo tudi izven poletne sezone, saj nudi veliko možnosti sprehodov ob morju in kolesarjenja po urejeni kolesarski poti. V bližini kampa je laguna, kjer živi več kot 200 vrst ptic, zato ne pozabite vzeti s seboj daljnogleda, ker z nekaj sreče boste lahko videli tudi plamence oz. flaminge. Prebivalci pravijo, da je največ možnosti za ogled v okolici kraja Lio Piccolo. Do lagune pelje več kolesarskih poti, najem koles omogočajo tudi v kampu.

Počitnice v kampu Cavallino pa lahko izkoristite tudi za izlet in ogled Benetk. Iz pristanišča Punta Sabbioni (6 km od kampa - avtobusna postaja tik pred kampom) večkrat dnevno vozi ladjica / vaporetto (linija 14 in 15, čas vožnje cca 40 minut, cena v eno smer 9,50 € na osebo) do centra Benetk. Od postaje San Zaccaria Pietà je potem samo 5 minut hoje do trga in cerkve Sv. Marka. Če bo kakšen dan še prostm, pa priporočamo tudi izlet z ladjico na otok Murano, ki je znan po steklarskih izdelkih, in otok Burano znan po barvitih hiškah in čipkarstvu.

V bližini kampa je tudi sistem utrdb "Via dei Forti" večinoma zgrajenih v začetku 20. stoletja, ki so varovala Benetke pred vojaškimi napadi. V eni od utrdb je sedaj urejen muzej. Več informacij >>

Več informacij o kampu Cavallino pri Benetkah kampiranju, najemu mobilnih hišic in glamping šotorov dobite na - www.campingcavallino.com >>