Italijanska smučišča ostajajo zaprta do 5. marca

Datum objave
Kategorija
Statistika

Italijanska vlada je samo 12 ur pred privedenim odprtjem smučišč v nekaterih regijah sporočila, da bodo morala biti smučišča v Italiji zaprta vsaj še do 5. marca

V Italiji so letošnjo zimo že nekajkrat prestavili odpiranje smučišč in še konec prejšnjega tedna so v regijah, kjer imajo dobro epidemiološko sliko: Furlanija – Julijska krajina, Benečija, Lombardija, Aosta in Piemont, zatrjevali, da se bo sezona začela 15. februarja oz. kakšen dan kasneje.

V nedeljo, 14. februarja, pa je italijanska vlada v večernih urah sporočila, da bodo morala smučišča v Italiji ostati zaprta vsaj do 5. marca. Tako se je odločil italijanski minister za zdravje, ki se je odločil, da smučišča še naprej ostajajo odprta samo za tekmovalce, ne pa tudi za rekreativne smučarje. Vzrok za takšno odločitev naj bi bil v razširjeni angleški različici nevarnega koronavirusa.

V Furlaniji in Julijski krajini, kjer imajo tudi pri slovenskih smučarjih zelo priljubljena smučišča Višarje – Trbiž, Sella Nevea, Forni di Sopra, Zoncolan, Piancavallo in Sappada, so nameraval smučišča odpreti v petek, 19. februarja. Žal pa bodo morala po zadnji odločitvi vlade ostati zaprta do začetka marca oz. verjetno se niti ne bodo odpirala v letošnji smučarski sezoni.

Smučišča so ogorčena, saj je bila informacija o prepovedi obratovanja podana v nedeljo ob 19.30 uri. Številna so vložila velika sredstva v ponovno odprtje in sedaj se sprašujejo, kdo jim bo vse to povrnil.