Kampiranje na Rabu, otoku številnih peščenih plaž

Publication date
Category
Statistics

Otok Rab kampistom ponuja dva večja in dva manjša kampa ter številne lepe peščene in mivkaste plaže. Ogledali smo si kampe San Marino, Padova 3, Lando Resort in ekološki kamp Zidine.

Otok Rab se lahko pohvali z dvema večjima in dvema manjšima kampoma, od katerih je eden zelo ekološko usmerjen. Rab je z novo trajektno povezavo Jadrolinije, ki vas iz pristanišča Valbiska na otoku Krku do kraja kampiranje Rab - kamp San Marino - Avtokampi.siLopar na Rabu pripelje v slabi uri in pol, postal še bolj dostopen vsem turistom, ki si želijo lepe narave, peščenih plaž in zanimivih tradicionalnih prireditev. Predstavljamo štiri kampe na otoku Rab.

Kamp San Marino v kraju Lopar je največji kamp na Rabu, ki je odprt od konca marca do konca septembra in lahko sprejme do 3.500 gostov. Prepoznavni znak tega kampa je mivkasta plaža, poimenovana tudi Rajska plaža, kjer neizmerno uživajo otroci. Ti se igrajo, izdelujejo peščene gradove in se kopajo v nizki in običajno izredno topli vodi. Na plaži omogočajo tudi številne vodne športne, najem čolnov, skuterjev ali pa vožnjo po toboganih.

Kamp San Marino omogoča kampiranje na urejenih parcelah, ob robu kampa imajo tudi 80 mobilnih hišic namenjenih najemu (za 4+2 in 6+2 osebi) , na novo pa so v objektu recepcije v modernem stilu uredili tudi sobe in suito, ki jih lahko najamete in v njih preživite udobne počitnice. V kampu deluje tudi wellness center s savnami in masažnim salonom. Ker je kamp kampiranje Rab - kamp Padova 3 - Avtokampi.siSan Marino namenjen predvsem družinam z otroki, so uredili tudi veliko otroško igrišče z leseno ladjo, veliko igralnico, kjer vsak dan poteka organizirana animacija in prireditveni prostor, kjer otroci ob večerih zaplešejo in zapojejo pesmice, ki so se jih naučili v okviru animacije.

Kamp Padova 3 je edini kamp v bližini mesta Rab, do katerega je pol ure hoje ob morju. Gre za srednje velik kamp, ki se lahko pohvali s prenovljenimi sanitarijami in urejenimi parcelami. Na voljo so parcele z elektriko in vodo, nekaj parcel pa je izredno velikih, tako da lahko sprejmejo tudi največje avtodome. V polovici kampa Padova 3 mediteranska drevesa dajejo dobro senco, parcele tik ob morju in peščenem zalivu pa imajo bolj sončno lego. V kampu omogočajo tudi najem mobilnih hišic in v ponudbi imajo manjše mobilne hišice za 2 osebi ali večje za 4 oz. 6 oseb. Tudi v kampu Padova 3 so lani postavili veliko otroško igrišče z leseno ladjo in številnimi igrali.

Poleg družin se za počitnice v kampu Padova 3 odločijo tudi vsi tisti, ki si želijo ogledati mesto Rab in številne prireditve, ki v poletnih mesecih potekajo. Najpomembnejša je Rabska fjera, ki se odvija 25., 26. in 27. julija, ko se celotno mesto preseli nekaj stoletij nazaj in turistom pokažejo, kako se je takrat živelo na Rabu. Letošnja novost v kampu San Marino in Padova 3 je brezplačen dostop do interneta, v terminu 4. do 25. junija 2016 pa omogočajo posebne popuste pri najemu mobilnih hišic - bivate 7, plačate 6 & 14=12 & 21=18.

Če boste v mestu Rab nadaljevali vožnjo proti kraju Kampor, boste v samem zalivu z mivkasto plažo prišli do vrhunsko opremljenega mini kampa Lando Resort, ki je bil odprt v letu 2013. Kamp ima 13 parcel namenjenih kampiranju in 11 velikih mobilnih hišic s površino kar 50 m2 in dodatno zunanjo teraso. Gostom je v Lando Resortu na voljo tudi skupna kuhinja z žarom, hladilniki in mizami, sanitarni objekt, tik ob plaži pa sta urejena tudi lokal ter restavracija.

Na Rabu pa imajo tudi ekološko - robinzonski kamp Zidine, ki leži na samem severu otoka, približno 2 km od kraja Lopar. V kampu sicer ne omogočajo klasičnega kampiranja, saj že imajo postavljene šotore in lesene bungalove, lani pa so v skalah tik nad morjem uredili tudi majhno hiško imenovano zemunica. Kamp Zidine lahko sprejme do 100 oseb, gostom pa je na voljo skupna kuhinja, sanitarni objekt in številne samotne plaže. Velika večina gostov v kampu Zidine prihaja iz Slovenije, vsi pa so veliki ljubitelji neokrnjene narave in mirnih kamping počitnic.

kampiranje Rab - kamp Lando Resort - Avtokampi.sikampiranje Rab - kamp Zidine - Avtokampi.si