Znani najboljši slovenski kampi za leto 2010

Datum objave
Kategorija
Statistika

Turistična zveza Slovenije je v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila nagrade za najboljše slovenske kampe za leto 2010. Poleg tega so za urejenost nagradili številne turistične in zdraviliške kraje, turistične kmetije, hostle ter tudi šole, vrtce, vojašnice in bencinske servise.

Turistična zveza Slovenije je v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila nagrade za najboljše slovenske kampe za leto 2010. Poleg tega so za urejenost nagradili številneslika.asp?slika=3577 turistične in zdraviliške kraje, turistične kmetije, hostle ter tudi šole, vrtce, vojašnice in bencinske servise.

Zaključna prireditev je potekala 8. oktobra v Celju, kjer je častni pokrovitelj projekta predsednik države dr. Danilo Türk opozoril na bogato tradicijo, ki jo je treba nadaljevati, in zato mora za urejeno okolje prispevati prav vsak od nas. Pri tem potrebujemo tudi spodbudo in vodstvo TZS, da bo v prihodnosti življenje naših zanamcev v lepšem in ohranjenem okolju bolj človeško.

Urejeno in gostoljubno okolje je eden od pogojev za uspešen razvoj turizma, kar je tudi sporočilo celotne prireditve, ki je po Sloveniji potekala skozi celo leto.

Ocenjevalna komisija je slovenske kampe razdelila v tri kategorije in med njimi izbrala po tri najboljše., ki gostom omogočajo visoko kvaliteto kampiranja. Pri ocenjevanju so upoštevali več kriterijev s katerimi so poizkušali zajeti celotno delovanje kampa. Tako so upoštevali lego in izgled kampa, urejenost parcel, parkirišč, recepcije, sanitarij in ostale infrastrukture, prilagojenost opreme invalidom, prilagojenost kampa avtodomom, gostoljubnost osebja, organiziranost trgovinske in gostinske ponudbe ter ponudbo športnih objektov, otroških igrišč in animacije.slika.asp?slika=3503

Tako so nagrade za leto 2010 prejeli naslednji slovenski kampi:

Kategorija večji slovenski kampi:
1.    Kamp Bled  
2.    Kamp Šobec - Lesce
3.    Kamp Ljubljana Resort

Kategorija srednji slovenski kampi:
1.    Kamp Terme Ptuj
2.    Kamp Terme Čatež
3.    Kamp Danica – Bohinjska Bistricakamp kekec turistična zveza slovenije

Kategorija manjši slovenski kampi:
1.    Kamp Lazar - Trnovo ob Soči
2.    Kamp Kamne, Dovje - Mojstrana
3.    Kamp Kekec - Maribor