Kamp Lovšin vabi v Belo krajino na 40. Vinsko vigred

Datum objave
Kategorija
Statistika
4534 ogledov

Vikend med 20 in 22. majem si rezervirajte za največji vinski festival v Sloveniji. V Metliki bo potekala že 40. Vinska vigred. V kampu Lovšin so pripravili posebno ponudbo in akcijo vikend ceno kampiranja - 20 € za 2 osebi in parcelo z elektriko.

Vinska vigred 2022

Bela krajina po dveh letih premora težko pričakuje letošnjo Vinsko vigred, saj to prireditev obišče več kot dvajset tisoč obiskovalcev. Od petka do nedelje bo po trgih Metlike zadišalo po belokranjskih dobrotah, lahko pa boste poizkusili tudi najboljša belokranjska vina.

Novost letošnje Vinske vigredi je enotna predstavitev 15ih vinarjev iz Bele krajine na Mestnem trgu v Metliki. Celotno dogajanje se bo pričelo že v petek popoldne, ko bo tudi svečana otvoritev, nastopi glasbenikov in plesalcev ter pričetek degustacije vin. Na otvoritvi bodo podelili šampione vin, priznanja za najboljšo belokranjsko pogačo in kronali novo kraljico metliške črnine, Evo Štefanič.

Na Vinski vigredi se lahko udeležite tudi delavnice peke belokranjske pogače, ki bo potekala v petek po 17. uri in v soboto po 12. uri. V soboto dopoldne bo potekal Urbanov tek, popoldne pa nastopi glasbenikov, folklornih skušin in večerna zabava s skupino Abba Mia.

V nedeljo dopoldne bo potekal vigredni pohod po Urbanovi poti s postojankami, sledi druženje s šampioni vinske vigredi in belokranjsko pogačo v Hiši dobrot Bele krajine.

Kamp Lovšin - Metlika

V kampu Lovšin, ki je od centra dogajanja oddaljen le 2 km oz. 20 minut peš, in je urejen na nabrežju reke Kolpe, so pripravili posebno ponudbo za imetnike Avtokampi kartice:

> cena kampiranja (šotor, prikolica, avtodom) za 2 osebi z vključeno parcelo in elektriko je za čas Vinske vigredi samo 20 € na noč.

Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno, od 7 – 14 let pa plačajo 8 €.

V kampu so v zadnjih letih prenovili sanitarije, uredili nov prostor ob Kolpi za avtodome in počitniške prikolice, omogočajo pa tudi najem dveh glamping šotorov.

Več o kampu Lovšin > www.lovsin.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
4534 ogledov