Prideš za veliko noč uživat v kampe na otok Krk?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Krk je zelo priljubljen pri ljubiteljih kampiranja in za veliko noč bo tam odprtih že kar nekaj kampov, pripravili pa so tudi pestro praznično ponudbo. Preverili smo programe v krajih Omišalj, Njivice, Krk in Baška, kjer tudi imamo odprte kampe, ki nudijo ugodne cene kampiranja. Opozarjamo še na kolesarski dogodek Bike Story Krk, ki bo potekal sredi aprila.

Velika noč Omišalj & Njivice

Omišalj in Njivice vabita goste s prazničnim programom, odprta pa sta tudi oba kampa – kamp Omišalj in kamp Aminess Atea Resort Njivice, tako da lahko pridete z apodaljšan vikend. Prostora je za vse dovolj, tako da rezervacije niso potrebne.

V Omišlju bo v soboto, 8.4. ob 10. uri potekal voden pohod »Vremeski stroj«, ki bo potekal na relaciji Omišalj - Pesja - Mirine Fulfinum - Fortičina – Omišalj. Udeleženci bodo dobili več informacij o zgodovini kraja in življenju nekoč – zborna točka je trg Prikešte v centru Omišlja.

V nedeljo, 9.4. bo ob 10.30 uri velikonočna maša v cerkvah v Omišlju in Njivicah, nato druženje in podelitev prazničnega kruha – pinci. Zvečer ob 20h v župnijski cerkvi v Omišlju sakralni koncert Ariane Kraljić in Luke Španjića.

V kampu Omišalj bo od petka do ponedeljka potekala praznična animacija z barvanjem pirhov, spuščanjem zmajev, iskanjem velikonočnega zajca, poslikavo obrazov, večerni mini disco...

V ponedeljek, 10.4., on 11.30 velikonočni zajtrk na trgu v Omišlju in Njivicah ter nastop skupin kulturnega društva. OB 19h sakralni koncert v župnijski cerkvi v Njivicah. Nastopajo Slavko Sekulić, Vanja Zeličić in Igor Vlajnić.

Ponudba kampov

Kamp Omišalj – kampiranje z Avtokampi kartico za 2 osebi že od 23 €, najem mobilne hišice za 4 osebe za veliko noč od 72 €

Kamp Aminess Atea resort, Njivice – kampiranje z avtokampi kartico za 2 osebi od 23 €, najem mobilne hišice za 4 osebe od 70 € na noč.

Prazniki v mestu Krk

V mestu Krk je že vse pripravljeno za veliko noč, ko bodo imeli kar nekaj zanimivih dogodkov, glasbenih nastopov klap in mestnega orkestra, lokacija nudi veliko kolesarskih poti, odprta pa sta tudi kampa Ježevac in Bor.

Sobota, 8.4., ob 18. uri brezplačen voden ogled starega dela mesta Krk »Od krša do zlata« - vodi Slavica Peričić. Zborno mesto Trg krčkih glagoljaša (pri šoli in cerkvi na vrhu mesta). Pohod traja okoli 2 uri, prijava je zaradi omejenega števila udeležencev obvezna na mail - tic@tz-krk.hr

V nedeljo, 9.4., bo po velikonočni maši ob 11.30 praznično dogajanje na trgu Vela placa (pri glavni lekarni, 100 m od morja), kjer bodo podelili praznične pince, hkrati pa bo tudi nastop klape Vinčace

Ponedeljek 10.4., ob 18. uri na trgu Vela placa koncert mestnega orkestra Krk.

Ponudba kampiranja in najema mobilnih hišic

Kamp Ježevac Premium - odličen kamp z lokacijo tik ob mestu omogoča kampiranje 2 oseb že za 23 € (Avtokampi kartica), cena najema mobilne hišice za 4 osebe od 82 €

Kamp Bor, Krk - urejen kamp nad mestom Krk, tako da ni ob morju, ima pa lep pogled na mesto. Cena kampiranja za 2 osebi od 21 €, ki velja na Avtokampi kartico.

Baška vabi na aktivno veliko noč

Baška je znana po številnih možnostih aktivnega turizma, spomladi pa je zaradi prijetnih temperatur najbolj priljubljeno pohodništvo in kolesarjenje, številni pa se radi odpravijo nabirat šparglje. V času velikonočnih praznikov je v Baški odprt kamp Mali - cena kampiranja za 2 osebi od 20 €. Kamp Baška pa se odpira šele 27. aprila.

Sobota, 8.4.

Ob 10h pripravili iskanje družinsko zaklada in velikonočnega zajca – lokacija pred hotelom Heritage Forza. Igra je namenjena družinam (vsaj 1 odrasla oseba i 1 otrok bosta morala biti v ekipi, skupno je lahko do pet članov), ki bodo iskale kontrolne točke pop Baški, kjer bodo ekipe dobile vprašanja in naloge. Obvezna predhodna prijava na spletu

Ob 12.30 velikonočna velika fritaja s šparglji – gastronomska prireditev, lokacija pred gostilno Bag v centru Baške.

Nedelja, 9.4.

10.30 velikonočna maša v župnijski cerkvi v Baški

11.30 folklorni nastop KD »Šoto« in razdelitev prazničnih pinc – lokacija pred cerkvijo

Ponedeljek, 10.4.

18.45 velikonočni koncert pevskega zbora Zvon iz Dobrinja – lokacija župnijska cerkev

Bike Story Krk - 15. in 16. april

Opomnik na kolesarjenje po Baški, Punatu in Krku, ki bo potekalo 15. in 16. aprila.

Sobota je namenjena boljšim kolesarjem, ki bodo uživali v prekrasnih razgledih, ki jih nudi mesečev plato nad Baško. Kolesarska trasa je dolga 38 km, težavnost 3/5 in je primerna za boljše kolesarje oz. za električna kolesa.

Nedelja je namenjena dobrim rekreativnim kolesarjem (tudi za otroke cca nad 10 let, ki so navajeni kolesarjenja), ki jih bo pot vodila iz Punata do mesta Krk in po okoliških vaseh nazaj v Punat. Kolesarska trasa je dolga 36 km, težavnost 3/5.

Oba dneva bo poskrbljeno za vodeno kolesarjenje z degustacijo lokalnih proizvodov. Obvezna prijava- več informacij o kolesarski prireditvi Bike Story krk 2023. Več informacij >