Valamar vabi na kampiranje v Labin, Baško in Dubrovnik

Datum objave
Kategorija
Statistika

Valamar je eno najbolj znanih turističnih podjetij v regiji, ki ima kampe tako v Istri kot tudi na Kvarnerju in v Dalmaciji. Predstavljamo tri raznolike lokacije, ki jih priporočamo za letošnji obisk - kamp Tunarica pri Labinu, FKK kamp Bunculuka v Baški na Krku in kamp Solitudo v Dubrovniku. V vseh kampih tudi v glavni sezoni nudijo popust na Avtokampi kartico.

Valamar – Camping Adriatic ob hrvaški obali upravlja kar 15 kampov, med katerimi so zagotovo najbolj znani kampi Lanterna Premium in FKK kamp Solaris pri Poreču, kamp Istra Premium v Funtani, kampa Krk Premium in kamp Ježevac na otoku Krk ter kamp Padova na Rabu.

Valamar bo tudi letos poskrbel za popolne poletne kamping počitnice. Odločite se lahko za njihove »premium« kampe, kjer ne manjka zabave in animacije za otroke, imajo pa tudi nekaj bolj naravnih kampov.

V vseh njihovih kampih nudijo dodaten popust na našo Avtokampi kartico - 7.5 % popust na kampiranje (osebe + parcela) na vseh tipih parcel v terminih do 30.6. in od 22.8. do zaprtja kampov, v glavni sezoni med 1.7. in 21.8. pa je popust 5 % na kampiranje (osebe+ parcela).

Predstavljamo vam tri raznolike Valamarjeve kampe:

Kamp Tunarica - Labin

Kamp Tunarica leži v bližini Labina, na vzhodni obali Istre. Gre za »pure nature« kamp, kjer bodo uživali vsi tisti, ki imate radi neokrnjeno naravo, kampe brez dodatnih animacij, mobilnih hišic, bazenov …

Za Istro dokaj majhen kamp z zelo dobro senco hrastovih dreves, ob morju pa ima nekaj parcel tudi borovce. Lokacija je nekoliko odmaknjena od večjih mest, tako da je res mir.

Zanimiv kamp tudi za imetnike čolnov, saj se v zalivu da dobiti tudi privez. V kampu so dobrodošli kužki, ki imajo svoj del plaže. Ta je urejena v zalivu in je kombinacija peska ter proda. Če pa se boste malce sprehodili, boste prišli na odprti del polotoka s pogledom na otok Cres, kjer pa je skalnata plaža in izredno čisto morje.

V kampu je manjše otroško igrišče, manjša trgovina in restavracija, omogočajo najem SUP desk in kajakov, tako da se lahko odpravite tudi na kakšen izlet bo zalivu.

FKK kamp Bunculuka – Baška, otok Krk

Naturistični kamp Bunculuka v Baški na otoku Krku sodi med tiste, ki imajo najlepšo prodnato plažo.

Raj za vse ljubitelje mirnih počitnic in lepe narave. Kampirate lahko na terasastih parcelah, za šotoriste imajo tudi neparceliran del pod borovci ali pa se odločite za najem mobilne hišice s pogledom na morje.

Na osrednji plaži je restavracija z lepo urejeno teraso in pogledom na morje, ob njej pa so tudi športna igrišča in otroška igrala.

Do centra Baške pridete po urejeni obmorski poti, lahko pa se odločite tudi za pohodniški izlet do samotnih plaž, urejene so številne poti za gorsko kolesarjenje, plezanje, v bližini je tudi jeklenica zipline Krk.

Kampiranje v Dubrovniku

Kamp Solitudo je edini kamp v samem Dubrovniku. Urejen je v delu mesta Babin Kuk, 4 km severno od starega dela mesta, kjer je tudi večina hotelov. Do mesta se sicer lahko zapeljete tudi s kolesom, bolj pa priporočamo uporabo mestnega avtobusa, ki ima postajo v bližini kampa.

Gre za srednje velik kamp, ki ima 400 dokaj senčnih parcel in tudi možnostjo najema nekaj mobilnih hišic za 2 ali 4 osebe. V kampu je na voljo prostor za oskrbo avtodomov, na voljo sta dva lepo urejena sanitarna objekta.

Prodnata plaža je od kampa oddaljena 300m, so pa v poletnih mesecih gostom kampa Solitudo brezplačno na voljo tudi bazeni sosednjega hotela, ki so urejeni nad samo plažo.

Dobra lokacijam za ogled starega mestnega jedra Dubrovnika z znanim obzidjem, če pa boste imeli čas se lahko z gondolo zapeljete na 415 metrov visok hrib Srđ nad Dubrovnikom, od koder boste imeli prekrasen pogled na mesto in otoke v bližini.

Več informacij in rezervacije parcel ter mobilnih hišic v Valamarjevih kampih lahko enostavno opravite na > www.camping-adriatic.com