V torek 3.7. bo odpro novo trajektno pristanišče za otok Rab

Datum objave
Kategorija
Statistika

Po dolgih letih priprav in gradnje bodo v torek v Stinici odprli novo trajektno pristanišče za otok Rab.

Po številnih letih priprav in gradnje bodo v torek, 3.7.2012, odprli novo trajektno pristanišče v Stinici, od koder bo sedaj vozil trajekt na otok Rab. Trajektno pristanišče v Stinici je urejeno le dober kilometer severno od starega pristanišča v Jablancu.trajekt Stinica

Trajekt na otok Rab bo tudi po novem vozil po starem voznem redu, ki je veljal za relacijo Jablanac - Mišnjak. Vozni red za vse hrvaške trajekte dobite na povezavi: trajekti Hrvaška.

Svečana otvoritev pristanišča bo potekala v torek ob 11. uri, prvi trajekt pa bo iz Stinice odpeljal turiste ob 15. uri. Po sami svečanosti bo sledila zabava.

Novo trajektno pristanišče v Stinici bo sedaj glavno pristanišče za otok Rab v katerem bodo lahko sedaj pristajali tudi večji trajekti oz. ladje, saj je globina morja kar 5,5 metra.

Tu so za sedaj uredili dva pristana, tako da bodo sedaj lahko vozila in potniki hitreje vstopali in izstopali s trajekta, v planu pa imajo izgradnjo tudi tretjega pristana. Del pristanišča je namenjen tudi manjšim plovilom.

Tako bo sedaj dostop do kampov na otoku Rabu: Padova III v mestu Rab, San Marino in Zidine v Loparu še lažje dostopni. Seveda pa na otok Rab vozi tudi še trajekt z otoka Krk in sicer na relaciji Valbiska - Lopar.