V Kranjski Gori ponovno postajališče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

Iz Žičnic Kranjska Gora so nas obvestili, da bo od 1. junija naprej postajališče za avtodome zopet delovalo kot uradni PZA Kranjska Gora

Iz Žičnic Kranjska Gora so nas obvestili, da bo od 1. junija naprej postajališče za avtodome zopet delovalo kot uradni PZA Kranjska Gora.=

Do težav je prišlo sredi letošnjega januarja, ko so postajališče spremenili v parkirišče in je bilo dovoljeno parkiranje le do 23h ure. Prenočevanje v tem času je bilo za le na lastno odgovornost.

Od 1. junija bo na delu pod smučiščem oz. v bližini poletnega kolesarskega parka zopet tudi uradno možno prenočevanje na PZA Kranjska Gora.

Cena nočitve ostaja enaka in sicer 15€ za avtodom, kar vključuje tudi elektriko, vodo in wifi. Dodatno pa bo potrebno ob plačilu camper stop nočitve doplačati še turistično takso. V poletnem času je blagajna Vitranc 1 odprta vsak dan od 9 - 17. ure.

Turistična taksa v Kranjski Gori je za postajališča za avtodome izenačena z apartmaji in hoteli. Tako morajo vsi turisti plačati 1,27€ na noč oz. za otroke od 7. do 18. leta 0,64€. Po 1.1. 2019 pa bo turistična taksa višja za dodatnih 25%, ker se bo plačevala še promocijska taksa za delovanje STO.