V Izoli odprli novo postajališče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Izoli so na Tomažičevi ulici v bližini Simonovega zaliva odprli sodobno urejeno postajališče za avtodome.

V Izoli smo imeli do sedaj dve lokaciji (Ladjedelnica in Tomažičeva ul. oz. Simonov zaliv), camper stop Izola - avtokampi.sikjer je bilo možno z avtodomom tudi prenočiti.

Prvega aprila pa so lokacijo na Tomažičevi ulici oz. v neposredni bližini Simonovega zaliva še dodatno uredili in jo opremili tako, da je možen priklop na elektriko in vodo.

PZA - postajališče za avtodome Izola – Tomažičeva ulica je urejeno le 200m od morja in leži v bližini kopališča Simonov zaliv in hotela Delfin. Žal je blizu tudi lokal, kjer predvsem ob vikendih potekajo tudi zabave. Sicer pa je lokacija odlična za ogled samecamper stop Izola - avtokampi.si Izole, kopanje v morju ali pa izlet s kolesi ali peš po zanimivi okolici. Tik ob postajališču so urejena tudi teniška igrišča.

Na postajališču je sedaj urejenih 17 parkirnih mest za avtodome z električnimi priključki, možnostjo priklopa sveže vode, izpusta odpadne vode in praznjenja fekalnih kaset. Parkirna mesta so lepo ločena od ostalega parkirišča, tako da ne bi smelo biti težav, da bi lastniki osebnih vozila zaparkirali mesta namenjena avtodomom.

Cena 24 urnega parkiranja v sezoni od 1.4. do 30.9. je 15€, od 1.10. do 31.3. pa je cena 10€. Ta vključuje tudi 10kWh elektrike in 200l sveže vode. V bodoče bodo v bližini PZA uredili tudi otroško igrišče in sanitarije.